Preprosti načini, kako očistiti iz svojega doma stare in negativne energije

Zaključevanje starega leta je obdobje, ko se večina ljudi loti čiščenja doma. To je idealen čas za to, da se zavrže vse stare, poškodovane in nepotrebne stvari, da se tako naredi prostor za nove, sveže energije. Prvi korak k temu je čiščenje vsega nereda, ki se je nabral čez leto. Drugi korak k čistemu domu pa je, da odstranite vse negativne energije. Ko opravite to čiščenje energij, se takoj občuti, kako energija doma kar zasije, kako se dvigne in prosto kroži po prostoru. Ko naredite to, se lahko tudi lotite feng shui-a.

 

Negativne energije so lahko posledica negativnih čustev, misli ali pa tudi stresa, skozi katerega ste sli in vse to odnesli s seboj v prostore, kjer bivate. Predstavljajte si, da je vase stanovanje oziroma vaša hiša, kot goba. Karkoli se nahaja v okolju, ta to absorbira v stene, preproge, strop, predmete. Največkrat pa se te slabe energije nahajajo tudi v kotih prostorov in v odročnih mestih. Tako, da če ste imeli v preteklosti kakšen negativen dogodek, ki je vseboval veliko žalosti ali strahu, vam svetujemo, da prostor očistite nemudoma.

Kdaj bi bilo dobro prakticirati čiščenje doma?

 • Ko odstranite nered (poškodovane, pokvarjene, odvečne stvari).
 • Po prepiru.
 • Ko se preselite v nove prostore, novo stanovanje.
 • Ko se sostanovalec, podnajemnik preseli iz vašega stanovanja.
 • Po ločitvi ali prekinitvi odnosa.
 • Po bolezni ali smrti.
 • Ko kupite kaj starinskega ali rabljenega.
 • Kadarkoli si zaželite svežih energij za nove začetke, projekte.
 • Pred izvajanjem feng shui-a.

Kako svoj dom osvoboditi slabih energij?

V nadaljevanju bo predstavljenih nekaj preprostih tehnik za izvedbo čiščenja v domu, pisarni ali pa celo za čiščenje določenega predmeta.

Prvi način:

 • Ustvarite odločne misli v svoji glavi, da boste bili pripravljeni na čiščenje prostora in bi s tem vnesli živahne in pozitivne energije 
 • Z zažigom kadila iz sandalovine ali posušenega žajblja boste z lahkoto odstranili negativne energije (dobro je, da je kadilo iz Indije, Japonske ali Kitajske, saj je energija močnejša). Ta dim s kadila oziroma posušenega žajblja morate »mešati« z roko v nasprotni smeri urinega kazalca. S tem »mešanjem« pojdite do vseh kotov, omare, kabineta… Po tem ritualu recite: »Hvala za popoln razpad vseh negativnih energij, misli in čustev s tega prostora zdaj!«
 • Po čiščenju je vedno dobro odpreti vsa vrata in okna na vzhodu doma, saj boste s tem omogočili novim energijam sonca za vstop. Prižgite tudi svečko, da boste lahko energijo usmerili v svoja prizadevanja. Ob tem recite svojo željo na glas (npr.: "Zelo sem hvaležna za vso ljubezen, harmonijo in sveže energije, ki sedaj pritekajo v moj dom!").
 • Predstavljajte si briljantno, bleščečo svetlobo, kako polni celoten prostor. Svoj dom oziroma pisarno si vizualizirajte kot sijočo zvezdo, ki izžareva svetlobo, pozitivno energijo in blagoslov za vsakega, ki vstopi.

Drugi način:

 • Izberite zelišče, s katerim se lahko v tistem trenutku najbolj povežete in do katerega čutite največ pozitivne energije. To zelišče posušite in ga zavijte v nekakšno suho palico. Lahko izberete sivko (za ravnovesje, mir in sprostitev), cedar (za čiščenje, zdravljenje in privabljanje pozitivne energije) ali rožmarin (če želite vnesti jasnost, odločnost za nove izzive in pritegniti ljubezen).
 • Preverite, da so vsa okna v vašem domu zaprta in prižgite paličico, ki ste jo oblikovali iz izbranega zelišča. Zaprite oči in se osredotočite na to, da izpuščate iz svojega doma vse tisto, kar ne služi več vašemu najvišjemu dobremu.
 • Obdržite to pozitivnost v vsaki sobi v svojem domu in pazite, da si vzamete dovolj časa, da še posebno dobro prečistite vse kote, elektroniko in kopalnico. Uživajte v procesu čiščenja in ga začutite v svojem srcu, ko končate s čiščenjem posameznega prostora.
 • Ugasnite posušeno paličico, odprite okna in zmešajte v velikem kozarcu slano vodo. Pojdite po hiši in poberite s tem kozarcem vse negativne energije.
 • Nato to slano vodo izperite v WC školjko, saj boste s tem uspešno izplaknili vse negativne energije z vašega doma.

Tretji način:

Ta je za tiste, ki nimajo časa in se želite na hitro otresti kakšnih manjših negativnih energij. Kupite morsko sol in jo posujte po tleh. Predvsem bodite pozorni na kote, saj se tam navadno znajde največ prahu in posledično je tam tudi največ slabe energije. Pustite to sol na tleh 24 ur, nato pa jo posesajte in to vrečko, v katero ste sesali, obvezno odvrzite v smeti (zunaj hiše). Pomembno je, da se zavedate, da sol zelo dobro vpija negativno energijo in zato ni dobro, da je predolgo na tleh, ker bi po več kot 24. urah začela nazaj v prostor vračati vso negativno energijo, ki jo je že vsrkala.

Pomembno je, torej, da izberete način čiščenja, ki vas najbolj pritegne in preden se lotite čiščenja, se tudi sami umirite. Čiščenje je najbolje izvesti v jutranjih urah, ter pomembno je, da se po samem čiščenju oprhate, da s tem preventivno preprečite, da bi se kakšne negativne energije nabrale na vas samih. Svojemu domu in sebi pokažite spoštovanje.

 

 

 

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša leto prihodnost? Kakšna je moja usoda? Bom napredoval v službi? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za različne Tarot napovedipersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

   

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram