Kako ohraniti srečen in trden odnos?

Biti v ljubezenskem odnosu ni enostavno, a s pravimi metodami in načini lahko odnos utrdite in ga poglobite. Preberite si nekaj napotkov, kako ohraniti oziroma ponovno zanetiti iskrico v vajini zvezi.

Komunicirajta

Raziskave kažejo, da je odprta komunikacija v odnosu pomembnejša od predanosti in osebnih lastnosti, s katerimi se ujemata. Partnerja se v zdravem odnosu ne izogibata komunikaciji, ampak predelata vse, se pogovorita in si zaupata bremena. Zaradi pomanjkanja komunikacije lahko razpade še tako (navidez) srečen par. Ljubljeni osebi prisluhnite, dovolite ji, da se vam izpove, ne da bi jo pri tem prekinili. Tako boste resnično spoznali, kaj misli in kaj si želi. Enako naredite tudi sami, izpovejte se. Na ta način se bosta izognila konfliktom in prepirom. Naučita se pogovarjati.

Bodita iskrena

Ljubljeni osebi zaupajte, tudi če mislite, da si resnice ne želi slišati. Lažje, ko si bosta povedala stvari, boljši bo odnos. Ne bosta se počutila, kot da si morata kaj tajiti. To lahko vodi v dvome, tudi nepotrebne, ki v odnos prinesejo le trenja in negativno energijo.

Spoštujta se

Ljubljeno osebo spoštujte, ne jemljite jo za samoumevno. To lahko vodi k odnosu, v katerem se bosta oba manj trudila drug za drugega, ne bodo se izkazovala čustva. Povejta si, kako rada se imata, kako se ljubita. Naj vas ne bo strah izraziti, kar čutite globoko v sebi.

Delajta na odnosu

Odnos, ki se ne neguje, se hitreje konča. Vsak dan znova se je potrebno potruditi za odnos. Tako vi, kot ljubljena oseba. Samo enostranski trud ne bo dovolj, da se zveza na dolgi rok obdrži. Tako kot cvetlični vrt je potrebno ljubezen negovati.

Ne pozabita na male stvari

»Hvala« in »Prosim« sta besedi, ki se morata v odnosu izražati – ne glede na to, ali je zveza dolga nekaj mesecev ali 20 let. Komunikacija bo prijaznejša in enostavnejša. Z malimi stvarmi lahko naredite veliko za odnos. Ljubljeni osebi ponudite prigrizek, pijačo, karkoli.

Pojdita na dopust, preživljajta čas skupaj

Kratek oddih ali daljše potovanje bo poživilo vajin odnos. Veliko srečnih parov redno hodi na počitnice; pa naj bo to v tujino ali v bližnji kraj. Pomembno je, da preživljata čas skupaj stran od rutine in vsakodnevnih obveznosti.

Imejta čas samo zase

Poleg skupnih počitnic strokovnjaki priporočajo oddih, ki ni vezan na ljubljeno osebo. S prijatelji ali sami pojdite nekam, kjer se boste sprostili – kjer boste imeli čas zase in svoje osebne interese. S tem ne boste ogrozili odnosa, ampak vnesli novo energijo. K ljubljeni osebi se boste vrnili bolj zaljubljeni in pripravljeni na skupne dogodivščine.

Ne bojta se razlik

Spomnite se, kaj vas je pri ljubljeni osebi najbolj privlačilo. Zagotovo to, kar vam gre sedaj najbolj na živce. Na razlike poglejte objektivno, ne bojte se jih. Osredotočite se na pozitivne stvari, a obenem dopustite, da vas razlike med vama kaj naučijo. Oseba se skozi življenja spreminja in raste. Sprejmite spremembe, ne zapirajte se pred njimi. Tudi fizične spremembe sprejmite: vsako gubico, ki je nastala zaradi smeha, kot znake starosti. Dočakati visoko starost z osebo, ki jo ljubite, je ena najlepših stvari.

Smejta se

Smeh bo izboljšal vaše počutje, lažje boste naredili korak stran od stvari, ki vas bremenijo. Smejte se z ljubljeno osebo. Zvečer si oglejta komedijo, pozabita na zunanji svet.

Jejta in pripravljajta hrano skupaj

Družine, ki skupaj jejo, ostanejo skupaj. Poskrbita, da bosta vsaj en obrok jedla skupaj. Ni potrebno, da se o čem pogovarjata, dovolj je, da sta skupaj. Komunikacija bo prišla sama od sebe, ni potrebe, da je izsiljena. Poleg tega pa pripravljajta tudi obroke skupaj, ko to lahko. To vaju bo še bolj povezalo.

Intima

Redni spolni odnosi bodo zmanjšali trenja, okrepili bodo zvezo in vaju zbližali. Pari, ki imajo redne spolne odnose, so srečnejši, pa tudi bolj zdravi. Seks lahko izboljša spanec, zmanjša stres in pozitivno vpliva na prostato pri moških.

Spremenita vlogi v odnosu

Če čutite, da je v odnosu veliko rutine, da se zveza ne razvija naprej, nekaj spremenite. Če ljubljena oseba pogosto kuha, enkrat za spremembo vi pripravite kosilo. Malenkosti bodo v odnos prinesle novo dinamiko, energijo. Tudi v spolnosti prevzemita drugačni vlogi, enkrat bodite vi dominantni, drugič ljubljena oseba. Upajte si!

Ne pojdita jezna spat

Pravijo, da naj ne bi šli spat jezni ali polni negativnih občutkov. Če je mogoče, jih predelajta, saj bosta tako oba bolje spala, naslednji dan pa začela na novo. Če boste pred spanjem premlevali, kaj bi lahko rekli in česa ne, se boste zagotovo zbudili slabe volje in zaspani.

Imejta realna pričakovanja

Začetni naval močnih čustev in ljubezni bo sčasoma izginil, nadomestila pa ga bo prava in zrela ljubezen. Ne pričakujte, da bo vajina zveza brez težav oziroma da se ne bo spreminjala. Iz zaljubljenosti se bo razvila nekaj močnega in trajnega – a le s stalnim negovanjem odnosa.

Sprejmita, da so nekatere težave nerešljive

Pri nekaterih zadevah preprosto ne bosta našla skupnega jezika. Raje, kot da trošite energijo, se strinjajte, da se ne strinjata pri določeni zadevi. Dve osebi, ki skupaj preživita veliko časa, ne moreta mimo konfliktov in prepirov. Ti niso znak, da je vajina zveza v krizi, ampak da se skupaj spreminjata in napredujeta. Zato se pogovarjajta in naučita sprejemati drug drugega takšna, kot sta.

Ko se boste v odnosu osredotočili na to, kar imata sedaj in ne kaj je bilo ali kar si želite, da bi bilo, se bo vajin odnos izoblikoval v nekaj trdnega.

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram