Mesečni horoskop: Maj 2019

Oven (21. marec - 20. april)

Na začetku meseca bodo v ospredju odnosi. Med 6. in 15. majem boste krepili vezi in poglabljali ljubezenske povezave. Ustvarili boste nekaj, kar bo težko pretrgati. Venera v vašem znaku vam bo ponudila priložnost, da odprete svoje srce, poglobite svoje odnose ali pa se na hitro zaljubite. Vse do sredine meseca boste čutili njeno podporo, zato jo izkoristite! Na splošno boste kipeli od energije, kar se bo pokazalo tudi v načinu razmišljanja. Zlasti ob koncu meseca, ko bosta Sonce in Merkur v znamenju dvojčkov, bodo vaše živčne celice delovale s polno paro. Navdihnile vas bodo z ducatom briljantnih idej, ki jih boste takoj začeli uresničevati. Za vas bo maja ključno, da boste znali ukrepati in izkoristiti ponujeno. Bodite razumski in objektivni ter neustrašni, saj se tako ne boste ustavili pred ovirami, s katerimi se boste srečali. Z diplomatskim pristopom boste najlažje razrešili vse dileme in konflikte, zato ne bodite impulzivni. Maj bo mesec kontrastov, saj vas čakajo vzponi in padci kar se tiče dinamike dogajanja. Prva polovica bo počasnejša, po 20. pa bodo stvari ponovno oživele. Če se boste počutili potisnjene v kot, dvakrat globoko vdihnite, nato pa šele naredite prvi korak. Tako vas situacija, ki bo na prvi pogled delovala frustrirajoče, ne bo zaznamovala.

Bik (21. april - 21. maj)

Maj bo srečen mesec! Od 6. dalje bo Merkur v vašem znamenju in poudaril vaše komunikacijske sposobnosti: samozavest, prepričljivost in zgovornost. To bo odlična priložnost za uveljavitev svojih pravic, za razpravljanje o pomembnih temah, za zaključevanje, začetek nove življenjske poti (študij, daljše potovanje ipd.). Od 15. maja naprej, ko bo Venera v vašem znaku, pa se pripravite na naval ljubezni, uspeha in blaginje. Njena podpora ne bo poznala meja, zato si lahko nadejate nekaj lepih dosežkov in trenutkov. Poleg tega bo svoj delež prispeval tudi Mars, ki bo poskrbel, da ne boste spregledali podrobnosti ali na poti do uspeha pozabili na ljubljene osebe. Z majhno mero pozornosti in nežnosti boste naredili veliko za svoje odnose in raznežili tudi najbolj trmaste duše. Druga polovica meseca vam bo izredno naklonjena, zato izkoristite ponujeno. Vaša energija bo neustavljivo privlačna, zato bodo besede in poteze padle na plodna tla. Polna luna 18. v mesecu bo odlična za dejanja, zato takrat ne bodite pasivni, da ne boste česa obžalovali. Večer si rezervirajte za prijetno druženje ob svečah in za izkaz ljubezni. Lunina mesečina bo čarobna.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Do druge polovice meseca boste čutili podporo Marsa, ki vas bo napolnil z energijo in navdušenjem. Počutili se boste neustavljive, vseeno pa bodite previdni, da ne boste prehitro zapravili vse energije. Vaš raziskovalni duh bo nemiren in vas potiskal k novim izzivom ter dogodivščinam. Želja po spoznavanju novih oseb bo večja kot običajno, prav tako pa tudi impulzivnost in drznost. Pazite, da ne boste posegli po nečem, kar bi kasneje lahko obžalovali. Po 15. maju se potrudite in malce umirite svoj korak. Pozornost usmerite k romantiki in ljubezni, prebudite svojo nežnejšo stran osebnosti. Če boste srečali težave, pa vztrajajte. Ne predajte se, ampak na novo ocenite situacijo, nato pa se prilagodite. Ne bo vam žal! Z 21. majem, ko bosta Sonce in Merkur vstopila v vaše znamenje, boste začutili posebno, svežo energijo. Na splošno boste bolj organizirani in disciplinirani, kar pa ne pomeni, da boste povsod želi sadove: če boste v ljubezni preveč razumski in hladni, se lahko to obrne proti vam. Izogibajte se netenju negativnih energij in provokativnosti. Zapomnite si: kar boste v prvi polovici meseca zasadili, to se vam bo v drugi začelo obrestovati. Sicer ne čez noč, bodo pa prvi rezultati že opazni.

 

Rak (22. junij – 22. julij)

Prva polovica maja bo obarvana v posebnem odtenku strogosti in napetosti. Če se ne boste znali distancirati, boste občutili težo negativnih energij. Odnosi bodo zaznamovani s sebičnostjo in nestrpnostjo. Nagnjeni boste k muhavosti in čustvenemu nihanju, zato boste težje uredili svoje zadeve. Vsakdan bo vsekakor raznolik, a tudi naporen. Zanimali vas bodo vzroki in podrobnosti, zakaj se določene stvari dogajajo. Pazite, da prvih 14 dni ne boste sprejemali radikalnih odločitev: izogibajte se večjim nakupom, vstopom v nove projekte in zaključevanju. Mars vas bo pogosto razočaral, prinesel prelomljene obljube in nedokončane zadeve. Šele od 15. v mesecu dalje, ko bo Venera vstopila v znamenje Bika, boste začutili podporo in varnost. Vaše ljubezensko življenje bo zacvetelo, nastopila bo globoka čustvena navezanost in intima. Druga polovica meseca bo v znamenju zadovoljstva, nežnosti in udobja (tudi med štirimi stenami v postelji). Izjemno boste zadovoljni z izboljšanjem vzdušja, kar se bo pokazalo tudi na vaši zapeljivosti in šarmu. Brez večjega truda boste dosegli želeno. Ne glede na vse pa ostanite v stiku s trdnimi tlemi, saj bo zadnjih nekaj dni maja dokaj napornih. Srečali se boste z omejitvami in frustracijami.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Do 16. maja bo Mars v znamenju dvojčkov, zaradi česar boste v odnosih čutili posebno energijo. Lažje boste sprejemali pomembne odločitve ali se nečemu zavezali (obljubili). Venera vas bo prinesla svežino in živahnost ter vas spodbudila, da pokažete več drznosti tako v ljubezni kot financah. Okolica vas bo videla kot spontano, sproščeno in pogumno osebo. Prva polovica meseca bo idealna za izkaz ljubezni, prevetritev odnosov in odločitve za naslednji korak. Pri tem vas bo podpirala tudi polna luna, ki bo naravnost eksplozivna! Do sredine meseca se vam bo zdelo vse mogoče, nato pa se bo vzdušje spremenilo. Premisliti boste morali o svojih željah in zahtevah, kar pa vam ne bo žal. Kratek v vpogled v preteklost bo obrodil pomembne sadove, zlasti na področju ljubezni in čustev. Dobili boste priložnost, da ustvarite intimnejši ambient. Ko bosta Sonce in Merkur 21. v mesecu vstopila v znamenje dvojčkov, boste ponovno začutili naval nove energije. Vse okoli vas bo zaživelo, spoznali boste nove ljudi in stkali pomembne vezi. Pri tem boste morali biti pozorni le nato, da ne boste prehitro sklepali ali se prehitro razjezili. Raje dvakrat premislite, preden boste ukrepali.

Devica (24. avgust - 22. september)

Med 6. in 21. majem, ko bo Merkur v znamenju bika, bo vaša koncentracija na vrhuncu, imeli boste več časa za »psihološko« pripravo na pomembne zadeve, odločitve, projekte in potovanja. Odnosi bodo dobili novo podobo in ritem. Lažje jih boste prilagodili svoji volji oziroma razpoloženju. Komunikacija z okolico bo trdnejša in bolj konstruktivna, zaradi česar se bo poglobilo zaupanje in povečal občutek udobja. Merkurjev vpliv bo nadvse ugoden za vaše želje in cilje, saj jih boste lažje izrazili in uresničili. Ker se boste navezovali na stare izkušnje, boste dosegli dobre rezultate, pri tem pa se ponovno naučili nekaj pomembnih lekcij. S 15. majem, ko bo Venera vstopila v zemeljskega bika, boste občutili več prizemljenosti, stabilnosti, skladnosti in enotnosti. To vam bo omogočilo, da boste tako v ljubezni kot financah dosegli nekaj zavidljivih rezultatov. Vaše naložbe bodo modre in preudarne, še posebej v povezavi z nepremičninami. Maj bo na splošno odlično obdobje za razmišljanje o prihodnosti, naslednjih projektih in za analizo vseh želja ter kako se te ujemajo z vašo vizijo prihodnosti in poti, na kateri ste trenutno.

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Do sredine meseca se potrudite in izkoristite Marsov vpliv. Osredotočite se predvsem na zadeve, ki jih še niste zaključili in potrebujejo epilog. Če boste preveč omahovali, boste zamudili nekaj lepih priložnosti za uspeh. Mars v raku, v katerega bo vstopil 16., bo močno upočasnil vaš razvoj in napredek. Paziti boste morali na svoja prepričanja in vrednote, ko se stvari ne bodo odvijale po pričakovanjih. Pomembno bo, da se boste izogibali sprejemanju kompromisov in umiku. Nikar ne stopite stran ali odnehajte le zato, ker dogajanje ne bo vam v prid. Venera vam bo namreč omogočila, da zasijete, četudi stvari ne bodo potekale po načrtu. Pod njenim vodstvom boste okolico zlahka očarali – še posebej osebo, ki je ukradla vaše srce. Ples Marsa in Venere bo naporen in raznolik, a po 21. se bodo stvari umirile. Sonce in Merkur bosta ustvarila sproščeno vzdušje, ki vas bo poživilo, pomladilo in naredilo bolj igrive. V nov mesec boste vstopili polni energije in motivacije, vseeno pa pazite, da ne boste pretiravali, ampak ostali zvesti samim sebi. Če si ne boste zarisali meja in se jih tudi držali, boste izgubili rdečo nit. Zavedajte se, da presežkom oziroma pretiravanju vedno sledijo frustracije.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

V prvi polovici meseca boste kot tiha miška. Umaknili se boste od središča pozornosti in osrednjega dogajanja ter počakali na svoj trenutek. Intuicija vam bo tu močno pomagala, saj vam bo govorila, da najboljše še prihaja. Do 16. maja boste čutili težek vpliv Marsa, zaradi česar boste čutili, kot da stojite na enem mestu. Ko bo vstopil v znamenje raka, pa se bodo energije sprostile. Dobili boste nov zagon za iskanje stabilnosti v svojem zasebnem življenju in ljubezni. Vaš pogled na dogajanje bo bolj čustven in poglobljen. Prevzel vas bo občutek, da vas ljubljena oseba razume, ne da bi morali izreči veliko besed. To bo pozitivno vplivalo tudi na vašo energijo in razmišljanje. Lažje boste razvijali intelektualne ideje in premikali meje uma. Vaša beseda bo dragocena kot zlato, kar se bo pokazalo v interakciji z drugimi. Svoja čustva in misli boste izrazili brez večjega truda. Najboljše obdobje za vas bo med 16. in 21. majem, ko bodo Sonce, Merkur in Venera na odličnih položajih. To bodo dnevi dobrot, obljub, občudovanja in trdnosti v ljubezni!

Strelec (23. november - 21. december)

Do 16. maja boste čutili pozitiven in živahen vpliv Marsa, ki bo napolnil vaše zaloge energije. V tem posebnem obdobju bodo zaživele vaše ljubezenske zadeve, ki se bodo obarvale z novimi odtenki strasti in čutnosti. Kljub temu pa boste morali pokazati mero previdnosti v svojih odnosih, da ne boste dajali obljub, ki jih kasneje ne boste mogli izpolniti. Če boste prehitro poleteli na krilih upanja in motivacije, se lahko opečete. Do 15. vas bo Venera podpirala v ljubezni, zato boste lažje utrdili temelje v odnosih in našli skupen jezik. Komunikacija bo sproščena in jasna, zato bo beseda nanesla na skupno prihodnost. Napredek lahko pričakujete tudi na finančnem področju, saj bodo nakupi bolj preudarni in premišljeni. V drugi polovici meseca se bo ritem spremenil, saj bosta Merkur in Sonce zaplesala ljubezenski tango. To boste v odnosih občutili kot nihanje v razpoloženju in čustvih. Zaključek meseca bo v znamenju Jupitra, ki vas bo nagradil z manjšimi nagradami in vam omogočil prijeten skok v nov mesec.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Mars v znamenju raka vas bo do 16. maja spodbujal k dejanjem, interakciji z okolico in k realizaciji novih projektov. Največ energije lahko pričakujete 6. maja, ko bo Merkur vstopil v znamenje bika, in 15. maja, ko vas bo Venera pobožala z ljubeznijo in čutnostjo. Njuna energija bo majsko vzdušje napolnila z udobjem, zadovoljstvom, dobrim počutjem in srečo, vseeno pa boste morali paziti, da ne boste izgubili stika z realnostjo. Če boste popustili, se izgubili v brezdelju ali pustili negotovosti, da pokaže svoje zobe, se bodo nagrade planetarnih vplivov hitro porazgubile. Venera bo ustvarila tudi nekaj napetosti, a boste lahko vse uspešno uredili, če boste ostali na trdnih tleh. V odnosih lahko pričakujete trdnejše temelje in razvoj, k čemur bo največ prispevala polna luna 18. v mesecu. Ustvarila bo čarobno atmosfero in prinesla vse sestavine, ki so potrebne za oblikovanje čudovitega odnosa oziroma za naslednji večji korak v zvezi. Druga polovica meseca, zlasti od 21. maja dalje, bo raznolika, a vseeno ponudila nekaj priložnosti za poglobitev zaupanja in odprto komunikacijo.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Maj se bo začel z navalom ustvarjalnosti in novega navdiha. Do 16. v mesecu boste z lahkoto izrazili svoj glas, delili svoje želje in ideje. Vašo novo energijo in navdušenje bo pozdravila tudi okolica, zato si lahko obetate nekaj lepih pogledov in novih poznanstev. Samozavesten in prepričljiv nastop bo pri marsikom pustil močen vtis, zato izkoristite to čudovito in sproščeno obdobje ter naredite korak k želenemu napredku. Vzdušje bo dokaj razigrano, zato bodo tudi najtežje naloge opravljene z zagonom in navdušenjem. Če si želite določene stvari, projekte ali odnose nadgraditi, se maja odločno izrazite, saj bodo besede padle na plodna tla. Med 14. in 20. v mesecu bo sicer malce bolj napeto ozračje, a nič, kar bi močno vplivalo na vaš osebni ali poslovni razvoj. Z 21., ko bosta Sonce in Merkur vstopila v znamenje dvojčkov, se bo situacija ponovno obrnila vam v korist. Začutili boste svež vetrič, ki vas bo opogumil, da naredite korak naprej v neznano. Če si želite doseči kar se da najboljše rezultate, poskrbite, da se ne boste po nepotrebnem zapletali v konflikte – zlasti po 14. oziroma 15. majem, ko bodo želje na trenutke prevelike, čustva pa premočna. Potrpežljivost in malo psihologije vas bosta daleč pripeljali!

Ribi (19. februar - 20. marec)

Do 15. maja, ko bo Venera v ognjenem ovnu, se boste morali znati prilagoditi dogajanju okrog sebe, zlasti na področju odnosov. To ne bi smelo predstavljati problema, saj vam bo ponudilo priložnost, da bolj čutno doživite odnos in se angažirate v razprave. Še boljše obdobje pa lahko pričakujete v drugi polovici meseca, ko bo Venera pokazala svoje prave čare. Obljubila vam bo dva tedna dobrega počutja, pomirjujoče rutine, bohotenja čustev, finančne sreče in nežnih trenutkov v dvoje. Prebudile se bodo tudi vaše brbončice, zato boste stopili v svet novih gurmanskih okusov. Tudi polna luna 18. maja bo vaše življenje začinila s kančkom skrivnostnosti, čarobnosti in romantike. Pomembno bo, da boste to znali izkoristiti, saj bosta Sonce in Merkur z 21. majem prinesla nekaj novih izzivov in težav. Merkur vas bo na neki način »prisilil«, da se spopadete s pomembnimi materialnimi vprašanji, Sonce pa ustvarilo vtis, da se odvija prehitro. Če boste preudarni in imeli oči spredaj ter zadaj, boste mesec končali z občutkom zadovoljstva.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta in druga vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike jasno in natančno odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Če ne veste, kaj vprašati, pa kliknite tukaj!

Na številko 4222 pošljite SMS s svojim datumom rojstva in vprašanjem. Odločite se za ljubezensko ali osebno Tarot napovedpersonaliziran Angelski vpogled ali izračun ljubezenskega ujemanja.

Prejmite globoko in jasno napoved kart, z angelskimi sporočili odkrijte edinstveno usmeritev višjih energij ali pa spoznajte, kakšna so čustva vašega partnerja oziroma simpatije.

 

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram