Mesečni horoskop: Avgust 2018

Oven (21. marec - 20. april)

Sonce, vaš glavni zaščitnik, bo svoj položaj delil z Venero in Merkurjem. Ti trije planeti bodo v vaše življenje prinesli pozitivne vplive in večje spremembe – tudi te, na katere upate že dlje časa in ste vanje vlagali veliko svojega časa in energije, še posebej pa na poslovnem področju. Končno boste dočakali svoj veliki preboj, stvari pa se bodo začele gladko odvijati. Če ne boste takoj opazili teh premikov, razloge za to poiščite v sebi, saj ste bili preveč osredotočeni na druge stvari, ki so vam zameglile pogled na to, kaj prihaja naproti vam. Kljub temu pa boste te priložnosti lahko izkoristili in dosegli, kar si želite. Vendar pa morate za to prisluhniti tudi drugim – tudi v situacijah, kjer komunikacija ne bo potekala neposredno z vami. Ne pozabite: znanje je moč! A pomembno je tudi, kako boste to znanje uporabili. Zvezde vam priporočajo, da ne hitite pri sprejemanju hitrih odločitev, ampak vsako premislite. Če se boste znašli v časovni stiski, pa se z nekom posvetujte – z nekom, ki ima potrebno znanje. Mars, ki običajno deluje močno in negativno, bo tokrat izjemoma drugače, manj destruktivno, vplival na vas. Njegove vplive boste čutili veliko prej, zato se boste lahko predhodno pripravili na zaplete. 

Bik (21. april - 21. maj)

Ena od ključnih planetov, Venera, bo zasedla izjemno uspešen položaj, skupaj s Plutonom pa vam bo nudila močno podporo. Zagotavljala vam bosta tako uspeh na zasebnem kot poslovnem področju. Zaradi tega bodite pozorni, da ne boste opustili svojih idej ali želja, če se bodo pojavile ovire. Sledite zastavljenim načrtom in se od njih ne oddaljite brez jasnega vzroka. Razmislite, kaj je tisto, kar si želite, nato pa se dosledno lotite uresničevanja tega. Delajte korak za korakom, saj boste tako prišli do boljših rezultatov. Nikar pa se ne ustrašite konfliktne situacije z osebo, ki vas bo soočila z vašimi šibkostmi in opozorila na več kot le »neugodne okoliščine«. Vaši planetarni zaščitniki bodo zelo močni, zato vas bodo mnogi negativni vplivi preprosto zaobšli. Sami ne boste niti opazili njihove prisotnosti. Če boste samozavestni in prepričani vase ter poslušali svoje srce, se boste z vsemi preprekami uspešno spopadli. V rokah boste imeli prave karte in veliko adutov, le pravilno jih boste morali znati uporabiti.

Dvojčka (22. maj - 21. junij)

Avgust bo zelo zanimivo obdobje, v katerem pa ne bo odveč pokazati večjo mero previdnosti. Zaupajte le osebam, s katerimi imate dolgotrajen in trden odnos. Ne zaupajte pa nikomur, ki ga ne poznate dobro, zlasti pa ne v situacijah, v katerih se ne boste počutili najbolje in ki vas bodo presenetile. Zaradi negativnega položaja Erisa, ki običajno ni popustljiv do dvojčkov, bo obstajala zelo velika verjetnost, da vas bodo prevarali. Kljub temu pa boste s preudarnostjo in previdnostjo nekaj te negativnosti zaobšli. S podporo planeta Merkurja, ki bo še okrepil svoj položaj, boste lahko uspeli na področjih, ki zahtevajo premišljen in razumski pristop. V poslovnem svetu boste lahko zasijali, le ne spozabite se. Ne tvegajte, saj to ne bo čas za čustvene in nepremišljene odločitve. Prav tako se zavedajte, da se sami ne boste mogli spopasti s kritičnimi in težkimi situacijami. Ne odklonite nobene pomoči ali nasveta, ki bo prišel s strani prijateljev ali sodelavcev. Bodite pa pozorni, s kakšnimi nasveti prihajajo do vas in kakšni razlogi za pomoč tičijo v ozadju. Ne zaupajte prehitro. 

 

Rak (22. junij - 22. julij)

V mesecu avgustu ne boste imeli dodatne podpore planetov, pravzaprav vam nobeden ne bo izrecno naklonjen. A brez skrbi, saj boste predstavniki elementa vode zasedali zelo močen položaj, ki vam bo pomagal rešiti vsako konfliktno situacijo. To bo ugoden čas za reševanje pomembnih in nujnih vprašanj povezanih z vašim poslovnim področjem. Ljubezensko življenje bo tokrat potisnjeno na stranski tir, kar pa vam ne bo delalo težav. Čakajo vas sicer zanimive situacije povezane z novimi osebami, ki pa ne bodo nujno življenjskega pomena in vodile v večje čustvene preobrate. Za vas bo pomembno, da boste najprej prepoznali svoja stališča in vrednote, nato pa tudi stališča drugih, v ključno z njihovimi težnjami in načrti. Osredotočite se predvsem na tiste vzgibe, ki so podobni vašim, vseeno pa ves čas ostanite pozorni na dejanja drugih. Kljub dejstvu, da vam bodo zvezde naklonjene, pa ne izrecite besed v naglici. Negativno izražanje lahko uniči vaše načrte in postane en izmed glavnih razlogov za vaš neuspeh. 

Lev (23. julij - 23. avgust)

Levi, ker boste imeli podporo Sonca, boste lahko uresničili marsikatere načrte. Njegov vpliv bo na splošno močno okrepil vplive ostalih planetov. Pomembno je, da se zavedate, da bo ta energija idealna za nove korake in poglavja. Bodite pogumni in naredite korak naprej k nečemu, kar vam je neznano in vam predstavlja izziv – še posebej na zasebnem področju. Če se ne boste zadrževali med štirimi stenami, bodo v vaše življenje lažje vstopile nove priložnosti in osebe. V zelo kratkem časovnem obdobju lahko izkusite nekaj koristnega in smiselnega. Izogibajte pa se nepotrebnemu vmešavanju v tuje zadeve ali konfliktnih situacij. Zaradi neugodnega položaja planeta Marsa bo včasih bolje, da določene stvari pustite takšne, kot so ali pa da napeto prizorišče preprosto zapustite. Zaradi tega bodo lahko nekateri mislili, da je odhod znak vaše šibkosti, a se boste pravzaprav izognili zelo velikemu problemu z osebami, ki raje izkazujejo svojo moč kot pa racionalno razmišljanje. Z drugimi besedami, poskušajte ukrepati, ampak razumsko. Naj vas ne vodijo čustva, poleg tega pa se ne osredotočajte na negativne vidike preteklosti ali sedanjosti. Ne obremenjujte se s stvarmi, ki vzbujajo negativna čustva. Če vas bo kdo užalil, se z njim pogovorite. Hitra in konstruktivna dejanja bodo ključna, le poskrbite, da vas bo vodil razum. Če boste zavlačevali, se lahko iz nečesa majhnega razvije nekaj velikega. Na splošno bo avgust primeren za nove korake, zato stremite k temu, da se boste v življenju vedno premikali naprej.

Devica (24. avgust - 22. september)

Zahvaljujoč vašemu zaščitniku Merkurju bo avgust zelo mirno in konsistentno obdobje, kar pa ne pomeni, da se znotraj vas ne bodo dogajale večje spremembe. Čutili boste veliko premikov, nikar pa ne sprejemajte naglih odločitev. Vsak pomembni korak temeljito premislite, šele nato pa se odločite. Pri tem se oprite tudi na svoje ljubljene in prijatelje, pri katerih boste dobili resnično podporo in pomoč. Vaši nasprotniki oziroma tekmeci pa bodo s svojimi dejanji v vas nepričakovano razkrili skrite talente. Avgust bo zelo pomemben čas, saj boste lahko dosegli velike napredke na področju posla, poleg tega pa boste deležni tudi novih finančnih prilivov. Na področju medsebojnih odnosov pa lahko zlasti samski pričakujete nove čustvene izkušnje. Za vas bo bistveno, da se boste ne glede na pozitivno dogajanje okoli sebe zavedali, da imate vi vajeti v svojih rokah, da se vi odločate zase. Ne dovolite, da bi se preveč časa obremenjevali s preteklostjo ali s prevelikimi filozofskimi vprašanji, kot je vprašanje osebne eksistence. Z mislimi bodite prisotni v sedanjosti, preteklost pa naj služi kot pomembna lekcija, vendar nič več kot to. Prav tako se izogibajte pretiranemu analiziranju – stvar preverite enkrat ali dvakrat, da ne boste izgubljali svojega časa. Četudi nimate večjih ciljev ali osebe, s katero bi si želeli vzpostaviti nekaj dolgoročnega, stremite k osebnemu razvoju. Na splošno bo namreč avgust zelo dinamičen, zanimiv in pozitiven.

 

Tehtnica (23. september - 23. oktober)

Avgust bo presenetljivo aktiven in naklonjen tehtnicam. V vsaki situaciji, v kateri se boste znašli, boste imeli podporo bližnjih in prijateljev. Poleg tega pa bodo na vaši strani tudi Venera in Saturn ter Sonce, ki je običajno glavni krivec za vse negativne stvari, ki se vam dogajajo v življenju. Zadnji poletni mesec bo prinesel zanimivo dogajanje: imeli boste dovolj moči, virov in najpomembnejše – dovolj motivacije, da pritiskate naprej in osvojite, kar si želite osvojiti. Nekateri boste v avgustu želeli dvigniti nove in počivati, vendar vas to najverjetneje ne bo vodilo k uspehu. Nikar pa naj vas ne skrbi, saj se vam bodo ponudile alternativne poti, da dosežete želeno, a le, če boste postopali pravilno in preudarno. Vsekakor k stvarem in odnosom pristopite bolj objektivno, poskušajte uvideti širšo sliko. Ne hitite, zlasti pa ne na poslovnem področju, saj vse ne bo tako enostavno, kot se bo zdelo. V resnici boste morali pokazati veliko več truda in motivacije, da boste dosegli želeno. Ovire in izzivi, s katerimi se boste srečali, bodo premagljivi in prinesli nove koristne lekcije. Na področju ljubezni in odnosov boste spoznali nove informacije o ljubljenih osebah, s katerimi boste lahko poglobili povezanost.

Škorpijon (24. oktober - 22. november)

Zadnji poletni mesec bo poln skrivnosti in romantike, a tudi dvoumnosti. Po eni strani vas bo podpiral vaš zaščitnik Uran, po drugi strani pa boste začutili pozitivne vplive Venere, ki je običajno »kriva« za negativno dogajanje v življenju. Zaradi tega boste občutili kopico mešanih občutkov, čeprav v resnici nič ne bo narobe. Ponovno se boste srečali tudi s situacijami, ki vam bodo znane, le da jih boste tokrat videli v popolnoma drugi luči. Dobili boste svež vpogled v številne zadeve in prejeli nove informacije, zaradi katerih boste lahko drugače pristopili k svojim željam, poslu in odnosom. To pa pomeni, da se določeni načrti ne bodo razvijali po pričakovanjih, saj je pomembno, da prejmete nove uvide. V avgustu boste lahko dosegli zelo pomembne premike v ljubezni, uresničili srčna hrepenenja in enkrat za vselej razjasnili stvari, ki so vam nejasne. Ključno za vas bo, da se boste hitro otresli negativnih misli, saj lahko eno negativno dejanje vodi v zelo velike težave, zato si ne dovolite na dogajanje okoli sebe gledati črnogledo. Tudi na poslovnem področju ohranite optimizem, saj bo vaše prizadevanje obrodilo sadov. Ta način delovanja bo eden izmed ključnih za dosego pomembnih rezultatov pri razvoju svojega posla.

Strelec (23. november - 21. december)

Strelci, v avgustu boste lahko zaupali pritlikavemu planetu Erisu, saj vam bo skupaj z Jupitrom in Merkurjem prinesel nekaj zanimivih izkušenj. Ta planetarna kombinacija bo povečala vašo osebno energijo in vas spodbujala k pozitivnemu pogledu na dogajanje okrog sebe. Kot rezultat tega lahko pričakujete napredke na finančnem in poslovnem področju. Novi dosežki, karierni vzpon, strokovni napredek in poslovna širitev bodo zelo verjetni. Seveda pa se nič ne bo zgodilo samo od sebe: pokazati boste morali zelo veliko truda in zagona, vse to pa ne bo zaman. Vse naložbe se vam bodo večkrat povrnile, le pravi čas morate izbrati. Na splošno mesec avgust obljublja uspeh, a je treba upoštevati en pomemben faktor – ne ukrepajte sami na lastno pest, ampak se oprite na pomoč in podporo bližnjih, prijateljev in sodelavcev. Za nekatere, ki ste radi neodvisni, bo to težji korak, saj ste vajeni vse narediti sami. A tokrat premislite, saj vam ne bo žal. Naučite se prilagoditi. Svoj načrt prilagodite trenutni situaciji, saj boste tako lažje dosegli želene rezultate. Na področju ljubezni in osebnih odnosov pa bo situacija nekoliko mirnejša, saj se vam ne nakazujejo večji življenjski preobrati.

 

Kozorog (22. december - 20. januar)

Agresivni Mars, eden od glavnih zaščitnikov kozorogov, bo tokrat pokazal svoj negativni vpliv na vaše življenje. V vas bo vzbujal občutek jeze in negotovosti ter nemir. Soočili se boste tudi z nekaterimi omejitvami, kar bo prineslo dodatne zaplete in nekaj črnogledosti. Ker se bo obrnil tudi položaj lune in Jupitra, ki običajno delujeta proti vam, boste tokrat začutili njuno pozitivno delovanje. Zaradi tega vas čaka zelo pomembna življenjska lekcija, ki jo boste morali ponotranjiti: nikar ne tvegajte in e bodite odvisni od okoliščin ter spremenljivih dejavnikov. In ne glede na to, kdo vas bo skušal v kaj prepričati, ostanite zvesti sami sebi. Ne predajte se skušnjavi, saj vas bo to vodilo le v obžalovanje in kesanje. Za to pa boste lahko krivili le samega sebe. Poleg tega lahko pričakujete tudi nekaj dramatičnih sprememb, zaradi katerih boste nezadovoljni. Kljub temu da bo dogajanje zelo dinamično, pa se bodo vaši načrti zelo hitro spremenili. Vsako odstopanje od zastavljenega in pomanjkanje samozavesti ter odločnosti, vas bo popeljalo stran od želenega. Odločnost in zaupanje vase pa boste morali pokazati tudi v ljubezni, saj bo avgust ugoden za reševanje družinskih problemov in nove romantične podvige.

Vodnar (21. januar - 18. februar)

Mesec avgust bo obdobje živahnih in nepozabnih doživetij, saj vam zvezde napovedujejo nova poznanstva in dosežke. Zaradi zelo ugodnega položaja Sonca bo zadnji poletni mesec idealen za že dolgo pričakovane nakupe in podvige. Večji, ko bo obseg nakupa ali podviga, več radosti in pozitivnih čustev boste začutili, zato ne skoparite na sebi. Poleg tega je v tem času dobro slediti svojim altruističnim vzgibom. Rek »več, kot boste dali, več boste prejeli« bo ravno pravi za vas, zato imejte odprte oči, kaj se okoli vas dogaja. Prav tako pa več svojega časa namenite bližnjim in prijateljem, privoščite si krajši oddih ali piknik v naravi. Na splošno ne bo pomembno, kje boste, ampak da boste skupaj in se zabavali. Vseeno pa bodite pozorni na svoja čustva in odzive. Sami se morda tega ne boste zavedali, a nekaterih se bodo vaše ideje zdele provokativne. Ne netite konfliktov, ampak takoj rešite nastali problem. Prav tako pa priznajte svoje napake: aroganca in trma lahko uničita vaše načrte in odnose. Ne krivite pa se za napake, ki ne bodo vaše, sicer se lahko ponovno pojavijo neugodne okoliščine.

Ribi (19. februar - 20. marec)

Avgust je lahko eden izmed najuspešnejših obdobij, saj vas bosta podpirala Venera in Merkur. V njiju boste našli močna zaveznika v procesu razreševanja problemov na osebnem in poslovnem področju. Situacija se bo zapletla le, če ne boste pri tem jasno razumeli svoje vloge. Od vsega začetka vam težave ne bodo popolnoma jasne, zato bo pomembno, da boste nekatere odločitve preložili, saj bo čas na vaši strani. Le burnim odzivom se izogibajte, saj bosta agresija in negativnost vodili k večjih zapletom. Ne povzročajte, niti sami ne začnite razvijati konflikta, zlasti s svojimi najbližjimi. Raje bodite potrpežljivi ali se preprosto umaknite. Ne razmišljajte o tem, kakšen vtis boste dali. Če boste delovali modro in k problemu pristopili po tem, ko se bodo vsi vpleteni umirili, se bodo stvari razvile vam v prid. Avgust bo na splošno ugoden za ljubezen in spontane romantične poteze. A ker ribe niso naklonjene spontanosti, se boste morali nekateri »prisiliti«, da ne boste zadev vnaprej načrtovali. Vse nepredvidljive stvari bodo pozitivne in imele pozitiven vpliv na vaše življenje, še posebej pa družinsko. Poleg odnosov se bo namreč izboljšalo tudi finančno področje.

 

 

 

Maja iz Balzamike

Kdaj bom spoznala sorodno dušo? Kaj mi prinaša prihodnost? Kakšna je moja usoda? Na vsa ta vprašanja vam bodo svetovalke in vedeževalke Balzamike odgovorile. In kot najpomembnejše, pomagale vas bodo usmeriti pri vsakdanjih in življenjskih odločitvah. Odločite za napoved iz kart, osebni horoskop ali razlago sanjskih simbolov. S Tarot ali Lenormand kartami lahko prejmete globoko in jasno napoved, z analizo sanj pa spoznanje, kaj vam podzavest sporoča. 

  

Pridružite se nam na Facebooku in Instagramu! To lahko storite s klikom na:

 

 

Balzamika Instagram