Mesečni horoskop: Marec 2019

Oven (21. marec - 20. april)

V mesecu marcu bo na vas močno vplival Merkur, ki bo 5. prešel v retrogradno fazo. Skoraj do konca meseca, do 28., boste morali počakati, preden boste začutili olajšanje in razbremenitev. Do takrat pa bodo na dnevnem redu nazadovanja, nesporazumi, različne okvare in motnje. Vsekakor vam dolgčas ne bo. Našteto bo pomembno vplivalo tudi na vaše počutje, zato vas bo spremljal občutek stresa in omejevanja. V vseh situacijah boste videli nezanesljivost, nekonstruktivnost in neusmiljenost. Poleg tega pa vam bo na poti stal tudi Mars, zaradi katerega boste težje naredili prvi korak oziroma pokazali iniciativo – razen kar se tiče finančnih zadev. Tu boste čutili drugačno energijo. Odločili se boste za ukrepe, ki bodo prinesli dobičkonosne rezultate. Nekaj pozitivnih premikov si navkljub planetarnim vplivom obetate tudi v ljubezni, kjer boste končno dobili priložnost, da utrdite svoje vezi z najbližjimi. Ko bo Uran v drugem tednu meseca stopil iz vašega znamenja, boste občutili prvo olajšanje. Seveda pa boste morali biti do konca marca pozorni na dogajanje okoli sebe in paziti, da ne boste sprejemali naglih odločitev.

Bik (21. april - 21. maj)

V mesecu marcu boste morali paziti, da ne boste v ljubezni preveč trmasti, saj vas to utegne drago stati. Od 2. do 26. vaša pričakovanja ne bodo vedno zadoščena, zato boste iskali uteho v stvareh, za katere veste, da niso najboljše za vas. Zadovoljstvo boste iskali v hrani, strasteh oziroma intimi in kupovanju, to pa lahko pomembno vpliva na prihodnost in nadaljnje želje. Paziti boste morali na svoj odnos z drugimi, denarnico in telesom – sicer bo marec dokaj težek mesec. Ker bo Marsov vpliv dokaj pozitiven, navkljub razočaranjem ne boste izgubili svoje odločnosti in zagnanosti – tudi med težkimi in dolgočasnimi nalogami ali obveznostmi. Za vas bo najpomembnejši dogodek Uranov prihod v vaše znamenje. Ta presenetljivi planet bo prinesel spremembe, preobrate in presenečenja v vaše življenje. Spodbujal vas bo, da se odločite in stopite preko meja oziroma se osvobodite vseh omejitev, ki ste si jih postavili sami ali vam jih je zarisala okolica. Četudi na trenutke ne bo lahko in najlepše, boste morali porušiti nekatere meje. Poleg tega pa boste morali v marcu malce preoblikovati svojo pot in izkoristiti spremembe, ki vam jih bo Uran ponudil, saj boste le tako postali samostojni in svobodni. Pomembno bo, da boste v marcu znali razmisliti, preden boste sprejeli pomembne odločitve. Te bodo imele namreč dolgoročne vplive, zato se ne bojte prevzeti odgovornosti in stopiti v ospredje.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Marec bo odličen mesec za vaše ljubezensko in finančno področje. Skoraj celoten mesec bo Venera osvetljevala vašo ljubezen, prinašala ravnovesje, medsebojno spoštovanje in občutek solidarnosti. To bo idealen čas za ljubečo komunikacijo s svojo ljubljeno osebo. Če ste še samski, pa izkoristite ta vpliv, da se približate svoji simpatiji. Ta se bo zelo težko uprla vaši zapeljivosti. Posebni vpliv bo prišel tudi s strani Marsa, ki bo v odnose prinesel čutnost, romantiko in čarobnost. To pa ne pomeni, da se lahko popolnoma prepustite ljubezni in čustvom: Merkur lahko v svojem retrogradnem popotovanju zamaje vaše lepe načrte. V tem času boste morali biti še posebej pripravljeni na majhne ovire, konflikte in napetosti. Pravzaprav se bomo z Merkurjevim vplivom soočili vsi, zato se bo treba navaditi na marčevska nihanja. To obdobje izkoristite tudi za vpogled vase: premislite, kako vplivate na druge, kako podajate svoje kritike in ocene. So konstruktivne? Malo doslednosti in preudarnosti vam ne bo škodilo! Konec meseca, 21. marca, pa se prepustite skrivnostnemu vplivu polne lune in se zabavajte ter sprostite.

 

 

Rak (22. junij – 22. julij)

Marec bo okrepil čustva in občutke. Diskretno izražanje naklonjenosti preteklih tednov bo dobilo priložnost za nekaj bolj vznemirljivega. Ljubezensko življenje bo zaživelo, začutili boste več trdnosti, a tudi neodvisnosti, kar lahko prinese nekaj nasprotujočih si občutkov. Odnosi bodo dobili novo podobo in življenje – in ne le ljubezenski, tudi prijateljstva se bodo začela poglabljati. Paziti pa bo treba na vpliv retrogradnega Merkurja, ki bo za vsa znamenja dokaj močen, le za rake ne. Seveda boste, tako kot vsi, srečali nekaj stagniranja in ovir, a vas ta t.i. "prisilna zaustavitev" ne bo prikrajšala užitkov in zabave. Če se boste njegovemu vplivu znali prepustiti, lahko pričakujete tudi nove navdihe in val ustvarjalnosti. V marcu vas bo spremljal tudi Mars in vas spodbujal k trdnemu delu. Če boste to izkoristili v poslovnem svetu, lahko pričakujete odlične rezultate. Pazite pa le, da vas okolica ne bo videla kot neusmiljenega. Ne pozabite na druge, zlasti ne na prijatelje, ki vam lahko pri delu ponudijo zanimiv nasvet. Konec meseca boste morali svoj korak malce umiriti, saj bosta ekvinokcij in polna luna pomembno vplivala na vaše razpoloženje. Stvari vam bodo hitro prišle "do živega", če se ne boste znali distancirati. Pomembno bo, da si boste znali vzeti čas, zlasti zadnje dni meseca, da boste lažje občutili blagodejni vpliv Venere, ki vas bo popeljala v bolj romantično obdobje.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Največja novica meseca marca bo prihod Urana v znamenje bika, kar pa za vas ne bo nujno najboljše, saj boste morali pokazati veliko več truda in zagnanosti. Osredotočiti se boste morali predvsem na osnove in temelje, ki ste jih postavili. Nekatere boste morali analizirati in preoblikovati. Prav tako se boste morali soočiti s spremembami v ljubezenskem življenju, če ne boste znali popustiti ali se umakniti. Marca vas lahko trma drago stane, zato bo vredno premisliti, kaj točno si želite in česa ne. Vsekakor bo mesec dokaj naporen za vas, saj se boste srečevali z ovirami, nazadovanjem in borbo za oblast. Zavedati se boste morali, da vpitje ne bo rešilo stvari. Na srečo bosta spomladansko enakonočje in polna luna dan kasneje prinesla nekaj svetlobe v vaše življenje. Odprla se vam bodo nova vrata k uspehu in ponudile boljše priložnosti za napredek. Ponovno boste prevzeli nadzor nad svojim življenjem in naredili velik korak naprej. Tudi v ljubezni lahko s koncem meseca pričakujete nekaj vročih in nepozabnih trenutkov, ki vas bodo zaznamovali. Tako vezani, kot samski lahko pričakujete zelo ugodne možnosti, da ustvarite posebno vez z osebo, zaradi katere bo pomlad izjemno romantična.

Devica (24. avgust - 22. september)

V obdobju retrogradnega Merkurja, od 5. do 28. marca, bodo vaši odnosi z drugimi zelo krhki in občutljivi. Vsi bodo bolj pozorni na negativno - na to, kar razpada in se ne razvija, na napake in druge nesporazume. Pogosto bo vaš pogled na dogajanje zamegljen, zato bodo prepiri pogosto na dnevnem redu. Težko se boste spoprijeli z najmanjšimi neprijetnostmi, zato bo tudi vaše počutje malce slabše kot v preteklih mesecih. Slabo razpoloženje, živčnost in razdražljivost bodo stalnica. To pa ne pomeni, da bo celoten marec v znamenju te energije. Ravno nasprotno: Mars bo skupaj s Saturnom v vaše življenje prinesel nekaj harmonije, zaradi česar se boste lahko posvetili temeljem svojega življenja in ponovno začutili občutek varnosti. Kljub temu da bo marec eden izmed bolj napornih mesecev, bosta ustvarili nekaj, kar se vam bo v prihodnosti poplačalo. Vsi zunanji vplivi vam bodo konec koncev pomagali, da obrnete svoje življenje – da stopite na pot, po kateri želite hoditi. Zadnje dni marca bo priporočljivo, da več pozornosti usmerite v ljubezen, saj bo Venera osvetlila in aktivirala vaša čustva.

 

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

V mesecu marcu bo vaše ljubezensko področje zacvetelo. Skorajda na vsakem koraku se boste srečali z novimi priložnostmi, da poglobite odnose z drugimi. Če boste dovolj pozorni na znamenja in dogajanje okrog sebe, lahko z določeno osebo ustvarite nekaj posebnega. Marca bo v ospredju ljubezen, vseeno pa boste morali pozornost usmeriti tudi k drugim področjem. Uranov vpliv bo močen zlasti na področju financ in materialnega. Tu vam bo postregel z različnimi presenečenji – dobrimi in slabimi, zato bo pomembno, da vam čustva ne bodo zameglila razuma. Retrogradni Merkur bo od 5. do 28. pomembno vplival na dogajanje, prinesel stagniranje, nazadovanje in napetost. Zlasti v odnosih boste morali paziti na svoje razpoloženje, da ne boste po nepotrebnem vanje prinesli slabe energije in volje. Na poti vas bo sicer podpiral Mars, a boste morali ta vpliv pravilno usmeriti: če boste znali dokončati, česar se boste lotili, vas čakajo nagrade. Konec meseca bosta enakonočje in polna luna (dan kasneje) ustvarila izjemno plodne energije. Ta dva dneva si vzemite čas zase in druge. Načrtujte barvita srečanja, polna interakcij in ljubezni! Vaša privlačnost in šarm bosta neustavljiva, zato lahko pričakujete, da boste marec končali z izjemnimi občutki in izkušnjami.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

V mesecu marcu se bo vaš ritem življenja pohitril, okoli vas bo nešteto sprememb in preobratov. Odnosi se bodo poglobili, zato boste imeli več podpore kot običajno. Vseeno pa bo to mesec nasprotujočih si vplivov. Planeti se bodo premikali počasi, le Uran bo bučno vstopil v znamenje bika. Zaradi tega boste krenili na novo pot razmišljanja: analizirali boste svoja prepričanja in vrednote ter odnos do sveta. Spremenili boste kar nekaj stališč in porušili nekaj meja. Paziti pa boste morali, da se ne boste preveč oklepali določenih stvari oziroma bili trmoglavi. Ta vas lahko vodi do nepričakovanih (in neželenih) preobratov, ki bodo vplivali tudi na vašo osebnost. Nikar se ne oklepajte starega, ampak bodite pripravljeni narediti korak naprej. Odpirala se vam bodo nova vrata, zato bo vredno to izkoristiti in sprejeti svobodo, ki se vam bo ponujala. Zaradi retrogradnega Merkurja boste imeli čas za premislek in analizo, kar bo pomembno vplivalo na vaše odločitve. Kljub temu pa ne smete pozabiti bolj negativnega vpliva Merkurja in pričakovati zamude, ovire in napetosti. Tudi v ljubezni bo nekaj naelektrenosti (ne v dobrem smislu), zato boste morali paziti, kako boste izkoristili svoje čare. Brezglavosti bodo sledile posledice.

Strelec (23. november - 21. december)

Zaradi Venerinega vpliva se bo vaše ljubezensko življenje prebudilo. V zraku bo občutek svobode in svežine, zaradi česar bodo vaši odnosi drugačni, boljši in svobodnejši, a tudi trdnejši. V zvezah bo več avtonomnosti, prijaznosti, razumevanja in enakopravnosti. Vaši prijatelji in sodelavci vas bodo videli kot izjemno očarljivo osebo, zato – če ste še samski – lahko pričakujete boljše možnosti, da spoznate svojo sorodno dušo. Pazite pa, da vsa vaša pozornost ne bo le na ljubezensko življenje, ampak tudi na to, kar se dogaja znotraj vas. Uranov vpliv bo močen in prinesel spremembe, ki jih boste čutili fizično in materialno. Poleg tega vas bo tudi spodbudil, da raziščete nekaj resnih in globokih tem, ki ste se jih v preteklosti izmikali. Svojo težo pa bo dodal tudi retrogradni Merkur, zaradi katerega boste bolj živčni kot običajno. Prevzel vas bo občutek, da se okoli vas vse razvija izjemno počasi. To bo zanetilo nekaj prepirov, konfliktov in zastojev, saj ste po naravi zelo temperamentni in se ne soočate dobro s počasnim tempom življenja. Šele z začetkom pomladi boste začutili, da se stvari spreminjajo in dobivajo podobo (in hitrost), ki vam bolj ustreza.

Kozorog (22. december - 20. januar)

Veliki dogodek – Uranov vstop v znamenje bika - bo na vas pustil močen vpliv. Začeli boste razmišljati o svojem življenju in ideji o neodvisnosti. Hrepeneli boste po novostih, zato boste bolj odprti za spremembe in preobrate, ki pa ne bodo pretirano zamajali vašega življenja, saj se bodo odvijali nežno in harmonično. Ponudila se vam bo priložnost za nov začetek oziroma nov projekt, h kateremu boste pristopili zelo strastno. Marec bo izjemno ploden mesec tudi na področju odnosov, saj boste stkali nova prijateljstva. Vseeno pa ne boste smeli pozabiti na vpliv retrogradnega Merkurja, ki bo upočasnil vaše načrte, povzročil zastoje in nazadovanja. Medtem ko boste čakali na pravi trenutek, da ponovno stvari poženete v tek, bo koristno, če si boste vzeli čas zase in ljubezen. Z ljubljenimi poglobite svoje odnose, samski pa se spogledujte. Na splošno bo marec izjemno ugoden mesec za krepitev vezi: intimnih, intelektualnih in filozofskih. Zato nikar ne oklevajte, ampak pokažite svoj šarm, svoje strasti in zapeljivost. Pazite le, da ob začetku pomladi ne boste nastopili preveč neposredno: bodite zmerni in sproščeni. Enakega se držite tudi ob polni luni 21. marca, ki bo malce bolj stresna za vas.

 

 

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Retrogradni Merkur v marcu vam bo omogočil, da analizirate nove stvari in znanja, ki ste jih nakopičili v zadnjem obdobju, da izrazite svojo ustvarjalnost in sprejmete odločitev, da svojih čustev ne boste tlačili. Slednje predvsem za voljo obrambe pred razočaranjem. Za vas bo pomembno, da boste znali slediti svojim občutkom in jih tudi pokazati. Merkurjevo potovanje bo pomembno vplivalo tudi na vaše finančno področje. Vzpostaviti boste morali ravnovesje ter premisliti o svojih stroških in prihodkih. Če boste zapravljivi in neodgovorni, vas bo to drago stalo. Po eni strani ne boste smeli tlačiti čustev, a po drugi paziti, da vas ne bodo popolnoma prevzela. Venerin vpliv bo izjemno močen, kar vam lahko pride prav zlasti v vseh vrstah odnosov. V poslovnem svetu vam ne bo manjkalo očarljivosti, zato lahko računate na nove vezi, sodelovanja in projekte. Pri vsem tem pa bosta prisotna spoštovanje in svoboda, zaradi česar si lahko nadejate nekaj dobrih rezultatov. Kljub temu pa vas bo spremljal občutek, da popolne svobode vseeno nimate: ker boste kipeli od energije, ne boste našli pa načina, kako jo izkoristiti, se bodo pojavile napetosti v odnosih, zlasti z družinskimi člani. Šele po nastopu polne lune 21. marca se boste sprostili.

Ribi (19. februar - 20. marec)

V mesecu marcu bosta na vas pomembno vplivala dva nebesna dogodka: Uranov vstop v znamenje bika in retrogradni Merkur. Ne glede na to, na kateri točki v življenju ste, lahko pričakujete izboljšanje in napredek. Srečali se boste s številnimi priložnostmi, da pokažete svoje znanje in spodobnosti ter ste za to tudi nagrajeni. Lažje boste poudarili svojo osebnost, kar bo pomembno vplivalo na vsa področja udejstvovanja. V misli se bo prikradla celo ideja, da bi spremenili svoj videz, osvežili garderobo in celo spremenili svoje želje. Pri vsem tem bo ključno, da boste ostali v harmoniji s samim seboj, najdražjimi in okoljem, v katerem bivate. Na ta način bodo vse spremembe prijetne in pozitivne. Ne boste pa smeli pozabiti Merkurja: kljub temu da bo na vsa znamenja vplival dokaj stresno, vi tega ne boste čutili. Vsaj ne v isti meri. Pravzaprav se zaradi raznih ovir ali zamud ne boste pretirano vznemirjali, ampak se usmerili vase, v svoje sanje in ustvarjanje. Pri tem vas bo spodbujal tudi Mars, ki bo poskrbel, da boste znali prisluhniti tudi svojemu telesu. Kaj pa ljubezen? Konec meseca bo Venerin vpliv izjemno ljubeč, zato boste v april vstopili z nasmeškom na obrazu.

 

 

 

Maja iz Balzamike

LJUBEZENSKA TAROT NAPOVED

Bo nekaj sproščenega preraslo v pravo ljubezen? Se bosta ti in tvoja ljubljena oseba odločili za korak naprej? To lahko ugotoviš samo na en način...

 

 

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram