Mesečni horoskop Maj 2018

Oven (21. marec -  20. april)

Ovni, čaka vas zelo nepozabno obdobje, v katerem vas bodo podpirale tudi energije okoli vas. Poleg tega vam bo tudi Sonce dajalo moč, da boste lažje dosegli želene premike. Na splošno bo dinamika meseca maja prinesla pozitivne spremembe, a se boste morali kljub temu potruditi, da boste našli popolno ravnovesje med osebnimi vprašanji in poslovnim področjem. Ne pustite, da bi vas manjši izzivi iztirili, ne postanite preveč pesimistični. Ti občutki ne bodo nujno vaši ali resnični, ampak bodo kot posledica neugodnega položaja Marsa. Običajno Mars prinaša pozitivne vplive, tokrat pa bo ponagajal vsem ovnom. Malo verjetno je, da bo negativni vpliv rdečega planeta prevladoval v maju, vendar se vam vseeno ne splača tvegati. Zvezde vam svetujejo, da ostanete to, kar ste in uresničite načrte, ki ste si jih zadali. Nekateri novi trendi vas bodo presenetili in boste zaradi njih malce bolj previdni, nikar pa si ne zaprite vrata pred novimi izkušnjami ali novostmi. Na področju medsebojnih odnosov so lahko nova poznanstva in srečanja zelo produktivna in vodijo k rezultatom, o katerih si niti sanjati ne upate.

Bik (21. april - 21. maj)

Maj bo zelo pomemben mesec, v katerem boste morali sprejeti nekaj ključnih odločitev. Če boste preudarni, lahko računate na pozitivne rezultate. Vsekakor se ne smete bati svojih močnih čustev in sprememb –zlasti teh, na katere še niste pripravljeni. Zdaj je ugodno obdobje, v katerem boste spoznali, kaj resnično zmorete, poleg tega pa boste tudi drugim pokazali svojo moč in znanje. Ta odgovornost vas lahko prestraši in vas potisne v kot. V tem primeru naj vas rezultati ne presenetijo. Sami se boste morali odločiti, kaj si želite: je to sprememba dela, povišanje osebnega dohodka, nov odnos ali ostati na trenutni točki in ohraniti stvari takšne, kot so. Slednja izbira na koncu ne bo prinesla nič. Močna čustva bodo ustvarjala pritisk na vas, vi pa boste tisti, ki se boste odločili, kako se boste nanj odzvali in kakšno prihodnost boste videli zase ter svoje ljubljene. Odločitev ne bo pretežka, le zazrite se vase in si prisluhnite. Nekateri se ne boste zavedali, da ste odločitev že sprejeli. Ni potrebe, da hitite, ko boste sprejemali pomembne korake naprej, a ne analizirajte preveč. Ni vam treba vzpostaviti ravnotežja. Izbrati morate pravo strategijo in izravnati vse pomanjkljivosti na poti.

 

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Vpliv planetov bo na dvojčke zelo močen, zato boste morali paziti na svoje odločitve in korake. Maj bo zelo pomemben mesec za vas, še posebej če si boste dovolili sprejeti spremembe, ki se bodo dogajale okrog vas. To sicer ne bo najlažja naloga, saj se boste morali znati prilagoditi novim okoliščinam. Običajno dvojčki ne »trpite« zaradi prekomernega konservatizma, a spremembe, ki so pred vami, pa vas bodo zamajale in na trenutke celo (pozitivno) šokirale. A v njih boste videli smisel, zato vam jih ne bo tako težko sprejeti. Na poslovnem področju pa boste morali pokazati več zagona in motivacije, saj bo mesec maj odlična izhodiščna točka za živahno in dinamično prihodnost. Na zasebnem področju pa boste morali paziti na svoje močne čustvene reakcije, sicer se bodo razvili večji konflikti z ljubljenimi osebami. Pomembno je, da najprej utrdite svoje odnose, nato pa začnete razmišljati o prihodnosti. Brez trdnih temeljev je namreč težko ustvariti nekaj veličastnega in lepega, ki bo uspešno prestalo vse izzive.

Rak (22. junij - 22. julij)

Raki, mesec maj bo za vas zelo pomemben, saj boste dobili priložnost, da spremenite vse stvari, s katerimi trenutno niste zadovoljni. Zavedajte se te odlične priložnosti in ne čakajte, da se kaj spremeni samo od sebe. Kolikor truda boste vložili v to, toliko uspeha lahko pričakujete. Pri tem vas bosta podpirala tudi Jupiter in Luna, zato boste imeli dovolj moči in občutka stabilnost, da uresničite želeno. Pri tem ne pozabite na svoje pretekle izkušnje in odločitve – slabe in dobre. Razmislite, kaj ste morali narediti, da ste prišli do točke, na kateri ste, in kateri načrti so ostali neuresničeni. Ne odklonite priložnosti, da ponotranjite stare (občutljive) izkušnje, saj se boste le tako začeli zavedati, kje se ponavljajo napake in kaj morate nujno spremeniti. Ne krivite sebe, ampak ukrepajte, saj boste tako resnično razumeli svoje želje in hrepenenja. Rak je zelo nestabilno znamenje, kar pa ne pomeni, da se ne morete osredotočiti na to, kaj si želite narediti. Maj vam bo dal priložnost, da končno storite tudi to, kar ste prelagali ali o čemer še niste razmišljali. Vrata vam bodo na stežaj odprta, še posebej pa za premike na osebnem področju. Premislite, komu niste posvečali dovolj svoje pozornosti. Prisluhnite ljubljenim in prijateljem, ne pozabite pa, da je njihovo mnenje subjektivno in se lahko tudi sami motijo.

 

Lev (23. julij - 23. avgust)

pomeni, da se bo vse razvijalo po pričakovanjih. Imeli boste določene prednosti, ki vam bodo stvari olajšale. Na začetku meseca boste morali ustvariti ravnovesje med različnimi življenjskimi področji: med osebnimi odnosi in delom, med željami po vodenju in lastnimi težnjami, med družinskimi dilemami in notranjim mirom. Sprejeti boste morali pomembne in jasne odločitve, ki pa v resnici ne bodo tako težke, kot bodo delovale na prvi pogled. Boste imeli pa vsaj ustrezno motivacijo, da se potrudite in končno naredite korak naprej ter za sabo pustite neugodne situacije. Pri tem boste spoznali številne nove lekcije in osebno napredovali. Našli boste zaupanje vase, kar se bo pokazalo tudi v poklicni sferi, na zasebnem področju, pri hobijih in duhovni rasti. Zaradi svoje premišljenosti in vnaprej načrtovanih dejanj lahko v maju pričakujete napredek na več življenjskih področjih.

Devica (24. avgust - 22. september)

Lunin vpliv bo na vsa zemeljska znamenja zelo močen, skupaj z Merkurjem, ki vlada devicam, pa bo to kombinacija, ki bo prinesla veliko zanimivih priložnosti in novosti. Treba pa je opozoriti, da boste morali več pozornosti posvetiti področju čustev. Na poslovnem področju jih ne boste smeli ignorirati, ampak jim prisluhniti, četudi bodo situacije izjemno nepredvidljive in bodo pogosto delovale proti vam. To ne bo negativno vplivalo na vas, boste morali pa določene načrte prestaviti in k njim pristopiti na zelo premišljen način. Če boste tehtali, ali ste zadovoljni s trenutnim odnosom ali v kolikšni meri lahko zadovoljite svojega partnerja, boste morali to odločitev sprejeti preudarno in hitro. Če boste zavlačevali, lahko tvegate, da ostanete brez vsega in sami. Maj bo izredno dinamičen mesec, zato boste morali v vsakem primeru ukrepati. Pripravite se vnaprej, ne sramujte se svojih želja in izbir, četudi bodo izjemno neodvisne in ne bodo vključevale drugih. Pomembno je, da verjamete vase in svoje cilje.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Zaradi vpliva Saturna boste morali paziti na svoje odločitve in čustvene reakcije, da boste tako preprečili nekaj kritičnih napak pri uresničevanju svojih načrtov. Maj bo mesec, v katerem se stvari ne bodo razvijale po pričakovanjih, težje boste občutili mir in harmonijo. Marsikaj se bo dogajalo v zakulisji, zato boste morali biti pripravljeni na nenadne preobrate. Na vas bo močno vplival Merkur, zato se močno osredotočite zlasti na poslovno področje, kjer vas čaka nekaj pomembnih odločitev. Zasebno pa boste morali ali pustiti stvari take, kot so ali pa jim pustiti, da se neodvisno razvijajo. Ne bo se vam nujno treba vmešavati v razvoj dogajanja, a ko boste to storili, boste drugim omogočili, da stvari vidijo z drugega zornega kota. Kljub temu pa si ne zadajte naloge, da boste vsem pomagali. Razmislite, kaj si želite, preden boste v to vložili svoj čas in energijo. Faza razmišljanja in načrtovanja naj ne traja predolgo, saj bo maj zelo pozitiven in dinamičen mesec, v katerem ne bo veliko prostora za pasivnost. Ne oklevajte pa predolgo, da ne boste izpustili pomembnih priložnosti. Tudi sprememb se ne branite, pravzaprav poskušajte biti tudi sami pobudniki le-teh. Ni pomembno, kako se bodo te zgodile, ampak dejstvo, da se.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

Maj bo za škorpijone izjemno uspešen mesec. Zaradi vpliva Urana boste zelo samozavestni, rezultati vaših prizadevanj pa bodo uspešni in nesporni. Pod vplivom Merkurja vam bo uspelo zadržati svoja čustva pod nadzorom. Samokontrola bo v prihajajočem obdobju še kako pomembna. Mnoge situacije se bodo rešile na nejaven, dvoumen način, zato lahko občutite več negotovosti, ker vaša dejanja ne bodo vodila h konkretnim rezultatom. Ravno zaradi tega boste morali paziti, da se ne boste prepustili negativnim občutkom, da boste znali obdržati jezo in dvakrat premislili, preden se boste odzvali. V nasprotnem primeru boste namreč izgubili svoj ritem in potencialni preboj. Pomembno za vas bo, da se boste znali boriti za to, kar verjamete, le podvomiti ne smete vase. Zvezde vam svetujejo, da delujete samo na znanih področjih in ne tvegate, če to ni potrebno. Organizacija in samozavest vam bosta prinesli rezultate, zato stvari ne puščajte naključjem. Po eni strani se bo vse zdelo preprosto, po drugi pa se bodo pojavljali nenadni preobrati v situacijah, v katerih tega ne boste pričakovali.

 

Strelec (23. november - 21. december)

Strelci, predstavniki ognjenih znamenj, boste v tem mesecu imeli zelo malo vpliva planetov. To se bo pokazalo v večji vitalnosti in srečnih razpletih. Na voljo vam bo vse, da se v življenju premaknete naprej, vendar pa svoje sreče vseeno ne boste smeli preizkušati. Ne glede na to, kako ugodna in uspešna bo situacija, ne smete pozabiti na dogajanje okoli sebe in kaj vas je pripeljalo to točke, na kateri ste. Tako vas nenadni preobrati ne bodo presenetili ali iztirili. Ne bojte se tega vnaprej, saj bo situacija vodila do sem le v primeru lastne negotovosti ali nepozornosti. Pazite na svoja čustva, ne odzovite se premočno in prehitro, saj boste izgubili rdečo nit. Raje globoko vdihnite in izdihnite ter se zadržite. Še posebej na poslovnem področju bodite pripravljeni na hitre preobrate in potrebo po polnem fokusu. Tako boste lažje uspeli in bili na splošno bolj produktivni čez cel mesec. V domačem okolju pa lahko pričakujete nekoliko drugačno, mirnejšo dinamiko. Svojim ljubljenim prisluhnite, z njimi poskušajte poglobiti odnose in vezi.

Kozorog (22. december - 20. januar)

Maj bo zelo umirjeno, a obetavno in uspešno obdobje. Zaradi ugodnega luninega vpliva boste lahko naredili pomembne korake naprej v življenju. Običajno Luna ni vaša zaveznica, a tokrat bo na vaši strani, zato to izkoristite. Na poslovnem področju bo vaš položaj utrjen, kar pa ne pomeni, da se morate sprostiti. Vaš trud vas bo pripeljal k rezultatom, zato se ne ustavite, tudi ko boste občutili zadovoljstvo. Predvsem stremite k osebni rasti in nadgradnji znanj, saj bo maj idealen za tovrstne podvige. Odkrili boste nove interese in hobije, prav tako pa boste dobili priložnost, da uresničite svoje stare želje in načrte. Zahtevate lahko veliko, a se zavedajte, da vsega ne boste dobili oziroma uresničili. Okoliščine vam ne bodo vedno naklonjene, niti ne bodo od vas zahtevale večjih premikov. Začetek meseca namenite odkrivanju, kaj je okoli vas in kaj lahko iz tega ustvarite. Nekateri boste razočarani, saj boste kipeli od energije in motivacije, a vam bo usoda namenila manj izzivov, kjer bi lahko pokazali svoje sposobnosti in moč. To ne bo nekaj negativnega, saj lahko z mirnim pristopom rešite vse morebitne težave in dosežete cilje. Le preveč si ne zastavite.

 

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Na poslovnem področju lahko pričakujete večje uspehe, znotraj domačega okolja pa se vam napoveduje zelo mirno in pasivno dogajanje. Tako Sonce kot Merkur bosta vaša močna zaveznika in vas vodila k pozitivnim spremembam v življenju. Zlasti na finančnem področju se vam obetajo premiki, zato bodite pozorni na dogajanje. Malo verjetno je, da vas čakajo močne težave, le svojo pozornost morate usmeriti k projektom in ciljem, zaradi katerih imate dobre občutke. Če boste dvomili o uspehu, stopite korak stran. Zadeve, ki ne obetajo, niso vredne vaše energije in časa. Ne bodite preveč lahkomiselni, četudi se vam bo zdelo, da takšno obnašanje okoliščine podpirajo. Osredotočite se na najpomembnejše stvari, sicer bodo tudi najmanjša odstopanja od načrta vodila k težavam. Maj bo na splošno ugoden, da zaključite s trenutnimi projekti in razmislite o novih mejnikih ter novih sodelovanjih. Slednje se nanaša zlasti na poslovno področje, saj bo na ravni odnosov bolje ohraniti stvari takšne, kot so. 

Ribi (19. februar - 20. marec)

Zaradi vpliva Venere bo mesec maj dokaj ugoden. Četudi vas ne čakajo izjemne situacije, si lahko obetate zanimive situacije in izkušnje, zaradi katerih boste morali biti nenehno osredotočeni na dogajanje okoli sebe. Določene stvari bodo povzročile nekaj skrbi, a nič, kar bi vas iztirilo iz začrtane smeri. Na področju medsebojnih odnosov lahko pričakujete nepričakovane napredke, zlasti z ljubljeno osebo, ki ji boste lahko priskočili na pomoč, ko bo to potrebovala. To se vam bo obrestovalo, zato bodite odprti in ne omahujte z nasveti. Na finančnem področju se poskušajte izogniti večjim izdatkom, kar se tiče vlaganja v nove projekte, pa vam tega ni treba takoj odmisliti. Temeljito premislite, nato pa sprejmite odločitev. Dobili boste priložnost, da vnaprej načrtujete (skoraj vse) svoje korake in odpravite vse negotovosti in se izognite skrb vzbujajočim situacijam. Za vas je ključnega pomena, da stvari ne analizirate preveč ali iščete resničnega pomena za njimi. Zaradi tega boste le izgubili dragocen čas, ki bi ga lahko uporabili bolj produktivno. Poleg tega pa tudi kritični pogled in samoanaliza ne bosta pripeljala do pozitivnih rezultatov, ampak kvečjemu k slabi volji. Na svet glejte z odprtimi očmi in optimizmom.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Me ljubi? Kaj mi prinaša prihodnost? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalci in vedeževalci Balzamike odgovorili. In kot najpomembnejše, pomagali vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite za napoved iz kart, horoskop ali razlago sanj. S Tarot kartami lahko prejmete globoko in jasno napove, z analizo sanj pa spoznanje, kaj vam podzavest sporoča. 

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram