O čem se srečni pari pogovarjajo?

Pomenljiva in zdrava komunikacija je ključ do srečnega in trdnega odnosa. Srečni pari se preko pogovora odprejo in zaupajo drug drugemu, ni jih strah težkih ali občutljivih tem. Z njimi se soočijo pogumno in zrelo, kar zvezo dodatno utrdi in jo poglobi.

Želje in cilji

Ena najboljših stvari v odnosu je, da z nekom delimo svoje sanje, upe in želje. V trdnem zakonu ali zvezi sta partnerja sproščena, brez težav in zadržkov si delita vse, kar mislita in kar si želita doseči. Drug drugega spodbujata in podpirata, tudi pri ciljih, ki se na prvi pogled zdijo nemogoči.

Strahovi in frustracije

Z ljubljeno osebo delite vse, vse strahove in negotovosti, vsa težka čustva, ki se skrivajo v vas. Preko pogovora se boste razbremenili, manj bo nezadovoljstva in stresa, kar bo občutil tudi vaš partner ali partnerica. Izrazite, kaj si želite in česa ne, kaj vas moti in kje si želite sprememb.

Denar

Običajno je, da se pari prepirajo glede financ. A srečni pari o denarju razpravljajo, četudi se o vsem ne strinjajo ali pa ga ni dovolj. Z mirno komunikacijo se bo doseglo več kot s prepirom in trmo. Sprejemajo se racionalne odločitve, o denarju pa se govori kot o skupnem, ne o mojem in tvojem. Posledično je zato manj stresa, odnos pa srečnejši.

Spolnost

Včasih partner ali partnerica ni popolnoma zadovoljna s spolnim življenjem, zato je pomembno, da se znata o tem pogovarjati. Brez sramu ali zadržkov si povesta, kaj si želita in kaj potrebujeta ter kaj jima je všeč. Da se v odnosu ohrani iskrica, so pomembne strasti in svežina. Ko se dobro razumeta izven spalnice, se to pokaže tudi v postelji.

Politika

Politika je ena izmed manj priljubljenih tem, ne le v odnosu, ampak na splošno. Partnerja, ki znata deliti svoja stališča in prepričanja, sta bolj povezana in zadovoljna. Za političnimi prepričanji stojijo vzgoja, izkušnje in močna čustva. Komunikacija o politiki bo pomagala razumeti, zakaj partner ali partnerica misli tako oziroma od kod izhaja. Nestrinjanja niso slaba, se pa morajo naslavljati.

Trenutno dogajanje

V dobi informacij je težko slediti vsemu dogajanju okoli nas in po svetu. Zato se s partnerjem pogovarjajta o interesih, o novicah, ki sta jih prebrala ipd. Na ta način bosta oba spoznala nekaj novega in razvila produktiven pogovor.

Religija in duhovnost

Komunikacija o duhovnosti in religioznih prepričanjih je lahko kočljiva in zapletena. Partnerja ali partnerice ne želite razjeziti, obenem pa ne želite biti prisiljeni v nekaj, v kar ne verjamete. Srečni pari vedo, da se je o tem pomembno pogovarjati na miren in spoštljiv način. Ne morete ignorirati, v kar oseba verjame, četudi se o tem ne želite pogovarjati ali vas je strah.

Družinske in starševske težave

Če imate dom in družino, se morate o tem redno pogovarjati – od otrokove najljubše igrače, do vprašanj vezanih na šolo, domača opravila in plačevanje računov. Srečni pari se pogovarjajo o vsem, saj so tako na tekočem, kaj se dogaja in kje so potrebne spremembe. Lažje najdeta rešitve in sprejemata pomembne odločitve, tudi o vzgoji otrok.

Družinske vezi

Ko si partnerja zaupata izkušnje iz otroštva in mladosti, drug drugega bolje razumeta. Jasno postane, zakaj sprejema odločitve, ki jih in kako preteklost vpliva na sedanjost. Pomembno je, da se znata pogovarjati o družinskih odnosih: ne le z očetom in mamo, temveč tudi s taščo, tastom in ostalimi sorodniki. Na ta način vesta, kakšne dinamike pričakovati v odnosu.

Spomini

Bodisi je to pogovor o otroštvu ali obujanje spominov med vsakdanjimi opravili, spomini so pomemben del posameznika. Zato je logično, da si partnerja želita deliti spomine in jih na novo podoživeti z drug drugim. Prav tako je pomembno, da se spominjata skupnih trenutkov, saj bo to v odnos prineslo svežino in stare, lepe občutke.

Nerodni in smešni trenutki

Če ljubljeni osebi ne morete zaupati smešnih zgodb, ki so se vam zgodile v šoli ali v času študija, komu jih potem boste? Srečni in zadovoljni pari si znajo deliti vse, pa naj bo še tako nerodno ali sramotno. Vsak ima svoje zgodbe, zato jih delite. Nasmejta se drug drugemu.

Zabava

Strokovnjaki trdijo, da je pogovor o filmih in nadaljevankah oziroma nanizankah lahko pomenljiv, ko se partnerja o tem pogovarjata na globlji način – ko se osredotočita na vlogo karakterja. Ko se pogovarjata o tem, kaj ga motivira in kako se spopada z ovirami. Komunikacija je pomenljiva, če se ne pogovarjata, kateri slavni igralec ali igralka igra in kdo ga je režiral.

Izkušnje

Treba je analizirati pretekle izkušnje in te deliti z ljubljeno osebo. Slabe in pozitivne izkušnje ji bodo pomagale, da vas bo bolje razumela in se hkrati nekaj novega naučila. Partnerja na ta način individualno in kot par rasteta.

Prihodnost

Kaj je lahko še tako zastrašujočega in navdihujočega obenem, kot razmišljanje o prihodnosti? Srečni pari se znajo pogovarjati o tem, kaj jih čaka, kaj si želijo in o čem menijo, da še niso pripravljeni. Če partner ali partnerica ni pripravljena na poroko, družino ali selitev, zna to izraziti, pri tem pa ni negativno sprejeta. Nič ni narobe, če oseba ni pripravljena na večji korak. Pomembno je, da se lahko o tem pogovori. To ni znak pomanjkanja ljubezni ali zaupanja v skupno prihodnost - to je nekaj osebnega. In partner oziroma partnerica zna to sprejeti. Zato naj pogovori o prihodnosti ne bodo tema, ki bi se jo bali.

Za trden in iskren odnos je ključna komunikacija. Zato se že danes pogovorite z ljubljeno osebo in delite z njo svoje občutke, svoje želje in sanje!

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram