Astrološka znamenja in njihove kvalitete

Dvanajst znamenj zodiaka lahko razdelimo glede na element, ki mu pripada (ogenj, zemlja, zrak in voda), in prevladujočo kvaliteto (modus).

Na vsako znamenje vpliva ena izmed treh kvalitet: kardinalna, fiksna in spremenljiva. Kardinalna znamenja predstavljajo začetek sezone (letnega časa), fiksna nosijo »težo« obdobja, spremenljiva pa naznanjajo zaključek sezone (letnega časa).

Kardinalna znamenja: oven, rak, tehtnica in kozorog

Zanje je značilna neverjetna energija, impulzivnost, dinamičnost in zagnanost, da se lotijo novih stvari. Na splošno so osebe s kardinalnimi lastnostmi bolj inovativne in izvirne. Postavljajo trende, so vedno v središču pozornosti in resnični voditelji. Nanje se lahko zanesete, da bodo postregli z briljantno idejo.

Fiksna znamenja: bik, lev, škorpijon, vodnar

Zanje je značilna vzdržljivost, potrpežljivost in stabilnost. Ideje, ki jih ponudijo kardinalna znamenja, znajo razviti in manifestirati. Ne obupajo, ampak vztrajajo, dokler nečesa ne dokončajo ali razvijejo, zato se lahko nanje resnično zanesete. Radi so vnaprej pripravljeni, zato bodo s seboj pogosto nosili seznam stvari, ki jih morajo dokončati.

Spremenljiva/gibljiva znamenja: dvojčka, devica, strelec, ribi

Zanje je značilna prilagodljivost in spontanost. Medtem ko se svet okoli njih spreminja, se zlahka prilagodijo dogajanju in ritmu življenja. Izkušnje življenja so jim nudile določene lekcije in modrosti, zato so premišljeni. Ker se znajo prilagoditi vsaki situaciji, so nekakšni kameleoni. Vsaki zadevi dajo piko na i in svoj posebni pečat.

Če povzamemo: kardinalna znamenja dajo idejo, fiksna jo začnejo uresničevati in oblikovati, spremenljiva pa dokončati oziroma pripeljati do popolnosti.

Kako izkoristiti te lastnosti?

Z astrologijo boste odkrili, da ima vsako znamenje svoje lastnosti, elemente in kvalitete ter svojo iskrico. Ko boste razumeli energijo vsake kvalitete/modusa in združili to z vsem, kar že poznate, se bo pred očmi začela razvijati širša slika.

Primer: Oven je ognjeno in kardinalno znamenje. Je zelo drzen in brezskrben. Bik pa je po drugi strani zemeljsko in fiksno znamenje, zato je njegova energija bolj počasna in prezimljena. Ko boste spoznali svoje lastnosti in kvalitete, boste lažje razumeli sebe in odločitve, ki jih sprejemate.

 

 

  

TAROT OSEBNO RAZODETJE

Kaj te čaka v prihodnosti? Kako premagati izzive in doseči želene cilje? Klikni in odkrij...

  

 Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram