Naučite se reči »NE«

Če rečete »ne«, to ni sebično dejanje; to vam da prostor, da rečete »da« pomembnejšim stvarem.

Se tudi vam zdi, da vam primanjkuje čas? Ste tudi vi človek, ki rad ustreže drugim? Vas skrbi, kaj bi drugi menili o vas, če bi zavrnili pomoč? Zlahka zapadete v ponavljajoče se vzorce? Potem je čas, da se sprijaznite z mislijo, da je občasno treba uporabiti besedo »ne«!

To vam bo dalo možnost, da boste lahko rekli "da" pomembnim stvarem. S tem ko se vedno podredite zahtevam in željam drugih, odrivate svoje na stranski tir. Zato ste preobremenjeni, zmanjkuje vam časa, spopadate se s tesnobo in stresom.

Zakaj ne morete reči »ne«?

Veliko je razlogov, zakaj imajo ljudje težave drugim reči ne. Želeti si, da bi bili drugim všeč, je v človeški naravi. Mogoče se vam zdi, da boste užalili prijatelja ali družinskega člana, če ne boste sprejeli prošnje.

Če vas resnično spoštujejo, ne bodo mislili nič slabše o vas, če si boste vzeli nekaj časa zase. Seveda, če vas nekdo, ki ga imate radi, resnično potrebuje, priskočite na pomoč. V kolikor pa vas prijatelj vabi na pijačo, sprehod, klepet …, ker mu je dolgčas, ne bi smelo škoditi vajinemu prijateljstvu, če ga boste zavrnili, ker imate pomembnejše opravke.

Nekateri ljudje preprosto ne razumejo besede »ne« ali pa ne želijo sprejeti zavrnitve! Namesto da poskušate ustreči tem ljudem, pojdite stran od negativnih odnosov, da boste lahko porabili več časa za nego svojih lastnih potreb.

Postavite meje

Ko boste prvič rekli »ne«, se vam bo morda zdelo, da ne sprejemate odgovornosti, da se skrivate pred odgovornostjo. To ne bi moglo biti dlje od resnice! Če vsakemu rečete »da«, puščate na cedilu sami sebe.

Vedno obstaja možnost, da se bo nekdo počutil zapostavljenega, vendar to ni vaša skrb. Ko si dovolite reči »ne«, si obenem dovolite, da sami izberete, kaj želite početi - zase in za druge ljudi v vašem življenju.

Če se še vedno počutite krive, imejte v mislih, da je skrb zase pravzaprav ključnega pomena za to, da ste tam za druge.

Opomnite se, da niste sebični

Ena najtežjih stvari za ljudi, ki radi pomagajo drugim, je prevladati nad občutkom, da si sebičen, če nekomu rečeš ne. Spomnite se, da nenehno pomagate drugim. Vaši najbližji zagotovo vedo, da niste egoistični. Torej, ne dovolite si čutiti drugače! Samo vi lahko določite, kaj želite in potrebujete. Samo vi lahko sprejemate te odločitve. Če nekdo tudi potem, ko mu razložite, zakaj mu ne morete pomagati, poskuša v vas vzbuditi občutek krivde, ga nežno opomnite, da gre za njegov problem in ne vaš. Tako si boste priborili svobodo, naredili boste nekaj zase in pridobili čas za raziskovanje stvari, ki so pomembne vam.

Vsakršna razmerja, ki vam povzročajo nepotreben stres, so toksična. V kolikor ste ujeti v začaran krog, da vedno poskušate ugoditi drugi osebi, povprašajte naše svetovalce, kaj lahko storite, da se boste izvili iz tega tesnega primeža, da boste izboljšali odnose. Ne iščite izgovorov! Ko boste ugotovili, zakaj imate težave, boste lahko začeli delati na sebi, lahko boste vpeljali spremembe.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za ljubezensko ali osebno Tarot napovedpersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

 

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram