Mesečni horoskop: Januar 2019

Oven (21. marec - 20. april)

Na začetku meseca se bo Sonce združilo s Saturnom, kar lahko prinese kar nekaj ovir. Pojavil se bo občutek, da vas nekaj blokira. S tem se ne obremenjujte preveč, saj bo to le začasno. Vaši izbruhi jeze oziroma negativnost lahko že tako napete situacije še bolj poslabšajo, zato se vzdržite. Konec januarja bo Merkur vstopil v znamenje kozoroga, zaradi česar boste na neki način prisiljeni, da bolj umirjeno in razumsko pogledate na svoje ideje in interakcije z drugimi. Pogosto ste preveč spontani, zato boste morali vsako svojo besedo skrbno premisliti, da ne boste izrekli nečesa trapastega ali neumestnega – zlasti v odnosu z ljubljeno osebo, ki se lahko zaradi tega obrne proti vam. Druga polovica meseca bo prinesla večje razjasnitve in svobodo, a tudi nove in zanimive izzive. Vaše življenje bo dobilo širino, nekateri izmed vas lahko pričakujete celo nove poslovne priložnosti v tujini oziroma zaposlitev na visokem položaju. Za vas bo januarja ključno, da ste potrpežljivi, saj z naglico in impulzivnostjo ne boste dosegli želenega.

Leto 2019 se bo začelo zelo aktivno in obetavno, kar vam bo pisano na kožo. Izkoristite evolucijo zvezd, da naredite večje korake naprej k svojim ciljem, bodisi poslovnim, družbenim ali romantičnim. Zvezde vas bodo podpirale, zavedajte pa se le, da boste vi tisti, ki bo boste morali ukrepati.

Bik (21. april - 21. maj)

Na začetku januarja bodo okoli vas pozitivne energije, ki pa se bodo v drugi polovici meseca poslovile, če ne boste poskrbeli za svoje ljubezensko in poslovno življenje. Nekaj več pozornosti bodo zahtevale tudi finance, zato se pripravite, da boste morali v vsa ta področja vložiti kar nekaj truda. Težke energije lahko pričakujete po 20. januarju, ko bo nekaj planetov zasedlo neugodne položaje. Takrat boste čutili več pritiska, izkoristiti boste morali vse ponujene priložnosti in delati trdneje kot običajno. Najpomembnejše pa bo, da se boste iz vsake situacije nekaj naučili. Ko bo 7. januarja Venera vstopila v znamenje strelca, boste začutili močen zagon, ki vam bo omogočil, da boste z lahkoto delili svoja čustva ter naredili nekaj dobrega zase in svoje telo. Svoje energije boste lahko obnovili, zato izkoristite ta čas in se posvetite sebi. Kasneje, ko bosta Sonce in Merkur vstopila v znamenje Vodnarja, lahko nastopi nekaj napetosti in težav, zlasti na delovnem mestu oziroma na splošno v družabnem življenju. Tem slabim energijam se boste najlažje izognili, če se boste znali prilagoditi. Če boste trmasti, ne boste znali odstopiti od svojih načel in metod, ali če ne boste znali priznati zmote, ne boste napredovali. Ne poslovno ne osebno. Olje na ogenj utegne priliti tudi polna luna 21. januarja, če se ne boste znali prilagoditi okoliščinam.

Prvi mesec leta 2019 bo na splošno ugoden, a bo na vas, da boste ustrezno ukrepali in znali izkoristiti vse priložnosti ter tako podvojiti možnosti pri doseganju želenih ciljev.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Leto se bo začelo malce bolj živčno in nemirno, saj boste razdvojeni med svojimi željami in izkrivljenim pogledom na trenutno dogajanje. Ta napetost vas ne bo dolgo spremljala, saj boste že v drugi polovici meseca končno lahko začeli na novo, sprejeli nove izzive, ustvarili nova prijateljstva ali odšli na izlet, ki ponuja bogate izkušnje. Mars v znamenju ovna vas bo nagradil z močnejšo odločnostjo in konkretnimi cilji, Uran pa bo še naprej spodbujal dobre ideje in vas usmerjal k samostojnosti. Okoli 18. januarja bo Marsov vpliv postal še bolj dinamičen in vas navdal z novimi idejami, s katerimi boste razširili svoje obzorje. Konec meseca bo polna luna zaznamovala začetek konstruktivnega obdobja, a večjih dosežkov še ne boste dosegli. Neptun bo namreč nekoliko zameglil vaše razmišljanje in zamisli ter vas oropal objektivnosti.

Januar bo mesec prehoda med stagnacijo preteklosti in neizogibno rastjo ter evolucijo prihodnosti. To ne bo čas, v katerem bi se lahko kar tako predali, saj bodo zvezde vsak dan osvetljevale nove priložnosti. Vse, kar morate storiti, je le, da izberete svojega partnerja, načrte in želje.

 

Rak (22. junij – 22. julij)

Na začetku leta se bo Sonce združilo s Saturnom v kozorogu. To sodelovanje bo okrepilo vaše vezi z drugimi, zaradi česar bo to idealno obdobje za zaroko ali poroko, napredovanje ter sodelovanje s stabilnim in zanesljivim poslovnim partnerjem. Odnosi, ki se bodo oblikovali v tem času, bodo imeli zelo dobre možnosti, da bodo premagali vse ovire časa, z nadrejenimi pa lahko pričakujete interakcije, ki bodo vodile k nagradam. Na ljubezenskem področju pa ne zavlačujte ali omahujte, saj bo čas okoli 7. januarja idealen za korak naprej. Venera bo v vas prebudila čutno in strastno plat. Vse do 20. v mesecu vam bosta Sonce in Merkur pomagala pri komunikaciji: lažje boste izrazili svoja čustva in misli. Konec meseca pa lahko pričakujete nepričakovano. Pomembno bo, da se na to ne boste odzvali neustrezno oziroma da ne boste napihnili dogajanja. Namesto tega raje poskusite izkoristiti ponujene priložnosti. Vaša intuicija vas ne bo pustila na cedilu, ampak vam pomagala pri naložbah – bodisi poslovnih bodisi romantičnih. Polna luna 21. januarja bo nagradila te naložbe, zato lahko pričakujete nekaj uspešnih premikov.

Izkoristite Saturnov vpliv za poglobitev svojih odnosov in analizo nedavno pridobljenega znanja, preden se boste odpravili na naslednjo življenjsko dogodivščino. Energije vas bodo podpirale, a le, dokler boste prilagodljivi in znali izkoristiti ponujeno.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Vaše romantično življenje bo do 7. januarja dokaj napeto, saj bo Venera v vas prebudila sumničavost, ljubosumje in željo po premoči ter zamerljivost. Pomembno bo, da ne boste izgubljali preveč svojega časa in energije na teh negativnih občutkih. Zvezde imajo drugačne načrte za vas! Na začetku leta bo Merkur na idealnem položaju in vas navdal z absolutno čudovitimi idejami, ki jih boste lahko tudi uresničili. Od 20. januarja dalje se bo Merkurjev vpliv še povečal, kar bo vplivalo na vašo iznajdljivost. Oblikovali boste lahko prijetne in koristne odnose. Polna luna 21. v mesecu pa bo resnično zabaven in ploden čas, saj vam bo ponudila priložnost, da okolico osupnete in stopite iz povprečja.

Januarja vas bodo zvezde napolnile z energijo, ki jo boste lahko uporabili, kot boste sami želeli (bodisi v ljubezenskem življenju, pri poslu, prijateljih …). Priložnosti bodo tako številne in ogromne, kot bodo vaše težnje. Nikar pa ne pretiravajte, saj bo presežek škodil vsem področjem.

Devica (24. avgust - 22. september)

Na začetku leta boste začutili veliko napetosti, saj bo neugoden tako Merkurjev kot Neptunov vpliv, zaradi česar boste imeli veliko zmedenih in nepovezanih idej, vrstili pa se bodo tudi nesporazumi in zamere. Zaradi tega ne izgubite glave, saj bo vse začasno. Že 4. v mesecu boste začutili več nadzora nad svojimi mislimi in si lažje vzeli čas za razmislek o nekaterih vidikih svojega življenja. K ljubezni boste pristopili resnejše, zato bodo imeli odnosi boljše potenciale, da se razvijejo v nekaj dolgoročnega. Vseeno pa boste morali paziti, da vam nekoliko razkošen vpliv Venere ne bo spodnesel tal pod nogami in vas vodil k napačnim (čustvenim) odločitvam. Dokler boste ostali racionalni, ne bo večjih pretresov. Če bodo vaše želje in pričakovanja prevelika, pa boste naleteli na ovire in razočaranje. Vso to dogajanje se bo postopoma umirilo, zato se boste lahko osredotočili na stvari, za katere veste, kaj točno lahko pričakujete od njih.

Mesec januar bo prinesel razdvojenost med (na eni strani) dobro strukturiranim in učinkovitim umom, ki zagotavlja stabilnost, odgovornost in predanost, ter med (po drugi strani) nestabilnimi odnosi in različnim nezadovoljstvom. To bo obdobje, v katerem se boste morali potruditi in premisliti o svojih prioritetah.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Začetek leta bo nekoliko grob in naporen, saj se boste srečali s številnimi ovirami in omejitvami, kar bo še posebej vplivalo na ljubezensko področje. Temu ne pripisujte prevelikega pomena, ampak raje počakajte nekaj dni, saj bo napetost hitro minila, ko se bodo planeti približali znamenju vodnarja (zračno znamenje, ki bo pozitivno vplivalo na vas in prineslo nove priložnosti za romantične užitke). Najboljši dan za ljubezen bo 21. januarja, ko bo polna luna prinesla kraljevsko vzdušje. V vas bo prebudila odločnost in iniciativnost, ki ste ju pogrešali že nekaj časa, prinesla pa bosta tudi notranji mir. Uran v ovnu pa bo poskrbel, da se bodo vaše želje nekoliko spremenile. Začeli boste razmišljati o zakonu in drugih »donosnih« partnerstvih. Zapomnite si tudi, da vas bo Merkur v kozorogu ob koncu meseca »prisilil«, da spoštujete vsa pravila – zlasti, če se bo pojavila napaka, sicer vas v nasprotnem primeru čakajo večje posledice in celo težave z avtoriteto.

Venera in Jupiter, prijazna planeta, bosta vaša prijatelja v januarju, zato lahko pričakujete več sreče, pravih priložnosti, zanimivih naključij in srečnih pripetljajev. Škoda bi bilo, da ne bi izkoristili njunega vpliva, zato bodite januarja odprti in pripravljeni na vse.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

Prvi tedni januarja bodo potekali gladko in zelo dobro. Luna in Venera bosta povečali vašo karizmatičnost, s katero boste lažje našli svoj ritem. V tem obdobju bosta Merkur in Sonce utrdila vaše pretekle izkušnje in uspehe ter vam dala občutek varnosti, vseeno pa boste morali biti konec meseca zelo pozorni na dogajanje okrog sebe. Energije vam sicer ne bo manjkalo, a boste čutili veliko napetosti zaradi njunega položaja. Polna luna 21. januarja bo dodatno otežila vaš položaj, a ne bo terjala velikih posledic. Ker pa vam ne bo manjkalo avtoritete in samozavesti, boste morali na trenutke popustiti, sicer se bodo stvari začele zapletati in napihovati. Dobra novica je, da bo Jupiter prinesel pozitivne premike na finančnem področju. Vsega res ne morete imeti, a finančna injekcija bo zelo dobrodošla.

V januarju bo vse odvisno od vaše sposobnosti prilagajanja. Če boste trmasti, boste naleteli na gluha ušesa in zaprta vrata. Če pa boste pokazali sočutje in se znali malce bolj sprostiti, bodo odnosi prijaznejši in lažji ter dolgotrajnejši.

Strelec (23. november - 21. december)

Čaka vas čudovit začetek novega leta, saj bo Jupiter na zelo ugodnem položaju za vas. Pravzaprav boste njegov pozitivni vpliv čutili skoraj celo prvo polovico leta. Dodaten zagon bo ponudila tudi Venera, zato lahko med 7. in 21. januarjem pričakujete zelo plodno obdobje. Prvi mesec leta bo odličen, saj bo poln prijetnih presenečenj, novih perspektiv, osebne rasti in izboljšav. Edina pomanjkljivost bo le močen vpliv Neptuna, ki lahko zamegli vaše misli, sproži nesporazume in zamere. A če boste ostali disciplinirani in pozorni na dogajanje okrog sebe, boste zaznali več pozitivnih stvari kot negativnih - boste morali pa biti stalno na »preži«. Polna luna 21. januarja bo pričarala zabavno in čarobno vzdušje, zato v njem uživajte in se popolnoma sprostite.

Pred vami je magični čas leta. Zvezde vas bodo nagovarjale, da raziščete druge aspekte življenja in razširite svoje obzorje. Če vas bo pot popeljala v tujino, to izkoristite. Karkoli boste počeli, v tem uživajte – kot tudi v svojih čarih, ki bodo za marsikoga neustavljivi.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Na začetku leta bo vse potekalo v najlepšem redu, vseeno pa boste čutili pomanjkanje energije in pritiske, zaradi česar boste bolj razdražljivi kot običajno. Vzrok za to se bo skrival v Marsovem vplivu, ki bo povzročal težave v odnosih in družinskem življenju. Če boste znali narediti korak nazaj, boste spoznali, da ste morda malce preveč kritični. Za vas bo pomembno, da boste znali razumsko oceniti situacije, v katerih se boste znašli. Če boste odvečno energijo (in jezo) spravili ven iz telesa s fizično aktivnostjo, bodo odnosi veliko boljši in prijetnejši, saj negativnost ne bo usmerjena k vašim ljubljenim osebam in okolici. Tako doma kot v službi boste imeli več miru. Z Merkurjem v vašem znamenju boste januarja, zlasti okoli 7. v mesecu, močnejši v intelektualnem smislu, Venera pa vam bo obljubila nekaj zanimivih romantičnih izkušenj. Zato izkoristite prvi teden novega leta in nadaljujte s potjo, na katero ste se podali. Na čustvenem in finančnem področju lahko dosežete velike premike in varnost, saj vas bo z novimi idejami in odlično intuicijo nagradil tudi Neptun.

Januarja najdite čas zase, da ne boste izgoreli. Najdite pa čas tudi za ljubezen, saj boste tako pregnali rutino vsakdanjega življenja. Pogumno se prepustite Venerinemu prijetnemu vplivu in novim ljubezenskim izkušnjam.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Leto 2019 boste začeli dokaj napeto, saj boste zaradi luninega in Venerinega vpliva občutili hitre energije in več strasti. Menili boste celo, da je ogrožena vaša neodvisnost in zmožnost ljubiti, kar pa ne bo dlje časa vztrajalo pri vas. Po dobrem tednu dni se bo dogajanje umirilo, saj bosta Jupiter in Mars prinesla več optimizma in dobre volje. Od 20. januarja dalje pa lahko dodatni zagon pričakujete s strani Sonca in Merkurja, kar bo olajšalo mnogo stvari. In ravno to bo tisto, kar boste potrebovali, da boste uspeli in stopili korak naprej (oziroma stopili v ospredje). Tudi Venera v kombinaciji z Jupitrom bo prinesla lepe trenutke sreče in nove priložnosti, ki jih vsekakor ne boste smeli zamuditi. Ob polni luni, 21. januarja, pa ne zamudite znamenj, ki jih boste prejeli. To bo odličen dan za zabave, praznovanja in nova poznanstva.

Januar bo prinesel nekaj napetosti in ovir, a boste že čez nekaj dni začutili nove vibracije, zaradi česar bo vzdušje energetsko polno in omogočalo pozitivne spremembe v odnosih. Zavedajte se, da boste imeli dobre možnosti za uspeh, a le, če ne boste preveč trdoglavi.

Ribi (19. februar - 20. marec)

Izkoristite prvi teden januarja: nekaj dni bosta luna in Venera vaši zaveznici. Ščitili bosta vaša najgloblja čustva ter ponudili trenutke sreče in prave priložnosti. Prav tako pa bo pomembno, da boste znali prisluhniti intuiciji, ki jo bo okrepil Neptun. Da boste v celoti izkoristiti te močne vplive, boste morali biti disciplinirani in zmerni, kar pa ne bo najlažja naloga, saj vas bo Jupiter nagovarjal k hitrim in impulzivnim odločitvam, utopičnim idejam in raznim ekscesom. Če se boste tega zavedali in k sebi spustili vpliv Merkurja in Sonca, boste lažje (trezno) uživali in gradili na prihodnosti. Mars in Uran pa vas bosta spodbujala k akciji na finančnem področju. Od vas bosta zahtevala, da zavihate rokave in se spravite k delu ter ne iščete več izgovorov. Na ta način boste tudi bolj premišljeno porabili svoj denar.

Januarja več pozornosti posvetite tudi prijateljem in nasvetom, ki vam jih bodo nudili glede ljubezenskega življenja. Pomembno bo, da boste vedeli, kdo so vaši resnični prijatelji in kdo vam je pripravljen povedati resnico, da vas na ta način spodbudi k večji modrosti in jasnosti.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite se za napoved iz kart, osebni horoskop ali razlago sanjskih simbolov. S Tarot ali Lenormand kartami lahko prejmete globoko in jasno napoved, z analizo sanj spoznanje, kaj vam podzavest sporoča, z angelskimi sporočili pa edinstveno usmeritev višjih energij.

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram