Mesečni horoskop: Februar 2019

Oven (21. marec - 20. april)

Še nekaj dni boste lahko uživali v prisotnosti Marsa v vašem znaku, kar se bo predvsem odražalo na energiji. Pred vami so izvrstne priložnosti, da začnete z novim projektom, prevzamete pobudo in se izrazite – zlasti s prijatelji lahko pričakujete odlično komunikacijo, zaradi česar se bodo odnosi okrepili.

Navkljub temu pa se pripravite, da bo februar vseeno prinesel nekaj vzponov in padcev. Zaradi Jupitrovega pozitivnega vpliva boste srečali nekaj novih priložnosti, Saturn pa bo prinesel nekaj občutkov tesnobe in omejitev. Na splošno bodo planeti ugodno vplivali na vas, a se boste morali potruditi, da boste ostali osredotočeni na to, kar si želite doseči. Če boste prisluhnili svoji odlični intuiciji, utegnete skleniti nekaj dobrih poslov, ki bodo prinesli tudi materialno korist. V drugi polovici meseca se bodo stvari malce umirile, zato se boste lahko posvetili stvarem, ki zahtevajo več pozornosti. Polna luna 19. februarja pa vas bo nagovarjala, da pozornost usmerite k finančnim in materialnim zadevam. Prav tako bo vredno razmisliti o svojem domu oziroma nepremičninah. Februar bo mesec, ko bo vaša energija močno poskočila, produktivnost vas bo spremljala na vsake koraku.

Bik (21. april - 21. maj)

Februar bo zelo lep mesec, saj se bodo postopoma razkrili pozitivni vplivi. Zlasti s strani Merkurja lahko pričakujete nekaj prijetnih presenečenj. Na začetku meseca bo v ospredju vaša skrb za prijatelje in njihovo dobro. Odnosi se bodo poglobili, v drugi polovici meseca pa prinesli še več zabave in smeha.

Tudi na področju ljubezni se vam obetajo zelo lepi dogodki, saj bo Venera pokazala svojo moč ter v vas prebudila romantičnost in zapeljivost. Vodila vas bo k čudovitim trenutkom z vašim partnerjem oziroma vam dala priložnost, da spoznate novo osebo, če ste še samski. Zlasti 19. februarja ob polni luni bodite pozorni na dogajanje okrog sebe. Če boste prisluhnili intuiciji, ki bo še posebej izostrena, boste sprejeli nekaj pomembnih in pravih odločitev, ki bodo predvsem na poslovnem področju prinesle uspeh. V drugi polovici meseca bo na vas močno vplival tudi planet Mars, ki bo povečal vašo fizično moč, odpornost in izboljšal počutje. Lažje boste pristopili k (novim) projektom, ki se bodo ujemali z vašimi prizadevanji in sposobnostmi. Vaša izjemna bistrost vam bo pomagala načrtovati prihodnost in naslednje korake. To pa bo s posebnim čarom vplivalo tudi na vaše ljubezensko življenje, ki bo postalo bolj čutno in nežno.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Pred vami je dokaj napet mesec, saj se bo občutek jasnosti in gotovosti, ki ste ga imeli, počasi razblinil pred vašimi očmi. Vaša osredotočenost ne bo najboljša, misli bodo vihrale sem in tja, zaradi česar boste morali paziti na svoje odločitve. Skratka: planeti bodo prinesli nekaj zmede in tesnobe, zlasti v vašem umu in srcu.

Ne bo pa vse negotovo, saj vam bo na voljo pomoč Mars in njegova energija, s katero boste lažje prebrodili težavno prvo polovico meseca. Njegov vpliv vam bo zagotovo omogočil, da najdete moč in zagon v sebi ter začnete razmišljati o novih in drznih načrtih. S pomočjo Jupitra pa se boste lažje dogovorili z okolico, dosegli kompromise in razširili svoje delo – bodisi s pomočjo drugih ali individualno. Pomembno bo le, da boste ne glede na vse ostali objektivni in razumski. Logično razmišljanje vas bo obvarovalo pred lažmi in iluzijami, ki bodo nenehno okoli vas. Polna luna 19. februarja bo še posebej stresna, zato boste morali takrat vse svoje moči usmeriti v to, da boste prepoznali resnico. Bodite pozorni, da se pri delu ne bodo pojavile nepotrebne napake. Odvečno energijo porabite s telovadbo ali urejanjem domačega okolja.

 

Rak (22. junij – 22. julij)

Pred vami je odličen mesec, ki bo iz dneva v dan bolj romantičen in čustven. Vseeno pa bosta prva dva tedna nekoliko fizično naporna in utrujajoča, zaradi česar boste morali v drugi polovici meseca počivati – četudi ne boste želeli.

Zaradi utrujenosti pa ne boste izgubili svojega šarma in odprtosti, saj bo Merkur prinesel pozitivne energije na področje medsebojnih odnosov. Komunikacija z drugimi bo poglobljena in bolj zgovorna, tudi ko ne bodo izrečene besede. V tišini bo marsikaj razbrati. Druga polovica meseca bo povečala vašo fizično moč in energijo, kar se bo odražalo tudi v vašem razmišljanju in delovanju. Počutili se boste celovito. Nekaj čudovitih trenutkov in izpolnjenih želja bo prinesla tudi polna luna 19. februarja. V ospredju bodo čuti in intuicija ter toplina in vzajemnost. Ker boste čutili več elana kot običajno, bodo zadnji dnevi meseca odlični za razmislek o večjih nakupih (tudi nepremičnine). Poleg tega se bodo dokončno uredile tudi stvari na družinskem in materialnem področju. Vaša trdna volja pa bo le dodatna pika na i vsemu dogajanju.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Prva polovica meseca vas bo nagradila z močno energijo in vztrajnostjo, zato to izkoristite za nove načrte, projekte in potrebne spremembe. Bistveno bo, da boste ukrepali, preden se bo mesec prevesil v drugo polovico. Takrat bo namreč v ospredju bolj restriktivna energija, zaradi katere boste malce težje uresničili svoje ideje in načrte.

Začetek februarja bo v vas vzbudil občutek, kot da sanjate. Imeli boste veliko idej, vendar pazite, da jih ne boste poskušali uresničiti »na silo«. Tretjega v mesecu se prepustite energiji ljubezni in izrazite svoja čustva, še pred 10. pa poskrbite, da boste na vseh področjih udejstvovanja pokazali, kdo ste in kaj si želite. V poslu lahko pričakujete uspeh, a poskrbite, da boste pred 18. dokončali vsa pomembna dela. Na ta način se boste lahko do konca meseca sprostili in se lažje soočili z ovirami. Če boste našli notranji mir, boste lažje premagali tudi negotovosti, s katerimi se boste soočili v odnosih. Dobra novica pa je, da bo Jupiter vseskozi podpiral vašo rast in vpliv v svetu. Tudi v ljubezni bo ob zaključku meseca bolj razburljivo, zato boste morali paziti na svoja čustva in odzive.

Devica (24. avgust - 22. september)

Zaradi vpliva Merkurja in Sonca bodo na začetku meseca v ospredju drugi, predvsem pa vaša ljubljena oseba. Položaji in tranzicije planetov vam bodo omogočile, da se jasno izrazite in ne požirate več besed. Prvi dnevi februarja bodo idealni, da »spregovorite«, se pogovorite z drugimi, najdete kompromise in se dogovorite. Besede bodo močno orodje, zato jih izkoristite – tako v ljubezni kot poslu.

Februar pa bo prinesel tudi nekaj stresa, saj bo okrepil vaše občutke in povzročil, da boste nekatere stvari preveč napihnili. Veliko bo nesporazumov, okolica bo imela večji vpliv na vas, močno pa vas bodo zaznamovale tudi sanje – na trenutke ne boste vedeli, kaj je res in kaj ne. Na srečo bo na vas pazil Saturn, ki vas bo obdržal na pravi poti. V vas bo prebujal discipliniranost in strogost. Dejstvo pa je, da bo ta mešanica različnih občutkov vodila k nasprotujočim si željam, tesnobi in živčnosti. Pomembno bo, da se boste znali sprostiti in si občasno dovoliti napako ali dve. Vaš čut za podrobnosti vas bo v februarju prej omejeval kot vodil k želenemu, zato premislite o bolj sproščenem pristopu k temu, kar si želite doseči. Posledično se boste tako otresli tudi občutka krivde.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Pohitite in stvari čim prej zaključite. Do tretjega v mesecu poskrbite, da boste storili vse v svojih močeh, saj bo nato Venerin vpliv dokaj negotov in prinesel nekaj slabih odločitev. Na mesto treznosti in odločnosti bosta vstopili impulzivnost in lahkotnost. To bo malce ohladilo ljubezensko življenje in ustavilo vašo potrošnjo (oziroma vsaj razumsko porabo denarja).

Zaradi Merkurja in Sonca bo močno razvita vaša ustvarjalnost, ki bo vplivala na čustva in komunikacijo. Lažje se boste izrazili in prepustili vzdušju. Romantike ne bo manjkalo, le paziti boste morali, da ne bo prevladala impulzivnost. Jupiter bo še naprej krepil vašega duha, ponujal nove priložnosti in izzive, s katerimi boste razširili svoje obzorje. Lahko se vam ponudi tudi možnost za daljše potovanje. Prav tako boste spoznali nekaj novih ljudi, zaradi česar se bo razširil krog prijateljev. Vse to bo postopoma skozi mesec krepilo občutek zadovoljstva. Prva polovica meseca bo precej živahna, le izogibajte se naglim odločitvam. V poslu lahko napredujete, če boste prepustili kreativnosti. V drugi polovici meseca se bodo stvari umirile, zaradi česar se boste lahko ponovno posvetili odnosom.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

Prva polovica meseca bo nekoliko naporna in stresna, saj boste težje izrazili, kaj si mislite in čutite. Možnost konfliktov in prepirov bo velika, zlasti če boste težje našli kompromise ali okoli drugih hodili po prstih.

Od tretjega februarja dalje lahko pričakujete pozitivni vpliv Venere, ki bo podprla vaš napredek v ljubezni in financah, ki ga bo moč ohranjati tudi v prihodnosti – četudi to pomeni manj sanj in traparij oziroma lepih in navihanih trenutkov v življenju. Merkur in Sonce bosta po 10. februarju izostrila vašo intuicijo in postopoma povečala možnosti, da sprejmete nekaj izvrstnih odločitev. To bo primeren čas tudi za razne naložbe, a naj bodo le-te preudarne. Pomembno bo, da boste imeli pripravljen strateški načrt. Polna luna 19. februarja bo popoln dan, da razglasite svojo ljubezen ali naredite velik korak naprej v partnerskem odnosu. Druga polovica meseca bo na splošno izredno naklonjena čustvom, ki bodo goreči in čutni. Tako vezane kot samske čaka nekaj lepih trenutkov. Slednji utegnete celo spoznati svojo sorodno dušo.

Strelec (23. november - 21. december)

Jupiter bo skupaj z Marsom in Uranom dvignil vašega duha v nove višave. Zlasti v prvi polovici meseca vam ne bo primanjkovalo energije, zagona in idej. Spremljali vas bosta vztrajnost in močna volja, zaradi česar vam bodo odprta vsa vrata. Poleg tega pa bo Venera skrbno pazila na vaše finančno področje in odločitve povezane z njim.

Druga polovica meseca bo mirnejša in ponudila številne priložnosti, da ustvarite življenjsko ravnovesje, se sprostite in bolje organizirate. To ne pomeni, da na trenutke ne boste čutili negotovosti. Zaradi Neptunovega vpliva boste skozi celoten mesec čutili dvome in nejasnosti, zaradi katerih ne boste tako produktivni in koristni, kot bi si želeli. Manjkala vam bo tudi ustvarjalna žilica, zato bo stres pogost spremljevalec. Pokazati boste morali kar nekaj potrpežljivosti in strpnosti, da se negativni občutki ne bodo poglobili. Še najbolj pa boste morali na svoja čustva paziti 19. februarja, ko bo vaš vsakdan malce zamotila polna luna. Vsekakor bo februar poln mešanih občutkov in vznemirjenj, zato se pripravite na pestro dogajanje.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Na začetki meseca se vam bo nasmehnila sreča. Venera bo pozitivno vplivala na vaše ljubezensko življenje. Vezani boste dobili priložnost za poglobitev odnosa, samski pa utegnete spoznati novo osebo. Vzdušje bo iz dneva v dan bolj romantično in nežno.

Po desetem v mesecu bo položaj Merkurja prinesel več romantike v interakcije z drugimi in vam ponudil udobno življenje. Po 18. bo ljubezensko področje dodatno okrepilo Sonce, zaradi katerega boste čutili več nežnosti, topline, ustvarjalnosti in intuitivnosti. Polna luna dan 19. pa bo za vas vrhunec meseca. To bo odličen dan za različne obljube, obveze in pomembne odločitve. Pozorni bodite le na vpliv Marsa, ki bo na splošno v drugi polovici meseca zelo močen. Zaradi njega se boste srečali z ovirami in zastoji, ki pa ne bodo pustili posledic, če boste vse zadeve skrbno premislili in ne pustili, da bi čustva preveč vplivala na vašo presojo. Na ta način boste hitro našli pot nazaj k pravemu ritmu.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Sonce in Merkur bosta na začetku meseca ugodno vplivala na vas, zato izkoristite njun vpliv in dokončajte, kar morate oziroma uresničite, kar si želite. V prvi polovici meseca vas bo prijetno spodbujal tudi Mars, zaradi katerega boste bolj inovativni, ustvarjalni in samostojni. Z njegovo pomočjo boste pogosto dva koraka pred ostalimi in na vrhuncu svoje moči.

Okoli 14. v mesecu se bodo stvari malce zaostrile in povzročile močne napetosti. Vzdušje okrog vas bo frustrirajoče, ideje se bodo pogosto zdele neuresničljive, cilji pa nedosegljivi. Na poti vas bosta ovirala tudi trmoglavost in pa nasprotovanje drugim. Zaradi presežka energije boste pogosto agresivno ali ekscentrično uveljavljali svoje ideje, kar bo zanetilo prepir ali dva. Na srečo vam bo ob strani cel mesec stal Jupiter, zaradi katerega boste v odnosih, zlasti prijateljskih, začutili podporo in toplino. Bo pa Neptun nekoliko zamajal finančno področje, zato bo vredno analizirati stanje in premisliti, kam denar vlagate.

Ribi (19. februar - 20. marec)

Vse najboljše ribicam, ki februarja praznujejo! Na začetku meseca bo Venera pomembno in pozitivno vplivala tako na vaše ljubezensko kot finančno področje. Tu boste začutili stabilnost in trdnost, kar bo prineslo občutek svobode in zmožnost, da razvijete svoje potenciale.

Po desetem v mesecu bodo vaše misli jasne in čiste, zato boste lažje sprejeli pomembne določitve. Če vaše delo zahteva poglobljeno razmišljanje ali ustvarjalnost, lahko računate na nekaj uspešnih podvigov. Tudi druga polovica meseca bo prijetna, saj bo Mars omogočil dokončanje različnih projektov, dodal posebno noto vsemu, kar boste začeli in poskrbel za zanimivo presenečenj. Pazite le, da vas vse to ne bo prevzelo ali zameglilo vaše presoje. Jupiter bo namreč okrepil vaša čustva in vas vodil k nestrpnosti in nečimrnosti. Polna luna 19. februarja pa bo popoln dan, da nekomu odprete srce, se z njim odkrito pogovorite ali pripravite romantično večerjo za dva.

 

 

 

Maja iz Balzamike

LJUBEZENSKA TAROT NAPOVED

Bo nekaj sproščenega preraslo v pravo ljubezen? Se bosta ti in tvoja ljubljena oseba odločili za korak naprej? To lahko ugotoviš samo na en način...

 

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram