Mesečni horoskop: December 2018

Oven (21. marec - 20. april)

Mesec december bo zelo stabilno in dosledno obdobje. Pomembno bo, da boste natančno uskladili svoje želje in priložnosti, s katerimi se boste srečali, saj boste tako lažje dosegli želeno. Ker Sonce tokrat ne bo na najbolj zavidljivem položaju za vas, bo vsako dejanje štelo. Prav tako boste morali paziti, da vaše misli ne bodo usmerjene le v prihodnost, ampak boste zelo pozorni na malenkosti in podrobnosti, ki vas obdajajo tukaj in zdaj. Ne bodite nepremišljeni, ampak vsak korak skrbno načrtujte. Na področju odnosov se vam obeta dokaj sproščen mesec, saj bo Mars na vaši strani in netil strasti. Rdeči planet bo zahteval tudi, da jasno ocenite svoje možnosti. Ne hitite in se ne zapletajte se v prepire, ki bodo nepomembni. Če bodo le-ti zahtevali odločen odgovor, pa le pokažite svojo moč. To bo namreč eden od načinov, da boste (zlasti na delovnem mestu) dosegli želene premike. Podporo za to boste našli tudi v ljubljenih osebah, vendar bodite pazljivi, da ne boste zaradi dela ignorirali njihovih potreb. Vsa vprašanja ali težave, ki bodo nastale, boste rešili z domišljijo in ustvarjalnostjo. Stopite izven območja ugodja in se prepustite energijam, ki bodo vladale v domačem okolju. Povežite se z najdražjimi in leto zaključite v mirnem tonu. December bo na splošno dokaj počasen mesec, a bo odlična popotnica za skok v novo leto.

Bik (21. april - 21. maj)

Zahvaljujoč izjemno dobremu položaju Venere, boste v decembru lahko popravili in razrešili številne stvari. Pomembno bo, da boste k vsem zadevam pristopili objektivno, saj boste na ta način pridobili veliko prednosti – in ne le nad vašimi očitnimi in potencialnimi tekmeci, ampak v življenju na splošno. Dobili boste priložnost, da se »sestavite skupaj« in najdete svoj ritem. Zadnji mesec leta pa bo ugodno obdobje tudi za osebne premike. Nekoga boste lahko zaprosili za odpuščanje, ne da bi pri tem čutili nelagodje. Stopite stran od stereotipov in starih načel. Iskrenost bo vaše najmočnejše orodje, s katerim boste dosegli želeno, zato se pripravite na mesec komunikacije. Vaše komunikacijske spretnosti bodo odlične, nikar pa ne pozabite drugih metod za dosego želenih ciljev. December bo resnično harmoničen čas, saj boste uspeh čutili na vseh področjih. Pogoj pa bo le en: ne hitite, saj se bo v nasprotnem primeru situacija zelo hitro spremenila. Zvezde vam svetujejo, da vsako nalogo dokončate in ne prelagate svojih obveznosti, sicer boste padli v rutino. Odločno pristopite tudi k načrtom, ki ste jih zaradi takih ali drugačnih razlogov prelagali oziroma niste imeli časa, da bi jih realizirali. V zaključku leta pa dajte sebi in drugim še eno priložnost, saj je to pomembno obdobje vašega življenja, ki ga ne sme zasenčiti osebna negativnost ali stare zamere.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Veliko nebesnih teles bo decembra na vaši strani, bistven pa bo Merkurjev položaj, ki bo vaš glavni pomočnik. Prav zaradi tega boste dobili resnično priložnost, da dosežete želeni cilj (in mogoče celo uresničite svoje sanje). Vztrajnosti vam ne bo manjkalo, nekaj dodatne sreče pa bodo prijazno zagotovile tudi zvezde. Za vas bo ključnega pomena, da ne boste ignorirali priložnosti, ki se bodo ponudile, in se v nobenem primeru ustavili. Seveda pa bo vsak korak zahteval premislek, saj bo brezglavo sprejemanje odločitev zahtevalo svoj davek. December bo izjemno ugoden za dvojčke, ki bodo že na začetku meseca načrtovali vse in bili pripravljeni na kakršnekoli preobrate. Sposobnost, da boste na dogajanje okoli sebe pogledali objektivno in ocenili okoliščine, bo nadvse pomembno. Zanesite pa se predvsem nase, saj ne boste potrebovali zunanje pomoči. Prav tako ne nosite srca na pladnju, ampak določena čustva zadržite zase. To vam bo pomagalo, da se boste izognili nepotrebnim dejanjem in besedam. Tudi na področju odnosov vam zvezde svetujejo nekaj distance. December ne bo pravi čas za začetek epskih romantičnih zvez. Če imate v načrtu nekaj posebnega (zase ali ljubljeno osebo), raje počakajte na naslednji mesec, sicer bodo okoliščine v nasprotju z vašimi željami.

 

Rak (22. junij – 22. julij)

Zaradi položaja lune in Jupitra bo december mesec razodetja. Izjemno pomembno bo, da se boste znali postaviti v kožo druge osebe, preden boste sprejeli odločitev povezano z njo. Situacija se lahko razvije hitro ali pa počasi, a to ne bo odvisno od vas. Pomembno pa bo, kako boste pristopili k ciljem, ki si jih želite doseči. Nikar se ne sprostite preveč, še posebej, če bo vse izgledalo zelo enostavno. Nekaj izzivov in ovir vas zagotovo čaka na poti, a ne bodo pretirano zaznamovali zaključka leta – se pa boste morali z njimi soočiti. Vedno bodite v pripravljenosti, osredotočite pa se tudi na svoja čustva, saj vas lahko razum in logika pustita tokrat na cedilu. Prisluhnite svoji intuiciji, saj vas bo ta vodila k premikom. December bo ugoden čas, da vzpostavite stike za poslovno rast. Izogibajte pa se večjim nakupom ali vložkom, saj najverjetneje ti ne bodo obrodili pričakovanih sadov. Vaše delo bo dobilo neverjeten potisk naprej, a boste morali imeti oči stalno odprte, da ne boste zamudili te edinstvene priložnosti. Vi ste edini, ki lahko jasno oceni to priložnost, zato ne čakajte na zunanjo pomoč ali nasvet. Na splošno se boste morali raki v zadnjem mesecu leta posvetiti predvsem sebi, izjema bodo le najbližji. Si pa vsekakor v določenih trenutkih dovolite, da vam ljubljena oseba svetuje ali ponudi usmeritev, saj boste konec koncev z njo hodili z roko v roki v prihajajočem letu.

Lev (23. julij - 23. avgust)

Sonce, vaš glavni zaveznik, decembra ne bo na najbolj zavidljivem ali obetavnem položaju. Pogosto vas bodo spremljale skrbi, a ker vam bo Mars nudil vsestransko podporo, bo izničil negativni vpliv Sonca. Zaključek leta bo za vas dokaj sproščen, vaša glavna naloga pa bo, da boste storili vse, da boste stanje sproščenosti ohranili in v njem ostali do vstopa v novo leto. Izogibajte se čustvenim izbruhom, še posebej v domačem okolju, saj jih boste težje rešili. Po drugi strani pa pazite, da ne boste postali preveč zadržani ali hladni, saj se boste srečali s situacijami, kjer boste morali pokazati več vzdržljivosti in potrpežljivosti. Levi, uživajte v svojih prednostih (lastnostih). Preden se boste odločili za daljši izlet ali potovanje, pa dvakrat premislite, saj vam le-to ne bo pisano na kožo, zato vam zvezde svetujejo, da decembra poudarek namenite domačemu okolju. Zadnji mesec leta bo namreč zelo ugoden za poglobitev odnosov. Samski lahko pričakujete nova poznanstva in začetek novega odnosa (seveda, če boste svoje karte pravilno odigrali), vezani pa si lahko obetate nove izkušnje z ljubljeno osebo in veliko bonusov, ki bodo s tem prišli. Zasebno in v ljubezni se bo vse odvijalo po načrtih, redkokdaj boste morali za to kaj narediti.

Devica (24. avgust - 22. september)

December bo odličen mesec, saj bo poleg Merkurja na vas pozitivno vplivala ljubeča Venera. Običajno je njen vpliv dokaj negativen, a tokrat bo na vaši strani, kar pa ne pomeni, da lahko tvegate ali ste brezglavi. Tudi v takih okoliščinah vsako odločitev premislite. Decembra se izogibajte večjim dogodkom, ki bi zahtevali veliko vašega časa in truda. Vaša prednost na tej točki življenja bo ohranjanje energije, saj boste na ta način korak pred svojimi tekmeci in nevoščljivimi osebami. Delujte počasi in vztrajno, ne da bi želeli komurkoli kaj dokazati. Pravzaprav bo zaključek leta precej sproščen in brez stresa, če se boste znali zadržati. V novo leto boste tako lahko vstopili z navalom ustvarjalne in pozitivne energije. Mimogrede, december je ugoden mesec tudi za umetniška prizadevanja – če vas seveda umetnost zanima. Vse, kar boste naredili oziroma ustvarili, bo prineslo resnično pozitivne (včasih presenetljivo dobre) rezultate in razvoj. Seveda pa brez truda ne bo šlo. Izogibajte se zadolževanju ali izposojanju (denarja ali materialnih stvari). Težave poskušajte rešiti sami, najbolje takoj. Če si boste vzeli preveč časa, lahko izgubite motivacijo in pozitivni vpliv Venere. Morda boste morali trdo delati na tem, da boste bolj pozitivni, vsekakor pa se še pred začetkom novega leta znebite negativnosti in starih, omejujočih vzorcev.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Poleg Saturna in Venere bo na vaši strani tudi Mars, ki je običajno dokaj agresiven, a tokrat boste začutili lahkotnost. Energije, notranje moči in motivacije vam ne bo manjkalo. Za vas bo pomembno, da boste pazili, da se ne boste ujeli v rutino in izgubili zagona, ki vam ga zvezde zagotavljajo na začetku meseca. Na splošno bo december ugoden za finančno področje, a ne zapravljajte brezglavo. Pozitivne premike lahko pričakujete tudi v odnosih doma in v službi, saj se bodo le-ti okrepili. Prav tako se boste lahko odločili in uživali v blaženi lenobnosti ali pa se odpravili na razburljivo potovanje. Odločitev bo vaša, saj vas zvezde ne bodo omejevale. Lahko boste delovali v skladu s svojimi načrti, ne glede na to, kako nori se vam bodo zdeli. Pazite le, da ne boste pretiravali, kajti če se boste začeli obnašati na neobičajen način, se lahko pojavijo težave v komunikaciji z okolico. A po drugi strani bo december idealen čas, da vas okolica začne spoštovati, sicer boste izgubili svoj edinstveni potencial. Fokus naj bo predvsem na odnosih z ljudmi, ki jih imate radi in so vam blizu, in ne tistih, ki dvomijo v vas ali vam ne zaupajo. Ob zaključku leta bodo na splošno v ospredju odnosi: romantične zveze se bodo čudovito razvijale, poslovni pa bodo želi nove uspehe.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

December ne bo najbolj stabilno obdobje, saj bo na vas močno vplivala nestabilna luna. Srečali se boste z resnimi ovirami, a vam zvezde zagotavljajo, da boste vse uspešno rešili, zato ne skrbite. Vse stvari se bodo razvijale s svojim namenom, zato brez panike. Na splošno bo zaključek leta ugoden za škorpijone, saj vaša raven aktivnosti ne bo bistveno vplivala na reševanje težav. Zelo bo preprosto: ali jih boste razrešili ali pa ne. Ne bo vam treba iskati dodatnih virov, v to vpletati ljubljene osebe ali izvrševati pritiskov sami nase. Le ustavite se za hip, globoko vdihnite in izdihnite ter premislite. Dejansko bo vse bolje, kot si boste sprva predstavljali. Nihče ne bo pritiskal na vas in noben zunanji dejavnik vam ne bo predstavljal neposredne ovire. December bo pravi čas, da razmislite, kje in zakaj ste ter kaj si sploh želite. Te misli vas bodo najbrž zmedle, a ker vas bodo vodile zvezde, boste našli odgovore na svoja vprašanja. Sreča bo na vaši strani in vas lahko prijetno preseneti. To pa pomeni, da da se morate zavedati, da topla postelja, dober film ali vroč čaj ne bodo nujno najboljša odločitev za preživljanje zimskih dni. Je dobra odločitev, a ne najboljša, saj lahko dosežete veliko več.

Strelec (23. november - 21. december)

Zaradi podpore Erisa in Marsa lahko strelci pričakujete precej zanimivo obdobje, v katerem bo pomembno, da boste ostali odprti, sicer lahko zamudite srečne trenutke. Ob zaključku leta se vam nikamor ne bo mudilo, zato ne preskakujte korakov ali iščite bližnjic, saj bo le-to zmanjšalo vaše možnosti za uspeh. Ne glede na vse pa se v vsaki situaciji osredotočite na komunikacijo. Poskušajte doseči sporazume in najti kompromise. Kljub temu da vas bo Mars nagovarjal k aktivnemu razvoju (in vam pomagal pri tem, če bo treba), se vseeno izogibajte pretiranemu stresu ali pritiskom. Prizadevajte si po sproščenem koncu leta. Osredotočite se tudi na rešitev vseh konfliktov, ki so se razvili. Vsake napake in zamere bodo odpuščene, če bodo vaši nameni iskreni. Ne skrbite pa, če se druge osebe ne bodo tako odzvale. To se lahko zgodi, če vaš pristop ne bo popolnoma iskren. Na splošno bodite v decembru pripravljeni na nekaj boljšega in novega. Izogibajte se prevzemanju težkih odgovornosti ali stresnih naloga, saj se bodo ugodne priložnosti ponudile same od sebe. Pomembno bo le, da boste pozorni nanje in se odzvali, ko bo treba.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Za kozoroge, ki boste imeli veliko planetarne podpore, bo december dokaj nenavaden mesec. Vzrok za to se bo skrival v težkih situacijah, s katerimi se boste srečali in ki pravzaprav ne bodo neposredno povezane z vami. Zaključek leta bo zato v znamenju razmišljanja in analiziranja, poleg tega pa boste deležni tudi novih informacij. Te vam bodo omogočile, da se boste jasno zavedali okoliščin in odkrili, kaj je narobe. Poskrbite, da boste vse težave razrešili, kar se da hitro, sicer se bodo prenesle v naslednje leto in povzročile dodatne nevšečnosti. Za vas je ključno, da to še letos naredite – sicer to velja za vsa astrološka znamenja, a za vas še posebej. V vsem, kar boste počeli, pa bodite komunikativni. December bo na neki način odskočna deska za nadaljnje dosežke, a v ta namen nikar ne posegajte po drastičnih spremembah. Ne tvegajte, saj se bo vse ugodno razpletlo. Ker boste materialno dokaj močni, si boste lahko privoščili tudi nekaj večjih nakupov, vseeno pa poskrbite, da boste nekaj denarja dali na stran. In ne skrbite, če ne boste mogli doseči vsega, kar si boste zaželeli. Priložnosti bodo nenehno pritekale v vaše življenje, izberite pa le tiste, ki bodo pomembne in bodo resnično obetale.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Zadnji mesec leta vas bosta podpirala Mars, ki običajno ni v nobeni povezavi z vami, in Neptun. Kot rezultat tega bo december presenetljivo uspešen, zlasti pri doseganju višjih ravni znanja. To bo idealen čas za učenje in nove veščine. Malo je verjetno, da vas bo lahko kdorkoli ustavil, če se boste nečemu resnično zavezali. Poleg tega bo mesec zelo naklonjen duhovni rasti in ustvarjalnosti ter izboljšanju lastnih sposobnosti. To zelo pozitivno obdobje pa bo vseeno imelo nekaj posebnosti, ki jih boste morali upoštevati, če želite uspeti. Na finančnem področju se vam obeta rast, ne da bi morali za to pokazati veliko truda. Vseeno pa se boste morali nadzorovati, da ne boste po nepotrebnem zapravljali denarja ali drugih sredstev, ki ste si jih težko prigarali. Na področju osebnih odnosov pa se zavedajte, da se vsak konflikt z družino ne bo razrešil tako preprosto, kot si boste mislili. Zato raje trikrat premislite, preden se boste odzvali, da se stvar ne bo po nepotrebnem dodatno zapletla. December bo primeren čas tudi za razvoj obstoječih projektov, a ne za začetek nečesa bistveno novega. Raje se osredotočite na dokončanje starih zadev in ne poskušajte doseči vsega naenkrat. Fokus naj bo na pomembnih stvareh oziroma področjih življenja. Kljub temu da bo zadnji mesec leta na splošno pozitiven, to ne pomeni, da boste »nad vsemi« ali da okoli vas ne bo nevoščljivih oseb, zato previdno.

Ribi (19. februar - 20. marec)

Ker bosta Jupiter in luna na vaši strani, bo zaključek leta izredno uspešno obdobje za vas. Nikar pa se ne obremenjujte s trivialnimi stvarmi ali malenkostmi. Zvezde vam priporočajo, da se osredotočite na dolgoročne cilje in sanje. To, o čemer sanjate, naj narekuje vaša dejanja in tega se ne sramujte. Vsak, ki se bo smejal za vašim hrbtom, bo to hitro obžaloval. S tem se ne obremenjujte, ampak to preprosto odmislite – to bo v vaši moči. Na splošno bodite z drugimi iskreni, saj boste tako odnose videli v novi luči. Luna vam svetuje, da odprete tudi svoje srce. Temu nasvetu vsekakor prisluhnite, da ne boste kasneje obžalovali, ker nečesa niste naredili. December bo idealen tudi za poglobitev odnosov in razvoj novih: le pripravljeni morate biti, da se prilagodite danim okoliščinam. Malo je verjetno, da bi vam kdorkoli predstavljal ovire na poti uresničevanja poslovnih ciljev, saj bo zadnji mesec leta naklonjen tako poslu kot financam. Nikar pa ne začnite zapravljati denarja, ampak vsako odločitev skrbno pretehtajte. Prav tako ne skrbite glede svojih načrtov, saj vam zvezde zagotavljajo, da bo sreča na vaši strani. Izogibajte se le pasivnosti in želji po individualnem razvoju, saj vam to ne bo prineslo uspeha, ki si ga želite.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite se za napoved iz kart, osebni horoskop ali razlago sanjskih simbolov. S Tarot ali Lenormand kartami lahko prejmete globoko in jasno napoved, z analizo sanj spoznanje, kaj vam podzavest sporoča, z angelskimi sporočili pa edinstveno usmeritev višjih energij.

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram