Mesečni horoskop: September 2018

Oven (21. marec - 20. april)

Mesec september se bo začel s tesnobnim občutkom. Počutili se boste ujete na mrtvi točki, zato bodo marsikatere želje ostale neuresničene. A to bo bolj kot ne navidezno, saj bodo okoli vas ugodne okoliščine in nove priložnosti, s katerimi boste lahko naredili korak naprej. Vendar pa boste morali paziti, da ne boste prehitevali toka dogajanja oziroma da si ne boste želeli preveč. Včasih boste morali svoje ambicije postaviti na stranski tir, a se zavedati, da bo to le začasno, a bo na dolgi rok prineslo veliko koristi. To dvoje bo za vas težka preizkušnja, saj vas ženejo močne strasti. Dobra novica je, da bosta na vaši strani Mars in pritlikavi planet Eris, ki bosta oblikovala zelo močno kombinacijo, ki vam bo znatno pomagala izničiti vse negativne vplive v septembru. Kljub temu pa se ne zapletajte v konflikte, četudi boste naleteli na neizogibno oviro – le-to preprosto zaobidite. Če se boste z njo soočili, boste zapravili veliko svojega časa in energije, poleg tega pa si nakopali kar nekaj stresa. Spremljal vas bo občutek, da časa nimate nikoli dovolj, vseeno pa ne bodite nagli ali brezglavi. Zamujena priložnost, ki bi vas lahko vodila do poraza, lahko prinese veliko več novih spoznanj, kot pa občutek trenutnega zadovoljstva. September bo mesec, ki vas bo naučil veliko novih stvari, predvsem pa potrpežljivosti. Vse pa bo odvisno le od vas in vaše osebne presoje, koliko časa boste sledili novim modrostim in izkušnjam, ki jih boste sprejeli v tem obdobju. Če ne drugega, se boste naučili tudi prilagajanja okoliščinam.

Bik (21. april - 21. maj)

Biki, v septembru vas bo podpirala luna, ki bo pokazala pravo pot v različnih okoliščinah. V težkih situacijah bo sicer veliko odvisnega od vaših lastnih sodb in odločitev, vendar vam bo luna priskočila na pomoč. Vseeno pa bo njena pomoč neprimerljiva z vašimi sposobnostmi in notranjo močjo, zato ne izgubite zaupanja vase. Pomembno bo, da se boste znali zanesti nase, saj boste tako lažje našli rešitev in ne bo prišlo do dramatičnih zapletov. Dejstvo je, da prvi jesenski mesec ne bo ravno pozitiven ali obetaven, zato bo ključno, da sami zavzamete takšen položaj, kjer boste javno videli, kaj se okoli vas dogaja in ukrepali, ko bo treba. V nasprotnem primeru se bodo stvari zelo hitro zapletle in ustvarile zmedo. Poleg tega pa se izogibajte konfliktom doma in na delovnem mestu, saj bodo le-ti povzročili čustven pretres, s katerim se ne boste najbolje spopadli. Zato ne »izzivajte« po nepotrebnem, saj se bo iz malega hitro razvil velik problem. Bo pa imela zato komunikacija ključno vlogo v septembru, kar je lahko paradoksalno glede na to, kaj vas čaka. Določene načrte boste lahko uresničili, če boste imeli ob sebi ljudi, ki jim boste lahko zaupali in izrazili svoje ideje. Nikar pa ne zanemarjajte nasvetov bližnjih, saj bodo njihove besede iskrene. Ignorirajte pa ljubosumje osebe, ki so tekmovalni in pogosto zahrbtni. Njihove besede se vam ne smejo nikakor dotakniti.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Vaš glavni podpornik bo Ceres, ki običajno deluje tako, da svoje varovance polni z življenjsko energijo in jim pomaga skozi najtežje preizkušnje. V septembru bo njegov položaj okrepljen, zato bo njegova podpora izrazitejša. Lahko boste zaživeli brezskrbno in brez prevelikega stresa. Pomembno pa bo, da boste znali srečo najti v sebi. Če si želite biti srečni, bodite srečni! To je odvisno samo od vas. Poleg tega se zavedajte tudi, da boste morali iskati rešitve in ne ustvarjati dodatnih problemov. Vsaka težava bo rešljive, le osredotočiti se morate na njeno reševanje. Prav tako se ne zapletajte v konflikte, ampak se z nesramnostjo ali neugodnimi okoliščinami spoprimite tako, da se nasmehnete in iskreno izrazite. Ta neverjetno preprosta strategija vas bo zaščitila pred negativnostjo. Poleg tega pa bo mesec zelo ploden čas v smislu ustvarjanja novih virov. Če se boste odločili za samostojno poslovno pot, boste imeli veliko prednosti. Bo pa v povezavi s tem zato na zasebnem področju nekaj več napetosti in živčnosti, česar pa si ne jemljete preveč k srcu, saj se bo vse lahko uredilo. Drugi osebi enostavno pustile, da sledi svoji življenjski poti, sicer se lahko znajdete v začaranem krogu obtoževanja in občutka krivde. Tudi če bo šlo za najbližjega prijatelja.

 

Rak (22. junij – 22. julij)

Raki, v mesecu septembru boste imeli podporo lune, Jupitra in Ceresa, zato lahko pričakujete večje uspehe. Nepošteno pa bi bilo reči, da se bodo vse stvari magično uredile in vsi načrti uresničili kar tako. Še vedno boste morali pokazati veliko truda in vložiti veliko energije. Planetarna postavitev vam bo pomagala doseči izjemne rezultate v različnih situacijah, s katerimi se boste srečali. Pomembno bo, da se boste znali osredotočiti na najpomembnejše stvari in odločitev ne boste sprejemali prehitro. Vsako potezo premislite, nato pa se šele odločite za korak. Čeprav bo september finančno dokaj ugoden, pa ne tvegajte, ne kockajte in ne dovolite, da bi svoj čas in trud izgubljali na stvareh, kjer je uspeh večinoma naključen. Mesto, kjer lahko svojo srečo izkoristite, je tam, kjer boste lahko uporabili svoj razum, svoj fokus in analitične sposobnosti. To pa se ne navezuje le na finančno, pač pa tudi poslovno področje. V prvem jesenskem mesecu boste uspeli, če se boste vedno najprej zanašali na svoj um, tudi ko boste poskušali rešiti osebne zadeve – to pa ne pomeni, da morate čustva ignorirati. Le ne dovolite, da bi vas popolnoma prevzela. Na splošno bo september prinesel nekaj dinamičnih elementov, predvsem pa spoznanje, da se morate zanašati nase. Ne le, kar se boste na ta način izognili izdaji, ampak ker v sebi posedujete vse, kar je potrebno, da se težave rešijo.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Ceres in Pluton bosta, poleg glavnega zaveznika Sonca, izjemno ugodno vpliva na vas, medtem ko bosta pa Uran in Neptun povzročala nemalo težav. Zaradi tega se bo pri marsikateri zadevi njihov vpliv izničil oziroma nevtraliziral. Za vas bo pomembno, da se boste v septembru vzdržali impulzivnosti. Prav tako pa se boste morali otresti svoje navade, da drugim narekujete stvari oziroma želite voditi. Že najmanjše dejanje sebičnosti vas bo prikrajšalo za uspeh in pomaknilo korak nazaj. Vse osebne zasluge in dosežki ne bodo imeli nobene vrednosti, saj vas bo planetarni vpliv želel premakniti na mesto, kjer boste le še en član ekipe. Vaša strategija naj bo usmerjena k sodelovanju. Če se bo vse uredilo, vam bodo okoliščine same pomagale stabilizirati celotno situacijo, prav tako pa bodo nakazale smer vašega razvoja. Na splošno mesec ne bo izrazito dinamičen, prav tako pa tudi ne bi nič neobičajnega. Veliko stvari vam bo znanih, večino dilem boste lahko rešiti in na poti spoznali, kaj točno morate storiti. Pri tem prisluhnite tudi nasvetom okolice, tudi če vam to ne bo po godu. Pozorni boste morali biti na osebe, ki vam želijo iskreno pomagati. Tudi v ljubezni bodite pozorni na dogajanje, saj vas čakajo zanimiva poznanstva – še posebej samske leve. Velika verjetnost bo, da se bodo novi odnosi razvili v nekaj dolgoročnega.

Devica (24. avgust - 22. september)

Prvi jesenski mesec bo za device izjemno pomemben, saj bo okrepil položaj vašega glavnega zaveznika Ceresa. Dobili boste občutek, da se stvari končno razvijajo. Na poslovnem področju vas čakajo uspehi, na osebnem pa boste brez nepotrebnih zapletov razrešili marsikatera vprašanja. September bo izjemno ugodno obdobje za stabilizacijo vsakršne situacije, za reševanje ponavljajočih se konfliktov in za nekatere večje osebne podvige (tudi nakupe). Po drugi strani pa boste morali paziti na svoje besede in dejanja, saj boste imeli zelo velik vpliv na ljudi okoli sebe – in to popolnoma nenamerno. To vas bo vodilo k novim priložnostim, stkali boste trdne vezi, lepilo vsega pa bo komunikacija. Nekoga boste lažje prepričali, da naredi nekaj, kar vam bo prineslo korist. Vseeno pa vam bo to naložilo veliko odgovornosti, kar ne jemljite zlahka. Vsaka napaka ali napačna beseda bo povod, da se bodo drugi oddaljili od vas, s tem pa se bodo porušili tudi vsi načrti. Zato boste morali biti previdni in jasno razmišljati o cilju, ki si ga želite doseči. Če boste znali objektivno komunicirati in pravilno oceniti svoja dejanja, vam bo uspelo. Pri tem pa stremite tudi k temu, da boste našli nove zaveznike na svoji poti, saj vam bo to zagotovilo še več uspeha.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Tehtnice, v septembru ne boste imeli močnih nasprotnikov, saj se bo zmanjšal tako vpliv Marsa kot Sonca, ki sta običajno glavna »krivca« za neuspeh in poraz. Vpliv prijaznega pritlikavega planeta Erisa pa bo izjemno močen, zato lahko pričakujete nekaj pozitivnih razpletov, a naj bodo ta pričakovanja na trdnih tleh. Pred vami je dokaj dinamično in uspešno obdobje, v katerem boste lahko rešili večino svojih težav. Pomembno pa bo, da boste pri tem upoštevali glavno načelo: počivati bolj pogosto. Izogibati se boste morali fizičnim in čustvenim preobremenitvam. Če boste ta napotek ignorirali, se boste hitro znašli ujeti v neprijetnih situacijah. Vaša glavna prioriteta v septembru mora bo moralo biti osebno počutje. V vsakem prostem trenutku se boste morali odpočiti (zlasti ob bližini vode), saj bo to prineslo dolgotrajne pozitivne učinke. Seveda bo to malce težje realizirati, a če se boste dovolj potrudili, vam bo uspelo ustvariti pravo življenjsko ravnovesje. Vsaka vaša odločitev naj bo premišljena, stremite pa k zmernosti, da se ne boste preobremenili. Tudi kar se tiče fizične aktivnosti – preveč gibanja oziroma napora vas bo prikovalo na posteljo, to pa ni vredno.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

Vaš glavni zaveznik Uran v septembru ne bo na najboljšem položaju, a boste zato čutili pozitiven in nenadomestljiv vpliv lune. Pomembno bo, da si stvari ne boste gnali k srcu, ko se le-te ne bodo uresničevale po pričakovanjih. Dobili boste namreč priložnost, da oblikujete nova poznanstva, katerim pa namenite več pozornosti kot običajno. Izogibajte se delanju zaključkov, zlasti ko bodo stvari zelo resne. V prvem jesenskem mesecu vas čaka nekaj čustvenega neravnovesja, zato pomembnih odločitev ne sprejemajte zlahka ali brez premisleka. Poskrbeti boste morali, da vas ne bodo vodila le čustva, ampak tudi razum. Nikar pa ne bodite samo racionalni, saj vam tudi to lahko prepreči dosego zastavljenega cilja. Zlata sredina bo ključ do uspeha in večjih preobratov. Pri iskanju te sredine vam bodo pomagali tudi bližnji in prijatelji, zato se obrnite nanje. Naj vas pa ne iztiri preveč, če se bodo ukvarjali s svojimi problemi. Več previdnosti boste morali pokazati tudi na finančnem področju, saj bo vpliv Marsa zelo nestabilen. Obkrožite se z ljudmi, ki jim lahko brezpogojno zaupate, da boste ne le okrepili svoj položaj, ampak dosegli tudi nove »višine«.

Strelec (23. november - 21. december)

V septembru boste čutili pozitivne vpliv Jupitra in Ceresa, kljub temu da slednji običajno ni vaš zaveznik. Pričakujete lahko veliko presenetljivih izidov in rezultatov, s katerimi boste v večini primerov zadovoljni. Pomembno pa bo, da ne boste preveč pozornosti namenjali šokantnim in zmedenim situacijam. Ne dovolite, da bi bil vaš fokus le na eni stvari, ampak ga razprašite. V septembru bo zato tako rekoč ključno, da boste povsod naenkrat. Vaša glavna naloga bo, da se boste izogibali žalosti, depresiji in jezi, saj bo vpliv Merkurja izredno močen na vaše čustveno stanje in vas lahko hitro iztiri iz začrtane smeri. Poleg tega pa lahko vpliva tudi na vaše osebno počutje. Takoj, ko se boste predali negativnim občutkom, se bodo težave začele kopičiti, zato bo bistveno, da čim hitreje ponovno najdete nadzor nad čustvi. Če se načrti ne bodo uresničevali, to ne bo zaradi planetarnega vpliva, ampak bo kriva na vaši strani. Ravno zaradi tega vsako stvar in situacijo, v kateri se boste znašli, analizirajte, da boste razumeli, kaj vas je pripeljalo do sem in našli pojasnilo. Nič ne smete izpustiti, zato bodite natančni. September bo prinesel tudi nekaj uspehov, saj bo poplačan vaš pretekli trud, kar bo pozitivno vplivalo na vaše počutje, misli in čustva. Pazite le, da boste stalno v ravnovesju.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Kozorogi, v septembru vas bo podpiral Merkur, katerega energija se bo dopolnjevala z vašo. Ta planetarna postavitev bo imela neposreden, a ne prevzemajoč vpliv na vaše življenje. Zato bo pomembno, da boste upoštevali nekatere posebnosti tega obdobja. Prednost pred razumom dajte srcu, saj se boste tako najlažje soočili z vsem, s čimer se boste srečali. Nekaj težkih trenutkov ni izvzetih, ti pa bodo premagljivi, če se boste odzvali na pravilen način. Ko vas bo okolica prosila, da naredite nekaj, za kar boste globoko v sebi čutili, da tega ne bi smeli storiti, boste morali prisluhniti temu občutku, sicer boste svojo odločitev obžalovali. Nikar ne ignorirajte svojo intuicijo, saj bo to negativno vplivalo tudi na vaše osebno počutje. Poleg tega pa naj se vam v življenju ne mudi. Čas bo v septembru na vaši strani, četudi boste imeli občutek, da vam ga primanjkuje. Bistvenega pomena bo, da boste ohranili energijo na visokem nivoju, in ne izgubili zaupanje vase ali svoje sposobnosti. Veliko boste lahko dosegli, le pripravljeni boste morali biti na vnaprejšnji razvoj dogodkov. To še posebej velja za poslovno področje, kjer vas čaka zelo dinamično dogajanje, čeprav ne bo obrodilo toliko sadov, ko boste pričakovali.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

V septembru bo stalnica nihanje razpoloženja. Vodnarji, s tem pa se ne boste smeli obremenjevati preveč, še posebej ne s tem, kaj si bo okolica mislila, saj bo povzročilo še več stresa. Drugi se bodo morali preprosto sprijazniti in uskladiti s tem, kar se dogaja. Na splošno vas čaka dokaj pozitivno obdobje, ki pa ne bo obetavno tako, kot bo sprva delovalo, zato ne bo nobene potrebe po prevelikih pričakovanjih. Pustite, da vas stvari in osebe prijetno presenetijo, četudi ne boste vedno dobili tega, kar boste želeli. Večinoma to ne bo vaša krivda, a se vseeno ne obremenjujte preveč. Prvi jesenski mesec bo prinesel veliko zadovoljstva na zasebnem področju. Čeprav je težko reči, kakšna bo pravzaprav mera vašega zadovoljstva. Pogosto se boste srečali s popolnoma neznanimi situacijami in novimi poznanstvi. Ne skrbite preveč zaradi tega, saj se na to ne more pripraviti. Bo pa zato pomembno, da boste ravnali nagonsko in ne preveč razmišljali. Na vaši strani bosta v septembru Saturn in Neptun, zato ne bo situacij, ki jih ne boste mogli razrešiti oziroma dobiti jasen vpogled v to, kakšna je njihova narava. Sposobnost, da vse rešite sami, bo izjemno pomembna v celotnem mesecu, zato ne pustite, da bi se kdo vmešaval v vaše zadeve – razen če boste osebi zaupali in njeno pomoč dejansko potrebovali. Takšni trenutki ne bodo sicer pogosto, zato brez razloga ne iščite podpore pri bližnjih ali prijateljih, saj zaradi tega lahko izgubite zagon, ki definira vaš karakter in osebnost.

Ribi (19. februar - 20. marec)

Ceres, ki je običajno glavni krivec za vaš neuspeh, vas bo skupaj z Venero septembra podpiral. Zaradi sodelovanja teh dveh različnih planetov bo zato težje opredeliti, kakšno obdobje vas pravzaprav čaka, vsekakor pa bo zelo zanimivo. Več pozornosti vam bo vzela skrb za počutje, zato boste morali poskrbeti, da se boste znali odpočiti, si vzeti čas zase in se razbremeniti. Vsako čustveno nelagodje boste morali poskusiti preložiti na poznejše obdobje, sicer se bodo stvari zapletle v večji meri, kot bi bilo treba. Poleg omenjenega pa bo september dokaj uspešen, saj vas na poslovnem področju čaka veliko sprememb in povečanje notranjega zagona. Motivacija bo na vrhuncu, paziti boste morali le, da ne boste ciljali previsoko ali si naložili preveč dela, saj bo to vodilo k ravno nasprotnemu učinku. Pri tem prisluhnite bližnjim in prijateljem, saj vam bodo povedali, kdaj se morate ustaviti. Nekaj sprememb pa vam bo prvi jesenski mesec prinesel tudi na področju medsebojnih odnosov, a bo vse še vedno odvisno od vaših želja in misli. Vsekakor si vzemite čas in poskrbite, da boste znali izkoristiti svoje darove, da dosežete želene rezultate – doma in pri delu. Mesec september se ne bo pretirano razlikoval od prejšnjih, saj bodo od vas zelo dinamične možnosti, da nekaj uresničite, a le s svojim trudom in prizadevanjem.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite za napoved iz kart, osebni horoskop ali razlago sanjskih simbolov. S Tarot ali Lenormand kartami lahko prejmete globoko in jasno napoved, z analizo sanj pa spoznanje, kaj vam podzavest sporoča. 

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram