Kako povečati motivacijo?

Se vam kdaj zdi, da v življenju zavlačujete, čeprav niste popolnoma prepričani zakaj? Drži, da smo s prelaganjem obveznosti bolj dovzetni za stres, zlasti na dolgi rok. Večina od nas se je s tem že srečala, a še ni uspela prekiniti tega začaranega kroga. Pomanjkanje motivacije je eden od poglavitnih razlogov, zakaj se ne odločimo za spremembo.

 

Prvi korak k premiku je priznanje, da smo se ujeli na eni točki v življenju. To ni lahko, a kaže na močnega duha v vas, s katerim boste lažje naredili spremembe, ki si jih želite. Spodaj je nekaj namigov, kako ponovno najti notranji zagon in motivacijo.

Spoznajte svoje cilje

Vedenje, kaj si želite doseči in zakaj, je lahko navdihujoče samo po sebi. Zato najprej spoznajte svoje cilje in jih zapišite. Pri vsakem cilju najdite razloge, ki so le vaši. Pomembno je, da si nekaj želite doseči zaradi sebe in ne zaradi ljudi okoli vas. Vsak dan si seznam ciljev oglejte in jih postopoma uresničujte, tudi nadgrajujte. Na zastavljene cilje glejte pozitivno, bodite ustvarjalni in vedno širite lastne interese.

Naredite načrt

Pri uresničevanju ciljev boste uspešnejši, če boste spoznali, kako jih uresničiti. Pomembno je, da veste kaj in kdo vas pri ciljih ovira. Ne zatiskajte si oči pred napakami in naj vas ne bo strah neuspeha na začetku. Vztrajnost in potrpežljivost sta ključni, omogočili vam bosta tudi notranjo rast.

Uporabite zunanjo motivacijo

O zunanji motivaciji govorimo, ko se učimo zaradi zunanjih posledic, ko je cilj zunanji in ne prihaja iz nas samih – npr. denarne nagrade, dobre ocene itd. Ko boste korak bližje realizaciji cilja, se nagradite, saj se boste s tem dodatno motivirali, svoj načrt pa pozitivno utrdili.

Presodite, koliko energije imate

Pomanjkanje motivacije je lahko povezano tudi s primanjkovanjem energije. Ugotovite, kaj vam jemlje energijo. Ste pod stresom, se ne prehranjujete pravilno? Vse to je lahko krivec za slabo počutje. Naredite nekaj zase. Poskrbite, da se boste naspali, začnite jesti zdravo hrano in telovadite. Telesna aktivnost ima močen vpliv na telo in duha

Ne iščite izgovorov

S seboj bodite iskreni in ne iščite razlogov, zakaj vam kaj ne bi uspelo. Vprašajte se »Kdo ali kaj mi preprečuje uresničitev želja?«. Izločite vse negativne dejavnike, tako notranje kot zunanje. V kolikor boste mislili, da česa ne zmorete, boste težje dejansko kaj dosegli. Ne ozirajte se na druge, kaj vam govorijo. Zaupajte vase.

Poiščite pomoč ali nasvet

Motivacija je nalezljiva. Povežite se z osebami, ki imajo enake ali podobne cilje kot vi. Ne bodite preponosni ali trmasti, poiščite nasvet, če imate občutek, da ste se ustavili v življenju. Svoje cilje in načrte zaupajte ljubljenim osebam in prijateljem ter svetovalcem – ti bodo največja podpora, ki jo potrebujete. Pomagali vam bodo, da sprejmete odgovornost za svoje življenje in začnete uresničevati vse, kar si želite doseči. Ne imejte pred očmi le cilja, saj je pomembna tudi pot, kako ga dosežete.

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram