Simboli, ki prinašajo srečo

Želite povečati svojo srečo in se izogniti nesreči?

 

Po vsem svetu, od kulture do kulture in skozi zgodovino, je sreča prejela različne oblike. Vsaka kultura uporablja za srečo svoje simbole, amulete, talismane in predmete. Seznanite se z znaki in ugotovite, kaj vam bo prineslo srečo in kaj vas bo obvarovalo pred nesrečo:

Štiriperesna deteljica

Deteljica s štirimi listi je najbolj razširjen in poznan simbol sreče. Priljubljena je predvsem zato, ker velja za redko različico, saj ni tako pogosta kot triperesna deteljica. To pomeni, da imamo res srečo, ko jo zagledamo! Danes velja, da štirje listi predstavljajo vero, upanje, ljubezen in srečo. Če jo najdete, jo hranite nekje pri sebi, da bo skrbela za vašo blaginjo.

Žabe

Ves svet vidi žabe kot pozitiven simbol, ki prinaša srečo, blaginjo in bogastvo. Že stari Rimljani so verjeli, da pride z žabo v dom veliko veselja, avstralski domorodci pa so bili prepričani, da so žabe odgovorne za koristno deževje. Prav tako naj bi žabe pritegnile dolgotrajno ljubezen (kar spomnite se pravljice, ko mladenka poljubi žabca in ta se spremeni v princa).

Raztros soli

V kolikor se vam raztrese sol, je to znak za preplah. Stari Rimljani so verjeli, da je sol simbol trajnega prijateljstva. Če po nesreči raztresete sol, velja splošno prepričanje, da morate nato ščepec soli vreči čez levo ramo, da preprečite nesrečo.

Podkve

Podkvica je zanimiv simbol, ker lahko predstavlja srečo ali nesrečo. Obstaja precej mnenj o tem, kako podkev obrniti. Nekateri trdijo, da prikliče srečo obrnjena navzgor, s konci navzdol naj bi se vsa sreča porazgubila. Spet drugi pravijo ravno obratno, da bi morali konce podkve usmeriti navzdol, ker bo sreča padla na tistega, ki stoji pod njimi. Ne glede na to, kako naj bi bila nameščena, pa se vsi strinjajo, da imajo uporabljene, zavržene ali najdene podkve več čarobne moči od kupljenih.

Razbito ogledalo

Če boste razbili ogledalo, vas glede na vraže čaka sedem let nesreče. Čeprav je težko izslediti izvor tega vraževerja, ljudje verjamejo, da razbito ogledalo predstavlja raztreseno dušo. Da bi se izognili tej nesreči, lahko koščke ogledala zakopljete v mesečini, jih vržete v tekočo vodo ali pustite pri miru za sedem ur in jih šele nato poberete.
Po drugi strani pa črepinje prinašajo srečo. Po ljudskem izročilu naj bi razbito steklo (namerno ali nenamerno) napovedovalo srečne okoliščine. Grki ga z veseljem mečejo ob tla!

Pikapolonice

Kadar pikapolonica pristane na vas, se bo vaša sreča izboljšala. V kolikor pikapolonico zagledata moški in ženska hkrati, naj bi se zaljubila. Prav tako naj bi pikapolonice prinesle moč, da se znebite vsakodnevnih težav. Spomladi je bil roj pikapolonic v kmetijstvu znak, da bo letina dobra. V otroštvu smo čakali, da se je povzpela na konico prsta in deklamirali pesmico: »Pikapolonica zleti v nebo in mi prinesi zlato kolo!« Kakor koli že, bodite pozorni na te prikupne žuželke, ker bi si nakopali večno nesrečo, če bi katero ubili ali odgnali. Bolj ko so rdeče in več kot imajo pik, srečnejši boste!

Delfini

Mornarji so bili nekdaj prepričani, da so delfini simboli sreče in zaščite. Ko so mesece ali leta preživeli na morju, so bili veseli delfinov okoli ladje, saj so bili dobrodošel znak, da je zemlja blizu.

Številki 7 in 8

Sedem je ljudsko in pravljično število. Ali je številka sedem srečna ali ne, je stvar mnenja. Pri ohranjanju tega prepričanja ima pomembno vlogo vraževerje. Če začnete iskati razloge, zakaj je tako priljubljena, boste ugotovili, da se pojavlja na številnih vidnih mestih: sedem dni v tednu, v mavrici je sedem barv, poznamo sedem smrtnih grehov, sedem je velikokrat zmagovalno število v mnogih igrah na srečo ...

Številka osem je z dvema elegantnima krivuljama uravnoteženo število. Ravnovesje in harmonija sta ključni sestavini sreče. Prav tako prevrnjena osmica predstavlja znak za neskončnost.

Mavrica

Mavrica velja za srečno zaradi legende, ki pravi, da boste našli lonec zlata, v kolikor boste kopali na koncu mavrice.

Seveda so to samo nekateri od tradicionalnih simbolov, saj poznamo še mnogo drugih: lovilci sanj, srečni kovanci, ključi ter živali kot so pujski in sloni … in vsak si lahko za srečo izbere svojega!

Torej, omislite si ga in prikličite pozitivnost v svoje življenje!

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram