Mesečni horoskop: November 2018

Oven (21. marec - 20. april)

Kljub dejstvu, da bo mesec november zelo dinamično obdobje, si boste morali večkrat vzeti čas za počitek. Idealno bi bilo, če bi lahko za teden ali dva odšli na dopust, saj bi si tako obnovili zalogo energije za skoraj leto dni. Očitno pa je, da je to malo verjetno, zato si vsak dan (po delu) vzemite čas za sprostitev. Svoje delo opravljajte samozavestno in dosledno, nikar pa se ne preobremenite. Na ta način boste lažje dosegli želeno, zlasti na zasebnem in finančnem področju. Pazite pa, da ne boste izgubili svoje motivacije, če se bodo stvari nenadoma spremenile ali ne bodo potekale po pričakovanjih. Vpliv Sonca, ki ima z vami poseben odnos, lahko uniči vaše načrte, če ne boste previdni, ali pa vpliva na dinamiko znotraj odnosov. Novembra bo ključno, da se boste naučili sprejeti pravo odločitev med dvema različnima možnostma. Če boste prisluhnili svojemu srcu, k stvarem pa pristopili sproščeno in objektivno ter stremeli k temu, da se izognete nepotrebnim napetostim, boste uspeli. To so namreč bistvene sestavine za uspeh. Na poslovnem področju pokažite moč in se jasno izrazite, pri osebnih stvareh pa bodite bolj previdni, sicer boste težje ohranili ravnovesje. Kljub temu ga boste najverjetneje neopazno izgubili, dodatno pa bodo stvari zapletle vaše besede in dejanja, ki bodo pogosto napačne.

Bik (21. april - 21. maj)

V novembru boste čutili močno podporo Venere, ki bo vplivala tako na vaše kot na življenje ljubljenih oseb. Pomembno bo, da se boste zavedali preprostega pravila: več časa, ki ga boste preživeli s svojimi ljubljenimi, mirnejši in bolj učinkoviti boste. Lažje boste pristopili k težavam doma in v poslu ter zanje našli rešitve. Ključno pa bo, da se boste izognili hitenju in impulzivnosti. K vsemu boste morali pristopiti zelo premišljeno. Po drugi strani pa november le ne bo tako pasivno obdobje, kot se bo na prvi pogled zdelo. Pravzaprav bo zelo naklonjen financam, kjer lahko pričakujete dodaten priliv. Prav tako boste lahko brez truda dosegli stabilnost na osebnem področju. Edina stvar, ki jo boste potrebovali, so strasti. Vaši zvezdni pomočniki bodo poskrbeli, da boste srečali prave priložnosti in vas motivirali. Ne pustite pa, da bi okoliščine začele vladati nad vašim življenjem. Pričakujete lahko nekaj težkih situacij in negativne energije, še posebej s strani nasprotnikov in tekmecev - bodisi neposredne bodisi posredne negativne energije. Ker je seznam takih oseb malce daljši, kot si mislite, bodite še posebej previdni s svojimi besedami in dejanji. Poskrbite, da boste vedno nekaj korakov pred njimi: bodite organizirani in pripravljeni, saj boste tako v prednosti. Prav tako se izogibajte stresnim situacijam na vseh področjih življenja. Za vas bo novembra pomembno, da ste samozavestni, a sproščeni.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Mesec november bo po eni strani dokaj težko obdobje, po drugi pa zelo obetavno in radovedno. To ne bo pretirano vplivalo na vaše počutje, saj boste pogosto v precej sproščenem stanju. Le-to pa vam bo omogočilo čustveni počitek, duhovno osredotočenost in odločnost. Kljub temu pa bodo okoliščine, v katerih se boste znašli, pogosto od vas zahtevale, da ukrepate. Ena glavnih ovir bo pomanjkanje informacij, zato boste težje ocenili, kaj se dogaja okrog vas. Na splošno bo november pozitiven mesec, a se boste morali navaditi na dejstvo, da bodo okoliščine nenehno posegale v vaše načrte. Takrat nikar ne hitite, niti ne pokažite vseh skritih adutov: te razkrijte samo, ko bo treba, sicer boste v zelo kratkem času ostali brez želenih rezultatov. Ne pozabite, da vam bodo na vaši poti pomagale tako zvezde kot ljubljene osebe, zato več pozornosti namenite osebnim odnosom. Ne odklanjajte pomoči ali nasvetov, le-te pa ponudite tudi drugim: pozitiven razvoj dogodkov na poslovnem področju bo pozitivno vplival tudi na dogajanje v vašem domu. Seveda lahko razmišljate in delujete drugače, a potem nikar ne pričakujte pomoči zvezd.

 

Rak (22. junij – 22. julij)

November ne bo najlažji mesec, saj bo vpliv lune nekoliko pomanjkljiv. Zaradi tega se boste morali zanesti na svoj um in ne na intuicijo. Vaša čustva se bodo igrala z vami, a če jih boste obdržali pod nadzorom, se boste izognili težkim in neprijetnim situacijam. Prav tako je vredno omeniti, da bo radostni Jupiter na izjemno uspešnem položaju in vam nudil podporo. Ne glede na vse pa boste morali v prvi vrsti poskrbeti zase – morali se boste dati na prvo mesto. Malo sebičnosti vam ne bo škodilo. V razumnih mejah vam bo to omogočilo, da uresničite večino dolgoročnih načrtov in celo prejmete pomoč z nepričakovane strani. November bo ugoden tudi za vzpostavitev novih odnosov, a pri tem nikar ne hitite: čas bo na vaši strani, čeprav bodo na trenutke okoliščine zahtevale, da pospešite svoj ritem. Na poslovnem področju lahko pričakujete napredek in razvoj, a boste morali pokazati veliko truda, da se bo rast nadaljevala. V ljubezni pa boste z odločnostjo lahko spremenili veliko stvari, ne da bi vanje vložili veliko truda. Ključno bo, da boste ostali zvesti samemu sebi in delali stvari, ki vas veselijo.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Mars bo skupaj s Soncem novembra na vaši strani. Ta podpora je nekoliko redka, a dokaj naravna za to obdobje. Kot rezultat boste imeli dostop do dodatnih virov in obetavnih priložnosti. Kljub temu pa se zavedajte, da lahko to podporo in prednosti hitro izgubite, če boste k stvarem napačno pristopili. Ne dovolite, da bi vas prevzeli negativni občutki, zlasti jeza. Prepustite se le pozitivnim občutkom, sicer ne boste mogli objektivno oceniti, kaj se dogaja. Posledično se bo vaša produktivnost zmanjšala, odnosi s prijatelji pa skrhali. Tudi Mars vam bo ponudil veliko skušnjav: dal vam bo priložnost, da se »maščujete« tem, ki so vas užalili ali vam stali na poti. A bodite previdni glede maščevanja: svoje nasprotnike boste resda zlahka premagali, a bo zaradi tega trpel vaš sloves, kar se vam lahko osebno maščuje kasneje v prihodnosti. Premislite, kako želite, da vas drugi vidijo. Prav tako bodite pazljivi, da ne boste prehitro podlegli laskanju. Veliko ljudi se vam bo želelo prikupiti s komplimenti. Ne dovolite, da bi pokazali svojo šibko stran. To ne bo lahka naloga, vendar boste imeli enega izmed najboljših položajev v tem letu za uspeh. Na splošno bo november ponudil veliko priložnosti za napredek. V veliki meri bodo ti pozitivni in ponudili možnost nadaljnje rasti. Ne smete pa zanemariti tega, kar vam je usoda dala, sicer boste v nasprotnem primeru vse izgubili.

Devica (24. avgust - 22. september)

Merkur, vaš vladajoči planet, bo zasedel razmeroma nevtralen položaj. To pomeni, da bo njegov vpliv tako pozitiven kot negativen, zato boste morali biti zelo preudarni pri sprejemanju odločitev. Pomembno bo, da boste vedeli, v katero smer želite iti in se hitro odzvati na situacijo, v kateri se boste znašli. Na splošno bo november zahteval upravljanje in zaupanje v lastne sposobnosti. Ključno bo, da ne boste podvomili o sebi. Prav tako boste morali paziti, da vas drugi in njihovi položaji ne bodo zmedli – zlasti ljudje, po katerih ste se zgledovali ali so vam pomagali. Če se bo to zgodilo, pazite, kakšne zaključke boste delali, saj ne boste imeli vsem informacij. Nikar pa zaradi tega ne postanite pasivni. Ravno nasprotno: bodite aktivni in sodelujte, sicer ne boste ničesar dosegli, pri tem pa izgubili celo spoštovanje okolice. Zvezde vam priporočajo, da ukrepate odločno, a nesebično. Ne dajajte pa obljub, ki jih ne boste mogli izpolniti zaradi zunanjih vplivov oziroma razlogov. Takšne situacije lahko močno zmanjšajo vašo raven energije in vas izčrpajo, zato bodite previdni pri izbiri besed. Izogibajte se napetim situacijam in raje naredite korak stran, da se boste tako izognili poslabšanju razmer. November bo ugoden mesec za vse, ki znajo izkoristiti stvari, ne da bi morali pri tem veliko spreminjati. Vaša odzivnost bo ena izmed ključnih dejavnikov v zadnjem jesenskem mesecu.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Venera, vaš vladajoči planet, bo prinesla obdobje polno občutkov in čustev, vendar pa boste morali paziti, da vas bo vodil predvsem razum oziroma logično razmišljanje. To ne pomeni, da ne smete v celoti sprejeti vseh občutkov – le-teh nikar ne tlačite. Izkusite življenje, ljubezen in sovraštvo. Dihajte globoko in uživajte v stvareh, ne dovolite pa, da bi postali suženj svojih čustev. Vsako pomembno odločitev premislite, ne zanesite se samo na svoje občutke, saj vas bodo le-ti zavajali – navkljub podpori Venere. November bo zelo pretkan in zapleten mesec, a po drugi strani tudi zelo zanimiv, zato že s prvim dnem meseca sprejmite takšne posebnosti. Na osebnem področju pa se izogibajte kazanju šibkosti. Ne delajte prvih korakov, ampak ohranite svojo distanco, pri tem pa poskrbite, da boste svoja čustva jasno izrazili. Nikar pa ne mešajte svojih čustev s poslom in s sodelavci ne postanite preveč »domači« (ne glede na vaš položaj ali status). Če nečesa ne boste vedeli, se po nasvet ne obrnite h kolegom, saj bo to napačna strategija. Raje se obrnite na svoje domače, saj boste tu dobili usmeritev, ki jo boste potrebovali. Vsekakor izkoristite njihovo podporo, saj november ne bo podpiral samostojnih, nepremišljenih odločitev. Vaši bližnji bodo objektivni in pravični. Če boste vsak svoj korak premislili in sprejeli pravilne odločitve, lahko pričakujete nove dosežke in obetavne priložnosti.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

November bo zelo ugoden in ploden mesec, saj bo Mars prinesel posebne ugodnosti. Kljub temu pa se zavedajte, da vse ne bo popolno: določenim stvarem boste morali nameniti veliko pozornosti. Če želite nekaj doseči, se tega ne smete sramovati, ne smete zavlačevati ali se ustaviti na poti – četudi zaradi etičnih ali moralnih vprašanj. November bo zelo nepopustljiv v tem smislu: dobesedno bo delil okolje na »znotraj vašega kroga« in »zunaj vašega kroga«, na »črno« in »belo«. Druge možnosti bodo nespremenljive oziroma ne bo srednje poti. Zvezde vam zato svetujejo, da ste vztrajni, a niste trmasti ali kruti. Fanatizem (kot običajno) ne bo prinesel ničesar pozitivnega. Če si želite napredovati ali dobiti pozornost nekoga, se čim bolj potrudite in svoje namene čimprej pokažite. Če boste odkriti in neposredni, boste dosegli večje uspehe, to pa se navezuje tako na poslovne kot osebne odnose. Zaključek meseca pa bo postregel s sentimentalnostjo: premislite, če morate komu odpustiti ali pa koga prositi za odpuščanje. Četudi bo situacija zapletena, nejasna in težka, se odločite in naredite ta korak. Zvezde vas bodo namreč nagovarjale, da pokažete milost, ki je lastnost resnično močnih oseb.

Strelec (23. november - 21. december)

Poleg Marsa vas bo v novembru podpiral tudi Eris. Običajno Mars ni na takem položaju, zato vam zvezde svetujejo, da to izkoristite in naredite velik korak naprej k želenemu cilju. Proti koncu meseca bo vedno manj pozitivnega vpliva, zato vas takrat ne čaka kaj posebnega. Za vas bo pomembno, da ste aktivni in delujete v vseh možnih smereh hkrati. Nikar pa ne igrajte igre, ki je ne morete zmagati, ne glede na to, kako močne zaveznike boste imeli. Sami ne boste tako močni. Kljub temu pa lahko na poslovnem področju pričakujete veliko prednosti – ne le pred tekmeci. Znatno lahko napredujete po karierni lestvici ali finančno pridobite. Na osebnem področju ne bo niti večjih sprememb niti zapletov, vseeno pa se potrudite in rešite vse težave, ki temeljijo na nesporazum ali nekemu prepričanju. To vas bo osvobodilo in omogočilo, da konec meseca na svet pogledate s sveže perspektive.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Planet Mars, ki bo novembra v ospredju, bo odgovoren za dvig vaše energije. To pomeni, da bo mesec prinesel veliko zanimivih in dinamičnih dogodkov, vendar vam ne bo treba pri vseh sodelovati. Ključno bo, da boste iskreni in ne boste zavrnili oseb, ki bodo poštene z vami. Na splošno vam ljudje zaupajo svoje skrivnosti in tudi tokrat boste spoznali nekatere skrite stvari s strani oseb, od katerih tega ne bi nikoli pričakovali. Temu ne pripisujte prevelike teže, vseeno pa se potrudite in skrivnost ohranite zase tako dolgo, kot bo treba. November bo zelo čutno obdobje za vas. Kozorogi boste eno izmed redkih znamenj, ki bo (hote ali nehote) v določenih situacijah čustva postavilo pred razum. Krivec za to bo pozicija lune, saj bo njeno vedenje nenavadno. Mesec bo naklonjen finančnim zadevam in bo pravzaprav zadnja priložnost, da naredite nekaj velikega v tem letu. Vendar se za to ne odločite pod »prisilo«, ampak zato, ker vam bo srce govorilo, da je to prava odločitev. Če pa se vam bo situacija zdela sporna, skrbno premislite ter se posvetujte z družino in prijatelji. Ne tvegajte, sicer se boste znašli v ranljivem položaju.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

November bo zelo ploden mesec, vendar boste morali paziti, da ne boste hiteli. Pomembno bo, da se boste spomnili preteklih izkušenj in na podlagi le-teh sprejeli odločitve. Zaključek jesenskega obdobja bo pomemben zlasti za vodnarje, ki so v preteklosti nekaj izgubili – npr. dobrega prijatelja ali ljubezenskega partnerja (slednje v smislu prekinitve odnosa). Seveda pa so možne tudi druge stvari. November bo na splošno idealen za obnovitev izgubljenih povezav oziroma odnosov. Ne bojte si priznati svojih napak. Če menite, da imate prav, pa poskusite to resnico drugim posredovati na občutljiv način in ob pravem času. Ne zanemarite pa zunanje podpore: negujte in poglobite že obstoječe odnose. Bodite pa previdni glede novih poznanstev, saj so možne dvoumne situacije, v katerih boste težje zmagali ali dosegli želene rezultate. Prav tako mesec ne bo naklonjen večjim naložbam ali širitvi. Izogibajte se igranju z usodo. Svoj čas in energijo raje usmerite v strateško načrtovanje in iskanje alternativ. Različne možnosti vam bodo pomagale razrešiti tudi marsikatere osebne ali družinske težave. Zvezde vam priporočajo, da na svet pogledate s širšega zornega kota, a se ne poglabljate v situacije, s katerimi niste neposredno povezani.

Ribi (19. februar - 20. marec)

Novembra bo Venera zasedla omembe vreden položaj in prinesla močno pozitivno energijo. In če ne bi bilo te energije, bi se zaradi Ceresa in Marsa pogosto znašli v težkih situacijah. Pripravite se na uspeh, ki vam ga bodo mnogi zavidali. Ljubosumje ne bo predstavljalo težave, zato se s tem ne obremenjujte preveč. Naredite, kar morate, in uživajte življenje na polno. Najpomembnejše bo, da boste sledili poti, ki ste si jo zastavili, ne glede na to, kaj se bo okrog vas dogajalo. Vaša naloga bo ohraniti ravnovesje, tudi čustveno. November bo odličen čas, da pokažete samozavest in začnete težave reševati eno za drugo. V zaključku jesenskega obdobja bodo stvari nekoliko nestabilne, a jih boste vseeno lahko spremenili sebi v prid, če boste izjemno previdni. Vedno se zanesite na svojo moč in neodvisnost, izogibajte pa se vtikanju v zadeve, ki se vas ne tičejo. Prav tako pazite, da ne boste preveč trmasti ali ozkogledni. Poskrbite, da boste trezno razmišljali v vsaki situaciji, četudi bodo čustva zelo močna in želela stopiti v ospredje.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite se za napoved iz kart, osebni horoskop ali razlago sanjskih simbolov. S Tarot ali Lenormand kartami lahko prejmete globoko in jasno napoved, z analizo sanj spoznanje, kaj vam podzavest sporoča, z angelskimi sporočili pa edinstveno usmeritev višjih energij. 

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram