Živali, naši vodniki skozi življenje

Ste tudi sami velik ljubitelj živali? Ali ste se že kdaj samo ustavili in opazovali svojo domačo žival?

 

Živali predstavljajo velik del našega življenja, vanj vnašajo ljubezen in toplino, nas navdihujejo, zabavajo, sproščajo, nasmejijo, učijo nas skrbi in empatičnosti do vseh živih bitij. Vse pogosteje se govori o uporabi živali v terapevtske namene. Mnoge živali, še posebej domače živali, kot sta mačka ali pes, so terapevtske živali. Največkrat pa bi lahko rekli, da so kar del družine.

Živali so še veliko več, kot samo druga bitja, s katerimi moramo deliti naš planet. So več, kot le nekaj kar nam predstavlja vir hrane, ali nekaj kar moramo prenašati, da ekosistem lahko pravilno deluje. Samo zato, ker živali ne morejo dejansko govoriti, to še ne pomeni, da ne morejo dejansko komunicirati z nami. Imajo duše in namen, podobno kot mi.

Osredotočimo se na trenutek, na zdaj - kaj nam žival pomeni, kaj nam sporoča? Kaj se lahko v dani situaciji naučimo od živali?
Vzemimo za primer psa, morda ga imate sami ali poznate nekoga, ki ga ima. Najlepši trenutek s tem psom je ZDAJ! Ne pred nekaj urami, ne v prihodnosti, ampak zdaj. Pomislite, kako vesel je, ko vidi svojega lastnika. Tako je navdušen, da je lastnik prišel domov, da vas zagotovo gane. Kako zelo se veseli igranja in kako zelo vesel je, ko ga pocrkljate. Vsi bi se morali nekaj naučiti iz filozofije tega psa.
Tudi mačke so odličen primer. Ne skrbi jih, kaj se je zgodilo pred petimi minutami, ali kaj se bo zgodilo čez pet minut. Razmišljajo samo o danem trenutku. Želijo hrano ali biti ljubljene in to je vse. In navdušene so nam tem, da bodo dobile prav to in samo to.
Te živali imajo kratka življenja. Živijo tukaj in ZDAJ. Seveda potrebujejo ljubezen in skrb, a naklonjenost nam povsem brezpogojno vračajo.

Kdaj ste nazadnje samo ljubili? Kdaj ste nazadnje ljubili brez vprašanj in brez pričakovanja, da morate dobiti nekaj v zameno? Kdaj ste nazadnje uživali v trenutku? Kdaj ste se nazadnje popolnoma ustavili in resnično sprostili v trenutku, ne da bi skrbeli za preteklost ali prihodnost?

Tukaj ni govora o brezskrbnem življenju, temveč o tem, da si je potrebno vzeti čas zase, da se ustavite in uživate v življenju. Življenje je kratko. Tukaj smo že tako dolgo, a preden se tega zavemo, je že konec. Želite, da si vas drugi zapomnijo kot osebo, ki je samo delala in se nikoli ni zares ustavila, ki nikoli ni upočasnila in zares ljubila ter uživala? Ali se želite ozreti nazaj in reči, da ste imeli nekaj res odličnih trenutkov in imate zato lepe spomine?

Vzemite si čas. Obiščite ljudi, ki ste jih nameravali. Privoščite si tiste počitnice, za katere sicer niste shujšali. Upočasnite. Drugače vas bo svet posrkal vase. Vse se vrti samo še okoli denarja in kariere. Ljudje pozabljajo, kaj življenje je. Naredite korak nazaj, dobro poglejte žival ali otroka in ponotranjite lekcijo. Ustavite se in zadihajte.

Včasih v trenutkih stresa pozabimo biti hvaležni. Včasih ne uživamo v tem, kar je pred nami. Življenje je resnično blagoslov. Želim vam čudovit dan! Širite ljubezen! Upočasnite, kot mačka ali pes! Predajajte se soncu in uživajte v »trenutkih«!

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram