Kaj sanje pomenijo?

Vsako noč, približno uro in pol do dve uri, vsak posameznik na Zemlji sanja. Včasih so sanje neposredne v svojem pomenu, drugič pa so neverjetno zapletene in jih je težko razbrati.

Najverjetneje ste prepoznali povezavo med sanjami in resničnim svetom, a niste točno vedeli, kaj vam želijo razkriti.

Pomen sanj

Nobeden ne ve, kaj je resnični pomen sanj. Možno, da ljudje sanje uporabljamo za utrditev določenih spominov, zlasti za stvari, ki so se zgodile dan prej. Številni strokovnjaki menijo, da so sanje kot nekakšen zvok v ozadju: možgani zberejo le informacije, ki jih potrebujemo, tistega, kar za nas ni pomembno, pa ne upoštevajo. To lahko pomeni, da so naše sanje le način, s katerimi možgani osmišljajo nepričakovane procese, ki se dogajajo, medtem ko spimo.

Sanje se ponavljajo

Če se vam sanje ponavljajo, si jih vsakič zapišite in bodite pozorni na razlike med njimi. V njih se pogosto skriva ključ do rešitve težav, ki jih sanje oziroma simboli v njih predstavljajo. Lahko se nam razkrije marsikatera neznana stvar o duševnem in čustvenem stanju.

Najpogostejši sanjski simboli

 • Beg: bežanje od nekoga ali nečesa pomeni izmikanje odgovornosti, pomanjkanje samozavesti in stres. V življenju se poskusite ustaviti in analizirati položaj, v katerem ste.
 • Voda: sanje o vodi kažejo na čustveno stanje ali podzavest; če sanjate mirne in stoječe vode, ste v življenju najverjetneje srečni in zadovoljni; sanje o razburkani vodi (morju) pa kažejo na zapletena čustva in burno obdobje.
 • Osebe: osebe, ki jih srečujete v sanjah, pogosto odražajo različne vidike osebnosti oziroma lahko pokažejo, katere karakteristike moramo razviti.
 • Šola: sanje, v katerih se vračate v šolske klopi ali sanjate, da ste pred testom, lahko nakazujejo, da menite, da nečemu niste kos; ne počutite se dobro v vlogi, ki jo trenutno zasedate. Najverjetneje vas je strah izzivov in ponovitve starih napak. Iz preteklosti se morate nekaj naučiti.
 • Zobje: glede na to, o kakšnih zobeh sanjate, to nakazuje vaše trenutno počutje in vaš položaj v življenju (trdnost, stabilnost, zrelost).
 • Smrt: sanje o smrti ali umiranju lahko kažejo na večje spremembe pred vami, le redko pa napovedujejo dejansko bolezen ali smrt. Pomenijo, da se je treba pripraviti na nov začetek in določene stvari, tudi osebe, pustiti za seboj.
 • Letenje: letenje z lahkoto je znamenje sreče, poguma, optimizma in poskusa raziskovanja lastne zavesti – lahko kaže na stik z duhovnim, višjim svetom. Sanje pa lahko nakazujejo tudi, koliko nadzora imamo v življenju.
 • Padanje: sanje o padanju pomenijo, da se morate poglobiti vase in nekaj spoznati; kažejo, da določenih vidikov življenja nimate pod nadzorom.
 • Prevozna sredstva: sanje o avtih, letalih, vlakih ipd. nakazujejo, v katero smer naše življenje poteka in koliko nadzora mislimo, da imamo v svojih rokah. Sanje lahko tudi pokažejo, katere ovire moramo premagati.
 • Golota: sanje, v katerih smo popolnoma goli, predstavljajo našo čustveno ali psihološko ranljivost.
 • Spolnost: sanje o spolnosti lahko kažejo našo povezavo s samim seboj in drugimi, lahko pa pomenijo, da je čas za spremembe in da se moramo znebiti določenih vzorcev – zlasti, če sanjamo o spolnosti z nekdanjim partnerjem oziroma partnerico, je čas, da spremenimo stare vedenjske vzorce.

Lucidne sanje

Lucidne sanje so sanje, ki se jih zavedamo in v katerih zavestno vplivamo na to, kar se dogaja. Doživljamo jih zelo nazorno in slikovito, pri tem pa se zavedamo, da to ni resnično. V lucidnih sanjah ni omejitev, počnemo lahko karkoli se spomnimo – lahko letimo, hodimo skozi zidove, skačemo neverjetno visoko ipd. S takšnimi sanjami lahko premagamo tudi strahove, ki jih imamo v realnem svetu: npr. strah pred višino, globino, letenjem. Sanje so na ta način nekakšno orodje, s katerim spoznavamo sebe in svojo Dušo.

Preroške sanje

Preroške sanje imajo globlji pomen kot običajne. Pogosto se v sanjah odstirajo koščki prihodnosti, česar pa se v stanju budnosti ne zavedamo. Vsaj običajno ne. Preroške sanje so lahko pozitivne ali neprijetne. Slednje nas pred nečim svarijo. Abraham Lincoln je nekaj dni pred smrtjo sanjal o atentatu nanj, Mark Twain pa je sanjal, kako bratova krsta leži sredi dnevne sobe v sestrini hiši. Oboje se je uresničilo. Od posameznika je odvisno, kako si bo sanje razlagal in kakšen pomen jim bo pripisoval.

Sanjski dnevnik

Poudariti je treba, da sami najbolje interpretiramo pomen sanj in povezujemo simbole, ki so se nam prikazali, z resničnim življenjem. Pisanje sanjskega dnevnika vam bo pomagalo spoznati sebe in svojo notranjost. Bolje boste razumeli, kdo kot oseba ste in se kot takšne sprejeli ter dobili vpogled, kako vam um deluje.

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram