Zveza se je končala. Kaj sedaj? Kako se soočiti z družbo in družbenimi mediji?

V današnjem času je razpad odnosa težji, kot bi lahko bil. Soočiti se moramo z novimi dejavniki – z družbenimi mediji. Zlasti težko je, če je bivši oziroma bivša na družbenem omrežju. Kaj storiti, da se ne bo življenje ustavilo na eni točki? Kaj storiti, da se ne bodo ujeli v past in začeli analizirati odzive drugih na razpad odnosa?

Pojdite ven, stran od računalnika, telefona in tablic

Povežite se s prijatelji, tudi tistimi, s katerimi že dlje časa niste bili v stiku. Komunikacija v živo vam bo pomagala lažje preboleti razpad zveze oziroma bo odvrnila fokus stran. Ni treba, da tlačite čustva – izrazite jih. Izrazite jih preko pogovora ali preko fizične aktivnosti. Telovadite, tecite. Presenetilo vas bo, kako se bo vaša energija povečala, kako boste enostavneje šli skozi proces prebolevanja odnosa. Zmanjšal se bo tudi interes, da bi brskali po družabnih omrežjih ter brali kaj kdo pravi ali kdo je s kom (npr. bivši partner, partnerica). Za to niti ne boste imeli dovolj časa.

Bodite obzirni, ko boste objavljali o svojem novem življenju, o novih podvigih

Po razpadu zveze je običajno, da se pogosto hodi ven, na zabave. To je lahko dobra strategija, da se postopoma soočite z dejstvom, da se je nekaj končalo. Če boste objavljali o novi osebi, ki ste jo spoznali, ali o zabavah, ki se jih udeležujete, bodite uvidevni. Ne glede na to, ali želite biti malo »maščevalni« ali ne, lahko bivši partner ali partnerica misli, da se želite bahati oziroma pokazati, da ste jih preboleli. Tudi vaši prijatelji in drugi, ki vidijo vaš profil, lahko menijo, da želite pokazati nekaj, kar ni res, da niste odkriti. Bodite previdni! 

Namenite čas sebi, nato pa ponovno začnite delati, kar vas veseli

Vsak posameznik se drugače sooča z razpadom odnosa, na svoj način ga preboleva oziroma žaluje za nečim, kar se je končalo. In to je lahko prevzemajoče, pojavi se občutek, da ne bo nikoli več, kot je bilo. Morda vas premami želja, da bi se skrili pod odejo in prenehali z vsakdanjimi opravili, z vsem, kar ste prej počeli. Vse vas spominja na bivšo ljubezen, kar pa povzroča bolečino – tako čustveno, kot fizično. Temu se poskušajte upreti. Vrnitev v stare tire, v rutino, vam bo pomagala lažje preboleti konec zveze. Poskušajte se osredotočiti na pozitivne stvari v življenju. Tudi v povezavi z družbenimi omrežji. Če ste prej radi komentirali slike drugih ali sami puščali pozitivne komentarje, enako delajte sedaj. Ne poskušajte si vsiliti novega načina življenja, saj si s tem ne boste pomagali. Le nekaj boste želeli na silo narediti, kar pa se vam bo tudi vrnilo. Vzemite si čas, nato pa se vrnite k temu, kar poznate. Na Instagramu objavite sliko z motivacijskim sporočilom, na Twitterju delite nekaj, kar vam je všeč ipd.

Uprite se želji, da bi preko družbenih omrežih preverjali, kaj bivši ali bivša počne

Da vam nekdo reče, da ne smete preverjati bivšega ali bivšo, ni dovolj. Sami pri sebi se morate odločiti, da tega ne želite niti ne potrebujete. Kar pa ni enostavno. Morda vam bo lažje, če se boste po korakih lotili konca zveze. Na začetku se bo težje upreti, da ne bi pogledali, kaj bivši ali bivša počne. Če boste videli nekaj, kar vas bo razjezilo ali razžalostilo, se takoj odjavite oziroma odlogirate. Ne potrebujete dodatnih negativnih čustev. Lahko recimo beležite, kolikokrat ste se logirali in preverjali, kaj oseba počne. Vsakič, ko boste to storili, pa naredite tudi nekaj zase, nekaj pozitivnega in produktivnega. Dovolj je že, da si ponavljate pozitivno afirmacijo ali da si v ogledalu rečete, da se imate radi.

Sprejmite pozitivne besede in komentarje, od negativnih pa se oddaljite

Po razpadu odnosa se obkrožite s pozitivnimi osebami. Ne berite forumov ali člankov, ki so polni negativnih opazk o bivših partnerjih ali partnericah na splošno. Niti ne iščite strani, ki nakazujejo, kako smo si ženske in moški različni. Da, razlike med nami so, a to ne pomeni, da je s tem kaj narobe.

Družbena omrežja se po razpadu odnosa zdijo drugačna

Komentarji na družbenih omrežjih so lahko kruti, zlati na Facebooku in Instagramu, kjer se ustvari največ drame. Paziti pa se moramo tudi ostalih platform, kjer smo dejavni.

  • Facebook

Facebook je platforma, ki bo dramo okoli razpada odnosa še najbolj poostrila ali poslabšala. Objave ostanejo vidne dlje časa, vidijo pa jih vajini skupni prijatelji. Preden boste spremenili v kakšnem razmerju ste ali niste, preverite, kdo lahko to vidi. Če imate nastavljeno na »Javno«, spremenite tako, da vidite sami vi ali prijatelji. Če se odnos ni končal slabo, s prepiri, je vredno premisliti, ali bi prenehali slediti bivšemu oziroma bivši. Ko se bodo stvari ohladile in pomirile, vam tako ne bo potrebno zaprositi za prijateljstvo, če boste to želeli. Lahko pa se odločite in osebo odstranite s seznama prijateljev. Tudi slike, ko ste bili še v odnosu, uredite. Odločite, kdo jih lahko vidi in kdo ne.

  • Instagram

Preden se odločite za brisanje vseh slik, premislite, če jih ne bi le drugače označili. Če ste z bivšim oziroma bivšo doživeli nepozabne trenutke, jih je vredno obdržati. Prav tako poskušajte ne-slediti osebam ali znamkam, ki vas opominjajo na razpad zveze. Prenehajte pa tudi slediti prijateljev bivšega oziroma bivše.

  • Twitter

Da se na Twitterju razvije obtoževanje oziroma pritoževanje, ni potrebno, da ste slavni. Prenehajte slediti računom, ki vas bodo zagotovo spravili v slabo voljo. Raje začnite slediti npr. novim računom, ki vas bodo nasmejali in vam nudili nove informacije.

  • LinkedIn

Tudi na poslovnem omrežju LinkedIn se lahko odprejo stare rane, posebej če z bivšim oziroma bivšo skupaj delata. Previdni bodite, če boste preverjali, kdo si ogleduje vaš profil, četudi v poslovne namene. Ime bivše ljubezni se lahko hitro pojavi.

Korak naprej

Ko se boste z nekom razšli, imejte razčiščeno »zakaj?«. Na ta način vas drugi ne bodo mogli osramotiti ali spraviti v slabo voljo. Če bivši oziroma bivša ne bo menila, da je bila prekinitev zveze dovolj jasna, bo začela iskati razloge po družbenih omrežjih, po vaših straneh in profilih. Po ločitvi se recimo dogovorita, kako bosta obvestila prijatelje oziroma ali jih bosta. Tesni prijatelj ne bodo potrebovali obveščanja. O koraku naprej, kar se tiče družbenih omrežij, se poskušajta mirno dogovoriti (zlasti, če sta si izmenjala gole slike ali podobno).

"Zdrav" odnos do družbenih omrežij

Vsekakor so družbena omrežja dvorezen meč. Po eni strani lahko dobimo veliko informacij in delimo nasvete, po drugi strani pa smo lahko deležni težkih besed, opazk in nadlegovanja. Temu se je najlažje izogniti, če smo na vseh platformah objektivni, če jih uporabljamo na »zdrav« način. Tako nas negativno ne bo z lahkoto doseglo. Pri razpadu odnosa ne poskušajte oziroma od skupnih prijateljev ne zahtevajte, da izberejo stran. Družbena omrežja naj ne postanejo vaš prostor, kjer boste izlili čustva ali na vsak način želeli opozoriti, da se je nekaj končalo – ne igrajte žrtve. Posvetite se sebi in novemu poglavju v življenju, četudi je težko. Na ta način boste tudi osebno zrasli, ne boste se ujeli v začarani krog negativnosti. Zaslužite si srečno in polno življenje!

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram