Mesečni horoskop Julij 2018

Oven (21. marec - 20. april)

Ovni, predstavniki elementa ognja, boste v mesecu juliju brez dodatne podpore, saj vas ne bo vas spremljal vladajoči planet, ki bi vam pomagal rešiti pereče probleme v težkih situacijah. Kljub temu pa se s tem ne smete preveč obremenjevati. Sonce ne bo izgubilo svojega pomembnosti in bo nadaljevalo s svojim vplivom na vašo usodo. Tudi Eris, pritlikavi planet, ki običajno ni naklonjen vašemu znamenju, se bo prelevil v vašega najboljšega prijatelja zaradi svojega položaja. Ne boste si mogli pomagati in biti veseli zaradi tega, saj bo močno vplival na vaše ljubezensko življenje. Na začetku meseca boste začutili neverjeten dotok energije. Počutili se boste, kot da bi znotraj vas eksplodiral vulkan energije. Pomembno bo, da tega trenutka ne boste zamudili ali ignorirali. Če boste želeli ukrepati ali spremeniti določene stvari, jih dajte – brez strahu, da bi vas kdo ali kaj zmotil. Zavedajte pa se, da besede ne bodo dovolj, zato boste morali ukrepati, pri tem pa paziti, da ne boste izgubili dela sebe ali ignorirali želje srca. Četudi vam bo okolica govorila drugače, zaupajte sebi in ostanite na poti, ki si jo boste zastavili, saj bo obstajala velika verjetnost, da vam bodo drugi kljubovali iz ljubosumja. Čez cel julij se bodo stvari načeloma odvijale vam v prid, zato sprejmite srečne razvoje dogodkov. To bo odličen mesec, da razrešite vse stare in aktualne težave povezave z družinskim življenjem. Prav tako pa bo ugoden tudi za drzne korake na poslovnem področju.

Bik (21. april - 21. maj)

Julij bo izjemno ugoden za vse vrste osebnih odnosov. Najmočnejša in najsrečnejša čustva ne bodo naključna, saj jih bo spremljal močen odziv, ki bo v veliki meri odvisen od vas. Vaša glavna zaščitnica luna bo utrdila svoj položaj in v ospredje postavila čutno doživljanje vsega. Po drugi strani pa bo Pluton, ki običajno slabo sodeluje z vašim astrološkim znamenjem, pridobil na svoji moči, a vseeno ne bo pretirano vplival na posameznike, ki bodo vztrajni in odločni pri doseganju svojih ciljev. V kolikor pa boste omahovali ali kazali nezaupanje v svoje spodobnosti, boste Plutonov neugodni vpliv močno občutili. Samozavest in visoka raven prilagodljivosti bosta ključ do uspeha. Strogo upoštevanje načel v juliju postavite na stranski tir, saj vam le-to ne bo pomagalo, ampak kvečjemu škodovalo. Vseeno pa k stvarem ne pristopite preveč lahkotno ali na lastno odgovornost. Na tej stopnji življenja je pomembno, da niste pasivni, ampak aktivni. Prav tako bo pametno slediti preprostemu pravilu: delajte tako kot drugi, ampak boljše. V tem primeru lahko besedo »boljše« hitro zamenja beseda »hitro«, kar ne bo najboljši način delovanja ali reševanja težav. Čas ne bo vas zaveznik, lahko pa postane eden izmed manj pomembnih dejavnikov pri določanju uspeha, če boste preudarni.

 

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Poleg vašega običajnega zaščitnika Ceresa boste dvojčki nepričakovano podporo našli tudi v pritlikavem planetu Eris, ki vam običajno ni naklonjen. Tako močen tandem bo imel izjemno velik in čudovit vpliv. Julij bo mesec, v katerem boste pogosto videli svetle točke in ki bo dobesedno prežet z različnimi dogodki. Srečali se boste s priložnostmi, ki jih ne boste smeli izpustiti ali ignorirati. Več pozornosti boste morali nameniti tudi stvarem, ki so vam dragocene – teh ne jemljite za samoumevne. Mnenju in smernicam okolice ne sledite preveč strogo, niti si ne pustite, da bi prepogosto menjali svoje mnenje. Veliko bolj bo pomembno, da boste stali za tem, kar govorite in mislite, kot pa da se obračate po vetru. To obdobje ne bo najbolj enostavno, vendar ne bo pomembno, kaj vas motivira, ampak dejstvo, da ste aktivni in kažete energičnost. Če se bo pojavila želja po zamenjavi delovnega mesta, naredite načrt in to uresničite. Če boste imeli občutek, da ste v odnosu, ki ne vodi nikamor, bo ugodno, da to izpostavite in se z ljubljeno osebo pogovorite. Vendar pa naj vas pri teh odločitvah ne vodijo samo čustva: vzpostavite ravnovesje med tem, kaj vam govori razum in kaj srce. Samo ta pot vas bo vodila k zaključku, ki se bo ujemal z vašimi cilji in željami. Na splošno v juliju ne boste naleteli na ovire, ki jih ne boste mogli premagati. Tudi Jupiter, vaš največji nasprotnik, ne bo dovolj močen, da bi se vmešaval v vaše načrte. Če pa se boste preveč sprostili in se začeli vesti medlo ali neodločno, ne boste več deležni nagrad vesolja, rezultati ne bodo takšni, kot si boste želeli. Včasih ste si takšno ravnanje lahko privoščili, a tokrat ne bo tako.

Rak (22. junij - 22. julij)

Raki, v juliju boste morali več časa posvetiti osebni rasti. To bo izredno pozitivna stvar, saj bo mesec idealen za osebne spremembe. Pri tem vas bo podpirala tudi luna, kar ne bo presenečenje, saj je ena od vaših glavnih zaščitnikov. Pomembno pa bo, da se ne boste preveč ukvarjali s samokritičnostjo in preveč intenzivnim iskanjem samega sebe. Boljša odločitev bo, da se odprete svetu v upanju, da bo to naredilo enako. Nikar pa ne čakajte na odziv ali odgovor nekoga drugega, prav tako pa ne zavrnite priložnosti, da prevzamete pobudo, saj boste v tem primeru izgubili nadzor nad dogajanjem. Pasivnosti se izogibajte za vsako ceno. Julij bo zelo močno, pozitivno in dinamično obdobje, kljub temu pa bodo nepremišljena dejanja in dejanja iz sebičnih razlogov vodila k drugačnemu razpletu. Ne bo dovolj, da naredite nekaj dobrega zase. Pomembno bo razumeti, zakaj je to dobro za vse vpletene. Če bo vaš končni cilj samozadovoljstvo, boste hitro naleteli na oviro, ki jo boste težje premagali. Na neki način bo julij čas, ko bodo v ospredju bolj filozofska vprašanja, čeprav jim ne bo vredno posvečati preveč pozornosti. Upoštevajte svoje vrednote in prepričanja ter svoja moralna in etična pravila, ki vas že dolgo vodijo. Ne pozabite pa, da so spremembe še posebej dobre, ko imate nadzor nad njimi.

 

Lev (23. julij - 23. avgust)

Pluton vam že nekaj časa nasprotuje, v juliju pa se bo vse to spremenilo. Levi, predstavniki elementa ognja, ne boste imeli svojega vladajočega planeta, a Pluton vam bo stal ob strani in vas podpiral. To pa ne pomeni, da se vam bodo priložnosti ponujale same od sebe. Pokazati boste morali veliko trdega dela in predanosti. Zlasti na delovnem mestu lahko pričakujete dobre rezultate svojega truda, saj se napovedujejo tako povečanje dobička kot nepričakovane nagrade. Kljub temu pa se ne zanašajte le na srečo; več dela, ki ga boste vložili v svoje delo, večji bodo dosežki na dolgi rok. Tudi na področju osebnih odnosov boste morali pokazati več angažiranosti, še posebej, če si boste želeli stvari spremeniti na bolje. Če boste hrepeneli po osebnih sprememb, vam bo julij izjemno naklonjen, zato ne oklevajte, saj bo to vplivalo tudi na družinsko življenje. Na splošno bo zelo malo stvari, ki bi vas utegnile iztiriti, vseeno pa se ne spozabite. Naučiti se boste morali, kako se osredotočiti ne le na osebne dosežke, ampak tudi na okoliščine, ki so vas do želenega pripeljale. Pomembna bo komunikacija, saj boste z njo našli odgovore na marsikatera vprašanja. V juliju si vam ni treba striktno prizadevati za osebno dobro, lahko pa si za cilj izberete "skupno dobro", saj ne boste ostali razočarani ali praznih rok.

Devica (24. avgust - 22. september)

V mesecu juliju ne boste imeli podpore med planeti, ki prevladujejo, vseeno pa bo Merkur skupaj z Venero prinesel nekaj pozitivnih vplivov. Čeprav je Venera pogosto glavni razlog, zakaj se devicam ne uresniči želeno, bo tokrat omogočila premik v pravo smer. Julij bo dokaj dinamičen mesec, zato boste na poslovnem področju lažje dosegli želeno, kar pa ne drži za področje ljubezni. tu vas čaka nekaj napetosti in neprijetnih situacij. Nikar ne menjajte svojega stališča ali spreminjate svojih želja. Če ne boste točno vedeli, kako naprej, se odločite za srednjo pot ali možnost. Ta položaj je lahko zelo zahteven in neugoden, ampak če boste razumeli pravila igre, lahko dobite nekaj presenetljivo pozitivnih rezultatov. V tem času se tudi nikar ne bojte zaupati ljudem, ki so vam blizu oziroma jih že dolgo poznate. Včasih se je vredno odpreti in pustiti, da vas življenje preseneti. Izogibajte pa se sebičnim dejanjem, saj bodo ta vodila k posledicam, ki ne vam ne bodo privlačne. Zatorej spremenite svoje vedenje in način razmišljanja, preden bo prepozno.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Julija vas bo podpiral Eris, pritlikavi planet, ki bo vaš glavni zaveznik in podpornik. Čutiti pa bo tudi Saturnov vpliv, ki bo prinesel nekaj nenavadnih razvojev dogodkov. Priporočljivo bo, da se vzdržite burnih odzivov ali predajanju negativnim občutkom. Četudi boste menili, da imate prav, vam to ne bo dalo pravice, da povzdignete svoj glas ali kako drugače pokažete svoje nestrinjanje. Ste kdaj ujeli pogled nase, ko ste jezni? Verjemite, pri tem ni nič lepega. To težavo poskusite vnaprej odpraviti, saj bo mesec julij izjemno uspešno obdobje v smislu osebnih sprememb. To sicer ne bo prineslo občutka, da ste celovita oseba, a samozavestni poskusi, da se premaknete naprej, vam bodo prinesli neverjetne rezultate, zato kar pogumno. Najpomembnejše pa je, da se ne bojite narediti nečesa, kar je pomembno za vaš trenutni položaj. Če ste v nečem resnično bolj podkovani kot drugi, se ne bojte tega pokazati. Naj vas ne bo strah, da bi koga postavili v neprijeten položaj. To je vaša moč, vaša lastnost in nič ni narobe, če jo boste uporabili. Julij bo ugoden tudi za razreševanje tako notranjih kot zunanjih konfliktov, še posebej z ljubljenimi osebami oziroma družinskimi člani. Vendar pa svojih odločitev ne sprejemajte pod vplivom čustev. Čas bo na vaši strani, zato naj se vam ne mudi. Če boste imeli občutek, da izgubljate nadzor, se ustavite in umirite ter globoko zadihajte – šele nato pa ukrepajte.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

Julij bo za škorpijone izjemno uspešen mesec. Po eni strani bo vaš glavni zaveznik Mars, voditelj vseh vodnih znamenj, po drugi pa vas bo podpirala tudi skrivnostna luna, ki ima običajno dokaj negativen vpliv na vaše znamenje. Ta kombinacija bo prinesla veliko zanimivih stvari: ponudila se bo priložnost, da dosežete nesporno zmago na poslovnem področju, vendar boste morali vseeno pokazati veliko truda in organiziranosti. Vnaprej imejte pripravljen načrt, s katerim želite doseči zastavljene cilje. V juliju bodo zmagovalci tisti, ki bodo vedeli, kaj si želijo in kako bodo to dosegli. Delavnost in trud se bosta pokazala tudi na finančnem področju, kjer bo več stabilnosti. Z najmanjšim možnim trudom boste lahko ohranili trenutno stanje. Če pa se boste odločili in vložili še več truda, boste (zlasti lastniki podjetij ali samostojni podjetniki) deležni večjega dobička. Na ljubezenskem področju pa bo situacija nekoliko dvojna: samski škorpijoni bodo deležni več pozitivnih vplivov, medtem ko bodo morali vezani pokazati več zaupanja vase in svojo ljubljeno osebo. Iskrenost in zvestoba samemu sebi bosta vodila k boljšim rezultatom, neiskrenost in laskanje pa k neugodnim pripetljajem. Kanček vztrajnosti in odločnosti bo dobrodošel, zato se izogibajte temu, da bi popolnoma spustili vajeti nad življenjem. Včasih bo prilagodljivost pozitivna stvar, a ne vedno, zato bodite preudarni.

 

Strelec (23. november - 21. december)

Julij bo nedvomno nepozabno obdobje za vse strelce. Tako Jupiter kot pritlikavi planet Eris bosta zasedla izjemno dober in močen položaj. Kljub obljubi prijetnih napredkov in rasti pa se napovedujejo tudi nekatere posebnosti, ki jih boste morali upoštevati, če si želite zmagati ali kako drugače stopiti v ospredje. Zavedati se boste morali, da bo praktično v vsaki situaciji poudarek na čustvih. Ta bodo prevladovala tudi na poslovnem področju, zato se boste morali najprej opreti na intuicijo, šele nato pa na razum in logično premisliti, kaj boste storili. Julij bo ugoden čas za osebno in poslovno rast, paziti pa boste morali le, da ne boste sami storili nečesa, kar bi lahko kasneje obžalovali. Včasih bo treba pokazati nekaj spontanosti in nepremišljenosti, lahko bi rekli celo kanček norosti, a ne vedno. Ko boste začutili, da vas vodijo čustva, ne prilivajte olja na ogenj v še tako čustveni in nestabilni situaciji. Ne zapletajte zadev, kjer ni treba, ampak bodite to, kar ste. Na delovnem mestu bodo sicer možne manjše nevšečnosti, ki pa ne bodo pustile dolgotrajnih sledi. Če ste bili v preteklosti spregledani, lahko tokrat pričakujete zaslužene nagrade. Le ne sprostite se preveč, saj bo to šele začetek vašega potovanja, ki lahko kasneje vodi do uresničitve sanj.

Kozorog (22. december - 20. januar)

Julija vam bosta ob strani stala (običajno nenaklonjena) luna in vladajoči planet Saturn. To obdobje vam bo omogočilo velike zmage pri osvajanju človeških src in duš. Še posebej bo to zelo ugoden čas za začetek novega odnosa. Zelo verjetno je, da boste kozorogi z družinami odkrili nekaj novega, kar vas bo z ljubljenimi osebami še bolj povezalo in zbližalo. Ta vez bo veliko trdnejša, če bo interes skupen. Na delovnem mestu pa boste morali pokazati več odločnosti in vztrajnosti. Stati boste morali za tem, v kar verjamete in kar si želite doseči, a ne vztrajajte do te mere, da bi se razvil večji konflikt. Julij bo prinesel takšne in drugačne uspehe, vseeno pa bo pomembno, da boste ukrepali v vsaki situaciji oziroma se znali odločiti. Če boste izbirali med dvema podobnima zadevama, se odločite za to, ki obljublja nekaj več pozitivnih stvari tukaj in zdaj, še posebej, če bo vaša neposredna udeležba prinesla hitre rešitve in rezultate. Nikar pa ne prenašajte odgovornosti na nekoga drugega: sami poskrbite za vse, a se zavedajte svojih meja. Ne precenjujte se, ampak realno ocenite svoje zmožnosti. Če si boste naložili preveč dela, bo končni izid slabši, kot če bi čakali in bili pasivni. Svoje delo ali vsaj skrbi boste lahko zaupali svojim prijateljem, ki vam bodo stali ob strani. Ne skrbite, če nečesa ne boste naredili v prvem poskusu. Vztrajajte, saj vam bo prihodnost prinesla zaslužene nagrade. Najpomembnejše pa je, da se ne zapirate pred drugimi, ampak zaupate sebi in svobodno zadihate.

 

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Vodnarji boste prejeli posebne nagrade s strani Saturna in Neptuna. Prvi vam bo zagotovil veliko energije, drugi pa vas bo motiviral v meri, ki jo potrebujete. Kot rezultat tega bo julij zelo svetel in obetaven mesec. Pomembno bo, da boste vsako svojo odločitev temeljito analizirali, saj bo od tega odvisna vaša prihodnost. Zelo malo je verjetno, da bo to obdobje krojilo vašo usodo, vseeno pa bo zelo pomembno. Veliko stvari bo odvisnih ne le od vas, ampak tudi od oseb, ki vas obkrožajo. Od tega si lahko veliko koristi obetajo vodnarji, ki so izjemno komunikativni in imajo širok krog prijateljev. Poleg tega bo julij idealen za nove podvige in začetke. Priporočljivo je, da najprej dokončate vse svoje stare projekte, šele nato pa se osredotočite na novosti. Ne bodite preponosni in si priznajte neuspeh, če bo situacija izšla iz nadzora. To je sicer malo verjetno, a če se bo zgodilo, takoj ukrepajte, da na ta način nemudoma izničite vse morebitne negativne vplive. Na splošno vas bo mesec pogosto preizkušal v različnih situacijah, kjer boste morali razmisliti, kaj si želite in česa ne. Če vaša moralna načela ne bodo primerna, bo celoten mesec niz poskusov, da bi postali boljša oseba.

Ribi (19. februar - 20. marec)

Julija se boste pogosto zanašali na vpliv Jupitra, vladajoči planet, ki bo tokrat deloval tudi kot glavni svetovalec, asistent in podpornik. Ribe, predstavnice elementa vode, boste edine izmed vseh astroloških znamenj, ki jih julija čaka zelo sproščeno obdobje, in ko jim ne bo treba ničesar narediti v naglici. Najpomembnejše je, da ne dovolite, da vas okolica zmede. Osebe okrog vas bodo imele na tisoče težav, skrbi in novih obetavnih idej… Ne pustite, da bi vas brezciljnost ali preobilica načrtov preobremenila. Vam osebno se bo ponudila priložnost, da uresničite svoje najbolj drzne načrte. Tudi kar se tiče finančnega področja lahko pričakujete, da bodo nekatere želje uresničljive. Vse se bo zdelo kot pravljica, a bo vse resnično. Ključno za vas bo, da boste vedeli, kaj si resnično želite, saj vam bodo zvezde namenile edinstveno priložnost, da na polno zaživite. Uprite pa se želji, da bi v najkrajšem možnem času naredili kar se da veliko. Kljub temu pa se ne "držite nazaj" brez tehtnega razloga, saj lahko ostanete praznih rok. Na veliko stvari boste lahko vplivali, zato se ne prenaglite, zlasti ne na področju osebnih odnosov. Okoliščine vas lahko potisnejo v pravo smer, zato bodite pozorni na dogajanje okrog sebe.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite za napoved iz kart, osebni horoskop ali razlago sanjskih simbolov. S Tarot ali Lenormand kartami lahko prejmete globoko in jasno napoved, z analizo sanj pa spoznanje, kaj vam podzavest sporoča. 

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram