5 načinov kako ohraniti harmonično zvezo

Na začetku veze se pari srečujejo s fazo, kjer ljubeznivosti in naklonjenosti ne primanjkuje. V tej fazi se partnerja en drugemu lažje odpirata in lažje si izkazujeta vse, kar nosita globoko v srcu. Tu torej ne primanjkuje izkazovanja čustev, presenečenj, skupnih trenutkov… Težava največkrat nastane takrat, ko ta faza mine in pari zapadejo v določeno »rutino«, ki začne odnos bolj in bolj obremenjevati. Do te faze po navadi pride po letu ali dveh, ker takrat začne primanjkovati komunikacije, druženja, izkazovanja te naklonjenosti, ljubeznivosti…  Premalokrat pa se ljudje zavedajo, da je vse to ključnega pomena, da partnerstvo obstane v harmoniji in da sta oba partnerja srečna, zadovoljna in brez dvomov rasteta in razvijata odnos. Torej tudi na dolgi rok je pomembno ohranjati to svežino in iskrice, če želite, da odnos uspe. Kako priti do tega si lahko preberete v naslednjih vrsticah…

Izražajte svoje želje, občutke, skrbi, čustva…

Velikokrat se želje po več nežnosti v vezi izražajo na napačen način. Dogaja se, da so te želje vse prevečkrat obdane v kritiko in slabo voljo, kar privede do še večjega nestrinjanja in do prepirov. Namesto kritike in slabe volje izberite bolj miren pristop in izrazite, zakaj vam vse to toliko pomeni. Torej pomemben je tako pristop, kot tudi čas, ki ga izberete. Vse to pričnite v sproščenem duhu in namesto, da bi začeli pogovor s partnerjevimi napakami, ga raje pričnite s tem, kaj bi vam največ pomenilo (npr. namesto »Nikoli te ni doma!« raje uporabite »Veliko bi mi pomenilo, če bi lahko več prostega časa aktivno preživel/a v tvoji družbi. Predlagam, da ko bova imela oba čas odideva v hribe/na izlet/v kino…). V nasprotnem primeru bo imel partner občutek napadanja in namesto, da bi vam prisluhnil se bo zavil v tišino, distanciral in s tem ne bi rešila ničesar.

Prepoznajte vajin ljubezenski jezik

Vsak posameznik ima svoj način izražanja ljubezni. Medtem, ko nekateri ljubezen izražajo skozi velikodušna darila in skozi materialne stvari, drugi menijo, da je kvalitetno preživet čas bolj pomemben od vseh materialnih stvari. Poznamo pet načinov izkazovanja ljubezni:

  • Kakovostno preživet skupen čas
  • Besedno izkazovanje
  • Izkazovanje skozi materialne stvari (darila)
  • Fizični stik, nežnost
  • Dejanja

S tem, ko boste identificirali in prepoznali vajin ljubezenski jezik, boste lažje svoji boljši polovici dali tisto, kar potrebuje, da se počuti ljubljeno. Vsak človek je drugačen, edinstven, tako da je možno, da partnerju nudite naklonjenost, vendar pa ne v obliki, katero on/ona potrebuje.

Ostanite zapeljivec/zapeljivka

Ne bojte si izraziti vašo zapeljivo in igrivo plat. S tem, ko boste ostali igrivi z boljšo polovico, bodo na plan prišli tudi lepi spomini s samega začetka veze,  ko sta se šele začela zbliževati. Nepričakovan dotik partnerjeve zadnjice, žgečkanje pred spanjem, iskren nasmeh, ohranjanje pozitivnih spominov, kakšnih nerodnih trenutkov…  Te majhne stvari bodo sprostile partnerja, odprla nova vrata, kjer bo tudi le-ta pokazal več čustev. 

Ne dvomi v svoja čustva

Če začutite, da v odnosu potrebujete več pozornosti, potem prevzemite pobudo in pokažite boljši polovici kako želite, da pokaže svojo naklonjenost. Če želite več telesnega stika, več telesne vzburjenosti je pomembno, da vi pokažete, kako želite, da se vas partner dotakne. Če želite več besedne naklonjenosti, povejte, da imate radi, ko s partnerjeve strani pridejo pohvale. To je pomembno, ker morda partner ne ve, kako naj vam pokaže svojo skrb, ker sami nikoli niste izrazili tega, kar vam je všeč. S tem, ko boste samozavestno in prepričljivo pristopili k temu boste partnerju naslikali jasno sliko svojih čustev in pričakovanj.

Bodite razumljivi in sočutni

Če vaš partner ni ljubeče vrste, mu dajte čas, da se izrazi na svoj način. Za vas bo morda težko razumeti, zakaj ne dobite nazaj toliko čustev, romantike, kot si želite in boste vse to vzeli zelo osebno. Vendar če vidite, da si prizadevajo tudi pokazati svojo nežno plat (tudi če samo občasno), je pomembno, da pokažete, koliko vam to pomeni in izrazite svojo naklonjenost nazaj. Ko bo partner videl, da ste razumevajoči in da na svojo boljšo polovico ne izvajate pritiskov se bo lažje odprl in tudi pokazal več nežnosti.

Ljubezen je zelo težko vzdrževati, če ni odprte in iskrene komunikacije. Izkazovati naklonjenost in čustva vključuje veliko truda in težko je vzdrževati tisti pravo ravnovesje, da odnos ne zapade v rutino. Zavedajte se, da je odnos potrebno vedno znova negovati in ta skrb mora prihajati od obeh partnerjev. Upamo, da boste z napisanimi nasveti znali vzpostaviti to ravnovesje in odnos, ki bo rasel in se razvijal s pozitivnimi dejanji in skrbjo en za drugega.

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram