Štirje preprosti načini, kako se povezati z družino

Dandanes je življenjski tempo vse prehiter in vse prevečkrat se ljudje ne zavedajo, da se počasi oddaljujejo od svoje družine, od svojih najbližjih. Ker se velikokrat to dogaja tudi podzavestno, se ljudje oddaljevanja niti ne zavedajo, dokler ni prepozno.

 

Vsakdo je že naletel na prizor, ko se je družina zbrala in namesto da bi se tisti čas izkoristil maksimalno, je večina udeleženih polovico časa preživela na mobilnih telefonih, spet drugi niso sprejemali tujega mnenja in so na vsak način želeli vsiliti svojega ipd. Vsakdo je bil že priča takemu prizoru, tako v svoji družini ali pa kot zunanji opazovalec druge družine. Zato premislite: kolikokrat ste sami podzavestno delali enako in kako blizu ste si s svojimi najbližjimi? Življenje je minljivo in zdaj je prvi čas, da pokažete in poveste, kako jih imate radi in se ponovno povežete z njimi. V nadaljevanju so napisani preprosti načini, kako ponovno najti harmonijo.

Izključite in se povežite

Ker tehnologija veliko pripomore k temu, da se oddaljujete od svoje družine, je prvi korak k ponovni povezavi izključitev le-te. To ne pomeni, da je treba vreči vso tehnologijo skozi okno, ampak si vzemite vsaj enkrat tedensko čas za bližnje, ko bo tehnologija prepovedana! Torej vse telefone, tablice, TV… na stran in v ospredju naj bo skupna družinska dejavnost (igranje namiznih iger, šport, izlet…). Prav tako premislite naslednjič, ko boste skupaj preživljali čas, ali je res tako zelo pomembno pregledovati Facebook ali novice, odpisovati takoj na vsa sporočila (ki na koncu niso niti tako zelo pomembna). Ali ne bi bilo bolje ta čas izkoristiti za to, da poklepetate s svojimi bližnjimi, se družite, jih poslušate in konec koncev ustvarite nove nepozabne spomine. Ne bodite oseba, ki bo namesto aktivno preživetega časa, odnesla od tega druženja samo pogled na mobilni telefon, ker boste s tem sami sebe izolirali od drugih. Če ste oseba, ki se je prepoznala v napisanem, potem je pravi čas, da presenetite svoje bližnje in jih povabite nekam (lahko na kosilo, pijačo, neko skupno dejavnost). Seveda naj tehnologija ostane doma ali v žepu. Presenečeni boste, kako močna povezava se bo ustvarila s to osebo oziroma s temi osebami.

Sprejmite drug drugega

Predstavljajte si, kako bližje bi si bila vsaka družina, če bi bili vsi družinski člani sprejeti takšni, kakršni so v resnici in jim nikoli ne bi bilo očitano, kar niso in kar nikoli ne bodo. Zavedati se morate, da je vsak človek edinstven. V družini je navadno prisotno več generacij in ker se čas hitro spreminja, se med vsemi generacijami kaj hitro poznajo razlike. Babice, dedki imajo popolnoma drugačne navade kot tisti mlajši člani družine in zato je potrebno najti harmonijo, ki teh navad ne bo zatirala in en drugemu prisluhniti. Torej, tako starejši kot tudi mlajši člani družine nosijo v sebi nekaj, kar bi se lahko en od drugega lahko naučili in namesto da en drugemu želite vsiliti mnenje, si prisluhnite, se sprejmite in najdite neko zlato sredino.

Jejte skupaj

Raziskave navajajo, da imajo otroci, ki odraščajo v družinah, ki večerjajo skupaj večjo samozavest, boljše ocene, manjšo možnost za depresijo… In ne samo otroci, tu je govora o vseh članih družine. Družine, ki imajo skupen vsaj en glavni obrok (zajtrk, kosilo ali večerjo) so navadno bolj povezane, saj se ob tem obroku lažje pogovorijo in informirajo o zadevah, ki so se zgodile, o načrtih za vnaprej ipd. Zato čim večkrat poskusite izvesti skupen obrok. Možnosti je veliko, skupaj se lahko lotite že priprave hrane, lahko greste tudi ven jest, skratka osredotočite se na to in korak za korakom se boste zbliževali.

Pustite si sporočilo ali manjšo pozornost

Narišite nasmeh vsakemu v vaši družini tako, da jih opomnite, da vam ni vseeno. Pustite sporočilce v nahrbtniku, torbi, kovčku, nalepljene na računalniški monitor, hladilnik… Napišite preprost stavek: »Rad/a te imam!« in videli boste, kako se bo ljubljenim dan spremenil na bolje. Seveda pa lahko ob tem sporočilu pustite tudi kakšno malenkost (čokoladico, kavo…). Takšna vrsta pozornosti je najpomembnejša in ljudem pomeni največ.

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram