Mesečni horoskop: Oktober 2018

Oven (21. marec - 20. april)

Oktober se bo izkazal za zelo poseben mesec za ovne. Na splošno bo pozitiven, a z veliko različnimi in pomembnimi odtenki, ki jih boste morali upoštevati, ko se boste približevali svojemu cilju. Sonce, ki vas običajno podpira in polni z vitalno energijo, tokrat ne bo na vaši strani. Bodo pa zato znatno okrepljeni vplivi Marsa. To pomeni, da boste imeli navkljub neugodnemu položaju zvezd veliko energijo – pravzaprav več kot dovolj. Na nekaterih točkah jo bo ravno dovolj, saj boste potrebovali veliko energije, da pomagate tako sebi kot svojim sorodnikom. Pomagali boste tudi tistim, s katerimi se poti ne križajo, a menite, da si to zaslužijo. Oktobra boste morali pokazati veliko truda, a vam to ne bo predstavljalo težav, saj boste v tem uživali. S komerkoli se boste soočili ali se spopadli, ne skrbite, saj boste imeli za seboj veliko podporo ljudi, s katerimi boste močnejši in lažje premagali vse negativne vplive. Nič vas ne bo moglo ustaviti, le zapomnite si, da vnaprej ne morete načrtovati vsega. Glede na situacijo, v kateri se boste znašli, se odzovite hitro in jasno. Če boste nekomu preveč zaupali, pa se lahko zgodi, da ne boste mogli popolnoma uresničiti svojega potenciala. Če boste vse želeli opraviti na lastno pest, se lahko pojavijo napake, na katere pa se ne boste mogli pravočasno ali pravilno odzvati.

Bik (21. april - 21. maj)

Razmere okoli določenih področij življenja se bodo razvijale na neobičajen način, kljub temu pa boste pri tem imeli podporo lune in Venere. V oktobru nikar ne delajte hitrih zaključkov, četudi boste kipeli od energije in hrepeneli po novih izkušnjah. Pomembno bo, da boste svojo pozornost usmerili k reševanju težav, s katerimi se trenutno soočate. To pomeni, da ne boste smeli hiteti in pogledovati v prihodnost, ampak se zavedati preteklih izkušenj. Bolj, ko se boste zavedali, od kod prihajate, boljše temelje boste zgradili. In v oktobru boste postavljali temelje za nove začetke. Potrebovali pa boste nekaj več do tega, da si nekaj le preprosto želite. Pokazati boste morali trud in premisliti nasvete, ki vam jih bodo drugi ponudili. Objektiven pogled vam lahko zelo koristi. Uspeh, ki ga boste dosegli, delite z drugimi, vseeno pa poskusite zasesti vodilne položaju, da ne bo kasneje prišlo do neprijetnih zapletov. Veliko bo odvisno od tega, kako kompetentni in pravični ste bili v preteklih tednih. Če boste hitro zaznali in razumeli, kje so se pojavile napake, pa ne omahujte. K njim pristopite odločno in pogumno, saj jih boste tako lažje uredili oziroma položaj stabilizirali. To ne bo zahtevalo veliko truda, pričakujete pa lahko nekaj napetosti, ki pa jo boste lahko premagali z meditacijo.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

V oktobru se boste dvojčki počutili samozavestno, saj boste imeli podporo Ceresa. Obeta se vam veliko dogodivščin, a nič vas ne bo iztirilo iz začrtane poti. Pomembno bo, da ne boste razmišljali na običajen način, ampak razmišljali izven okvirjev. Drugi jesenski mesec bo precej razigran, kljub temu da se boste srečali z nekaterimi resnimi izzivi. A nikar ne razmišljajte preveč. Z lahkotnim in hitrim odzivom (morda tudi nekoliko neobičajnim za vas) se bo vse uredilo. S kreativnim razmišljanjem boste uspešno razrešili tudi vse konflikte na osebnem in poslovnem področju. Nikar pa se po nepotrebnem ne zapletajte v spore z drugimi, prav tako pa drugim ne dovolite, da bi vas izzivali. Včasih bo bolje, da izberete vlogo nedolžnega opazovalca, sicer se bodo stvari preveč zapletle. Na poslovnem področju si postavite meje, da ne boste izgoreli. Če si boste želeli preveč, se bodo pojavile napake. Ne pozabite, zakaj opravljate delo. Razmere se lahko razvijajo dinamično ali pa počasno, glede na to, kaj boste želeli. Nikar se ne prilagajajte okoliščinam, ampak iščite alternative. V oktobru pa pazite, da se ne boste preveč gnali k uspehu, saj to ne bo najboljši čas za kakršnekoli radikalne spremembe.

 

Rak (22. junij – 22. julij)

Oktobra se bodo stvari razvijale precej zanimivo, saj boste imeli podporo tako lune kot Saturna. To je zelo neverjetno naključje, saj Saturn običajno deluje zelo agresivno in nestabilno na rake. Brez panike, saj bo to prineslo začetek nove ere v vašem življenju. Drugi jesenski mesec prinaša nova poglavja, ki bodo nastopila nenavadno, brez predhodnih znamenj. Saturn bo tokrat na vaši strani, njegova podpora pa bo prinesla posebne prednosti na najbolj neverjeten in nerazumljiv način. Na pretekle izkušnje se ozrite brez strahu, spomnite se vseh negativnih izkušenj, saj vam bo to omogočilo, da se naučite pomembnih lekcij iz svojih napak, poleg tega pa boste manj časa zapravili z ubadanjem z nepomembnimi stvarmi. Preteklosti ne pustite, da bi vas definirala, se je pa zavedajte, hkrati pa bodite odprti za nove in vznemirljive preobrate v življenju. Če vam bo dolgčas oziroma se boste želeli zamotiti, vam bodo okoliščine to omogočile. Najprej pa se vendarle prepričajte, da ste pripravljeni na spremembe, preden boste naredili korak naprej. Oktober bo s finančnega vidika dokaj nestabilen, a na pozitiven način. Nekatere finančne »motnje« bodo kasneje prinesle blaginjo in napredek. Poskrbite, da si boste v vsakem trenutku svojega življenja znali zeti čas – zlasti na ljubezenskem področju, kjer ne boste smeli hiteti.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Oktobra boste zasedli zelo zanimivo stališče, ki ga bodo definirale okoliščine in ne vaše odločitve. In pri tem ni nič slabega. Zaradi vpliva Sonca bo mesec relativno nestabilen, vendar pa bo Uran zlahka uredil vsako nastalo zmedo. Običajno je le-ta glavni vzrok kaosa, a tokrat bo vaš najboljši prijatelj. To pomeni, da bo dinamika počasi naraščala, zato bodo šele ob koncu meseca nastopili živahni dogodki. A zaradi tega ne smete razmišljati, da se ne bo zgodilo nič pomembnega. Ravno nasprotno: vaša dejanja bodo imela zelo pomembno vlogo in vodila k resnim spremembam. Poleg tega se boste lahko pohvalili, da je okoli vas posebna avra. Pravzaprav vam tega ne bo treba poudarjati, saj bodo ljudje to opazili sami od sebe. Ko bodo v vaši družbi, bo njihova energija poskočila. Obstaja pa pogoj za to: morali boste biti dobro razpoloženi, če boste želeli oddajati pozitivno energijo in osrečevati druge. Vse omenjeno bo naredilo oktober zelo poseben mesec. Zvezde vam zato priporočajo, da se izogibate negativnosti in občutkom žalosti, saj bo negativna energija slabo vplivala na vas in vaše ljubljene. V vašem največjem interesu naj bo ohranitev zaupanja vase ne glede na okoliščine, poskrbite pa tudi, da boste pomembne odločitve sprejemali preudarno.

Devica (24. avgust - 22. september)

Podpora Merkurja in Ceresa bo glavni dejavnik, ki vam bo omogočil realizacijo načrtov in ciljev. Pomembno pa bo, da boste upoštevali posebno lastnost prihajajočega obdobja: ljudem boste morali manj zaupati, saj bo tveganje za prevaro in goljufijo zelo visoko, še posebej pa na področju, za katerega niste najbolj usposobljeni. Za vas bi bilo idealno, da analizirate vse odnose in tako prepoznate, kdo vam stoji ob strani in kdo le »srka« vašo energijo in čas. Oktober bo odličen tudi za samoanalizo ter čiščenje negativnosti iz telesa in uma. Temeljito premislite tudi o tem, kako pošteni in pravični ste do oseb okoli sebe. Zagotovo si je nekdo zaslužil vaše jeze, v večini primerov pa ste bili vi sprejemnik te negativnosti. To je vzrok trenutnih občutkov in ne pravih čustev. Razmislite o tem, saj lahko spremenite svoj odnos do drugih – in posledično bodo oni spremenili odnos do vas. Vendar pa to ne pomeni, da se morate preobraziti v nekoga, ki to niste. Bodite močni in predani, zlasti v povezavi s poslom. Prisluhnite tudi intuiciji, saj vam bo pomagala sprejeti marsikatero pomembno odločitev, poleg tega pa boste poglobili zaupanje vase.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Kar nekaj nebesnih teles bo oktobra vplivalo na vaše življenje: Eris, Mars in Saturn. Oktober bo obdobje, ki vas bo pomembno zaznamovalo. Vsekakor boste dobili priložnost, da spremenite svet okoli sebe. Ne bodite sramežljivi glede svojih želja, naučite pa se, kako jih boste jasno definirali. Če ne boste prepričani, kaj si želite, ne boste uspešni. Ta mesec ni ugoden, da naenkrat spremenite veliko stvari. Pomembno bo, da boste znali izbrati, in četudi izbira ne bo prinesla večjih sprememb, jo boste morali vzeti resno. Oktober se bo finančno področje izboljšalo, saj lahko pričakujete povečanje dobička. Mesec bo naklonjen večjim vložkom, tudi tveganim, a ne brez temeljitega premisleka. Tudi veliki nakupi se vam bodo obrestovali, tudi če takoj ne boste vedeli, zakaj jih potrebujete. Na področju osebnih odnosov lahko pričakujete stabilnost, zato se osredotočite na najbolj perečo težavo oziroma na nekaj, kar vas bremeni že dlje časa. Na splošno bo drugi jesenski mesec ugoden za vas, vendar boste morali izkoristiti vse ponujene prednosti, sicer se bodo neuresničeni potenciali spremenili v negativno breme, ki vam bo povzročalo le težave.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

Položaj lune bo povzročil kar nekaj težav, medtem ko bo Venera, ki je navadno odgovorna za vaš neuspeh, ostala nevtralna zaradi neverjetnih spletov okoliščin. Pluton bo na vaši strani, kar bo odlično, saj boste v oktobru potrebovali vso podporo, ki jo boste dobili. Nikar pa ne skrbite, saj vas resnejše težave ne čakajo. Za vas je pomembno, da se zavedate, da lahko pride do težkih situacij, vendar le-te ne bodo povzročile zunanje okoliščine, ampak vaše lastne napake. Tem napakam pa se boste lahko izognili, če ne boste tvegali. Glavna težava bo premisliti, katere so vaše prioritete: zadeve srca ali uma. Poleg tega bodo prijatelji začeli zasedati vodilne vloge v vašem življenju. Lahko se jim boste zaupali, izrazili svoje skrbi in delili ideje ter poiskali pomoč. Omenjenega pa ne boste mogli pričakovati pri sodelavcih, daljnih sorodnikih ali novih poznanstvih. Zaupajte le tistim, s katerimi ste že delili težke čase in so vam pomagali – in vi njim. Če boste sledili temu, boste na dolgi rok dosegli stabilno in zadovoljno življenje. Na splošno vam oktober ne bo prinesel veliko stresa, od vas bo zahteval le, da ste objektivni.

Strelec (23. november - 21. december)

Strelce bosta v oktobru podpirala Ceres in Sonce. Njuna pozicija bo nekoliko neobičajna, a bo pustila pomemben vpliv. Največji poudarek boste morali dati poslovnemu področju, medtem ko boste morali osebne odnose, dramo in ostale izkušnje potisniti v ozadje. Pravzaprav boste morali to narediti za lastno dobro. To ne pomeni, da morate zavrniti pomoč svojim ljubljenim, ampak da se morate izogibati nihanju od ene skrajnosti k drugi. Poslovne zadeve vas bodo vsekakor obremenile in terjale veliko vašega časa, a na bližnje ne smete pozabiti. Ostanite osredotočeni na posel, k njemu pristopite ustvarjalno in izvirno, izogibajte pa se »ekstravagantnim« potezam – zvezde iskreno upajo, da boste razumeli razliko. Drugi jesenski mesec bo naklonjen osebni rasti, zato lahko pričakujete nova znanja in nove pristope, ki jih boste lahko vključili v svoj posel. Spremembe v povezavi z duhovnim razvojem pa po drugi strani ne bodo zelo očitne, zato pazite, ko boste začutili nenadno željo po izvajanju duhovnih praks.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Počutili se boste samozavestno, poleg tega pa boste imeli podporo Marsa, ki bo zasedel vreden položaj. Zaradi tega boste imeli v nekaterih situacijah svobodno izbiro, delovali boste lahko celo brezkompromisno. Pomembno pa bo, da boste jasno razumeli, kaj se okoli vas dogaja. Zvezde vam zato svetujejo, da ne hitite z zaključki in na svet ne gledate črno-belo, saj je naslikan v milijonih različnih odtenkih. Z zanikanjem palete teh barv lahko začnete sebe omejevati in ovirati. Poleg tega bo oktober zelo čuten – čutili boste potrebo po bližini ljudi, ki si to resnično zaslužijo. Naučite se odpustiti zamere, v sebi ne gojite negativnih občutkov. Sposobnost odpuščanja je lastnost resnično močnih ljudi. Šibke in malenkostne osebe v sebi skrivajo jezo, zato težje dosežejo želeno, sanje pa ostanejo le sanje. Zvezde vas nagovarjajo, da razmislite o tem na začetku meseca, saj pozneje za to ne bo več časa. Na splošno bo oktober prinesel nekaj pozitivnih rezultatov, zato boste lahko ustvarili tudi nova poznanstva ali poglobili obstoječe odnose. Ponudila se vam bo priložnost, da ne le dosežete želene cilje, ampak tudi presežete svoja pričakovanja v povezavi z delom. Seveda boste morali pokazati veliko truda, ampak na koncu se vam bodo vsa prizadevanja poplačala.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Za vodnarje, ki jih bo podpiral Neptun (skupaj z Marsom, čigar vpliv pa bo nestabilen), bo oktober precej zanimiv in pozitiven mesec. Za vas bo pomembno, da boste ohranili močen in odločen položaj, sicer boste težko opravili tudi najlažja opravila. Če ne boste prepričani in se bodo pojavili dvomi, počakajte, preden boste sprejeli pomembno odločitev. Poskrbite, da boste imeli zaupanje vase in svoje sposobnosti, preden boste naredili naslednji korak, saj na ta način ne boste srečali ovir, ki bi jih težko premagali. Področje osebnih odnosov vam ne bo ponudilo večjih preobratov, vas pa zvezde nagovarjajo, da ste družabni. Udeležite se različnih dogodkov: prijateljevo poroko, obletnico, poslovno ali rojstnodnevno zabavo. Če načrtujete nekaj velikega, poskusite biti v središču vseh dogodkov – najdite čas za to, saj tega ne boste obžalovali. Na finančnem področju vse ne bo potekalo gladko, saj bo vaš odnos do denarja igral glavno vlogo. Oktober bo ugoden za nova poznanstva in poglobitev starih odnosov, saj bodo komunikacijske spretnosti na vrhuncu.

Ribi (19. februar - 20. marec)

V oktobru boste na svoji strani imeli le Ceresa, vendar pa bo njegova podpora več kot dovolj za reševanje veh problemov. Pazite pa se »dobrih prijateljev«, ki vas bodo skušali pregovoriti, da stvari pustite tako, kot so, ali da odložite svoje delo in še kako pomembna vprašanja. Dejstvo je, da vam bo oktober ponudil vsa orodja, da rešite težave – edina stvar, ki vam bo manjkala, pa bo samozavest. V sebi morate prepoznati moč in začeti pogumno gledati v prihodnost, pri tem pa ne dovoliti, da bi drugi motili vaš napredek. Lahko se pojavi nekaj nejasnosti in nenavadnih situacij, a te ne bodo pustile negativnega priokusa, če se boste nanje odzvali razumno in dosledno. Na področju osebnih odnosov bodite vztrajni in samozavestni, zlasti če si želite nekaj močno spremeniti. Takšne potrebe poskusite čimprej zadovoljiti, sicer se bo povečalo tveganje, da nastanejo težave. Pomembno je, da se zavedate, da bo oktober prinesel dokaj edinstvene in pozitivne rezultate, a le, če boste znali ustvariti ravnovesje med statičnim/pasivnim in dinamičnim/intenzivnim obdobjem. Pri tem se ne zanašajte na podporo okolice, saj boste morali moč najti v sebi. Izogibajte pa se ekstremnim nihanjem razpoloženja: ne bodite preveč herojski, po drugi strani pa ne bodite preveč patetični oziroma vdani v usodo. Ceres takšnega obnašanja ne razume, zato lahko hitro izgubite njegovo podporo.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite se za napoved iz kart, osebni horoskop ali razlago sanjskih simbolov. S Tarot ali Lenormand kartami lahko prejmete globoko in jasno napoved, z analizo sanj pa spoznanje, kaj vam podzavest sporoča. 

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram